На море в Гърция 2017 - III

• 106 972
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
  • Burgas, Bulgaria
Скала Сотирос - малко селце, без особени плажове.  Това прочетох , ама не мога повече ,че не трябва . Съвети  и акъл приемам  - с двете деца тръгвам и майка ми ,че не знам как ще съм аз .Децата ми ка от ящните😜 Апартамент Namare luxury apartments   - накой да и ходил?

# 241
  • Sofia
Здравейте, питах в предната тема и никой не ми отговори, сега ми е по-конкретен въпроса - за почивка от 25-ти Септември, кой район е подходящ  - обмисляме Корфу и Пелион, може и Ситония, или нещо друго ако предложите. С малко дете на 3г. сме и не ни се иска да е много ветровито, каменисто и дълбоко. Обичаме диви плажове, хубави таверни, но да има и къде да пазаруваме, че с дребния не е опция всеки ден на таверна. Надявам се някой да ме отрази, до сега винаги по ваши мнения съм си организирала ваканциите и не съжалявам . Букет и сърце - не се оправям с новите емотикони Sad

# 242
След 25 септември никой от тези не е подходящ. И на трите места може да е чудесно времето, а може въобще да не става, иначе статистически на Корфу вали най-много.
За края на септември-началото на октомври са подходящи Пелопонес и най-южните острови (Крит, Родос, Кос).
Зависи какво очаквате, но ако целта е плаж, аз не бих отишла в Северна Гърция в самия край на 09.

Иначе по другите ти изисквания - Пелион отпада, избираш между Корфу и Ситония. На Ситония повечето неща ще са затворени, след като минат българските празници по 22.09.,  бийч баровете - със сигурност. На острова шансовете са по-добри. Столицата е жизнена през цялата година, хубав град с история, много магазини и заведения, ще работи по нещо и по селата и плажовете.

# 243
  • Sofia
Благодаря за инфото, Параход. За Ситония съм наясно каква е хавата, ако сме там ще е в по-голямо село и ще пътуваме до плажовете, но ни е важно, ако вали да има какво да се прави. Бийч баровете изобщо не ни вълнуват, а до по южните райони не ни се слиза, защото ще загубим два дни в път, а времето е ограничено. Корфу ми хареса точно защото ако не случим а време ще има какво да правим, а за Пелион - защо не го препоръчваш? Плажовете са по-каменисти ли или вятъра е много силен? Дребния ако може да влиза ще се прежалим, идеята за хубав плаж не ние е точно плитко, гладко, ситен пясък и хотел на първа линия. Детето иска море, а преди 25 не можем да вземем отпуска Sad Иначе той е свикнал на по-диво, само да може да влиза.

# 244
На Пелион със сигурност почти всичко ще е затворено.
Плажовете биват и дълбоки, и каменисти, и ветровити - от всичко има. И пясъчни плитки има и те са предимно в южната и източната част, като в южната селцата са много малки и изолирани, бихте били като отшелници. А на изток ако се падне да духа, не се стои (на запад е винаги тихо, но там плажовете са камъняк, иначе морето е като езеро). Част от пътищата са доста тежки, планински с много завои. Просто не отговаря на описанието, иначе е хубаво и интересно място. Има много приятни селца вътре в планината. Но сега като се сетя, горе ни е валяло и ни е падала сутрешна мъгла дори през август Simple Smile

# 245
  • София
Здравейте, питах в предната тема и никой не ми отговори, сега ми е по-конкретен въпроса - за почивка от 25-ти Септември, кой район е подходящ  - обмисляме Корфу и Пелион, може и Ситония, или нещо друго ако предложите. С малко дете на 3г. сме и не ни се иска да е много ветровито, каменисто и дълбоко. Обичаме диви плажове, хубави таверни, но да има и къде да пазаруваме, че с дребния не е опция всеки ден на таверна. Надявам се някой да ме отрази, до сега винаги по ваши мнения съм си организирала ваканциите и не съжалявам . Букет и сърце - не се оправям с новите емотикони Sad
Ако отпуската ви не е фиксирана, бих посъветвала да не резервирате предварително, а да тръгнете в зависимост от прогнозата. По това време често има бури. Точно по тази причина преди 2-3 години вместо в края на септември, тръгнахме на 4-5 октомври в посока Йонийско море. За съжаление водата навсякъде беше студена с изключение на плажа Драпано до Игуменица и Бела Врака до Сивота. Просто и двата плажа са с вода до колене и им трябва много малко слънце, за да са топли. Но пък за малко дете са идеални. Тогава обиколихме почти цялото крайбрежие от Игуменица до Превеза и плажовете на Лефкада. На Драпано няма настаняване, само къмпинг, който беше затворил, но в Сивота имаше все още живот, макар и да ми се видя по-пусто от Парга, където бяхме отседнали.

На следващата година ходихме от 20-30-ти септември на Лефкада и Кефалония. Къпахме се тук-там, но водата беше хладна, особено след като мина една краткотрайна буря. Иначе и на двата острова имаше живот. Предполагам, че и на Корфу ще е така. Може би плажът на Сидари ще е топъл до най-късно. Поне в началото на юни беше единствения, в който сме се къпали. И той е с вода до колене.  Wink

# 246
  • София
След малко ще дам информация за обстановката на Кулата.Има си движение определено.От Благоевград вървим колона коли...

# 247
Здравейте, предстои ни утре сутрин да пътуваме за Тасос. Някой има ли информация за потока и чакането по границата? Колебаем се от къде да минем: през Златоград или Маказа?
П.п.: ще пътуваме с дете, на което му става лошо по път.

Златоград (177 км.  от Кърджали)и Маказа (175 км.) са почти паралелни и почти равни маршрути .При положение , че в понеделник вероятноста за задръстване на Маказа не е много голяма със сигурност бих предпочел него.Златоград със многото си завои и тесен път ви гарантира много по ниска скорост и поне час повече шофиране, но и това , че няма да има хора ви е направо гарантирано.Със сигурност и шофьора трябва да е достатъчно опитен и сигурен в себе си и колата  , особено с деца.Маказа и Златоград са на 40тина км. един от друг.И четете , много пъти е казвано , че Златоград е много тесен път с исключително много завой и да се тръгне от там с деца , а и други на които им става лошо си е абсолютно неразумно.
Приятна почивка Simple Smile
 Simple Smile Лек път Simple Smile

А през Свиленград как е положението?

ГКПП Капитан Петко е добре,но имайте предвид, че от там минават камиони и автобуси(които на Маказа и Златоград са забранени) ,но по принцип си е спокойно.

# 248
  • София
Сводка от Кулата.Минава се за минута.Имаше по 2 коли на гише Simple Smile

# 249
  • София
Преди две години бяхме в Никити след 20 септември до към 26 (или 27). Времето беше променливо, но ставаше за плаж, а водата беше много по-топла, отколкото е през юни. В Никити нямаше затворени заведения. Определено, ако случите на хубаво време, е най-добрия период за плажуване - спокойно и приятно.

# 250
По това време бих отишла по-скоро в Неа Перамос или Керамоти, температурите там са обикновено с няколко градуса по-високи, по-рядко има дъждове.

# 251
Здравейте, тъй като ни предстои да отидем до Гърция в края на август за няколко дни, обмисляме да пътуваме с кола. Какви документи са необходими за пътуване? И по специално, тъй като колата все още не е на наше име има ли проблем? Налага ли се пълномощно или прехвърляне? Благодаря предварително!

# 252
Здравейте, тъй като ни предстои да отидем до Гърция в края на август за няколко дни, обмисляме да пътуваме с кола. Какви документи са необходими за пътуване? И по специално, тъй като колата все още не е на наше име има ли проблем? Налага ли се пълномощно или прехвърляне? Благодаря предварително!
Разбира се трябва пълномощно щом липсва ваше име

# 253
Здравейте, мами. Изчетох почти всичко, което сте писали за Гърция, но не успях да намеря това, което ме интересува. Въпросът е следния: Ще ходим на море в Гърция и на връщане искаме да се отбием до Солун да разгледаме и напазаруваме от пазара. Имам няколко въпроса:
- къде има платени паркинги, как стават нещата със заплащането на паркирането;
- пазарът има ли работно време;
- дали можете да ми предложите някакъв примерен маршрут за обиколка на центъра на Солун, включващ Бялата кула, площада Аристотелис, залива и пазарите, естествено.
Благодаря на отзовалите се.

# 254
  • София
Тъкмо вчера рових и аз, че сме планирали няколко часа в Солун на път за морето. Ние си паркираме по малките улички покрай центъра, но сме с малка кола и се свираме между другите. Но хората с нас ще са с голям джип и става сложно. Та открих два в тази тема на последна страница http://m.bg-mamma.com/?topic=412571.195
Има други два на пристанището 1,30-1,50 на час. Също и тези два са удобни за разходка в центъра - http://www.helexpo.gr/en/thessaloniki%20parking

Общи условия

Активация на акаунт