На море в Гърция 2017 - III

• 106 945
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Откакто професор Цанков заяви твърдо, че мога да ползвам Аутан за сина ми на 1.9, съм спокойна дори и в Гърция при комарите... Просто ни хванаха неподготвени, слязохме от колата към 3 часа следобед, разходихме се в градината и ни нахапаха зверски.

Детски ли е Аутана или за възрастни?
Дребното е на 1г и 10м.

Family care, но според мен няма много голяма разлика, всички съдържат активното вещество икаридин (интересно ми беше да прочета за икаридина ). Знам, че производителите се презастраховат и пишат да не се ползва при деца под 2 години, за това и специално попитах професора. Той постави диагноза исектициден дерматит и предписа ползване на репелент, като без колебание одобри Аутан. Моят син е на 1г и 9 м.
Относно плажа, на нас именно Трани Амудия най-не ни хареса от посетените, защото в началото имаше камъчета и нямаше този чар. Дори следващия на юг - Лагониси е много по-приятен, с невероятна вода и борове на плажа, но и много оси (една оса ужили сина ни там). Следващия, Талго също е приятен, Кариди е класика, въпреки, че е фраш и последния път водата беше мътно зелена. На мен по-далечния Родия не ми хареса. Аз бих минала през всички.

# 361
  • София
Ние сме били на Арменистис в края на септември, нямаше нито шезлонг, нито чадър, нито вълни.Плажът беше спокоен и чист, но то е нормално предвид периода.

# 362
  • Варна
Здравейте!
Предстои ни почивка в Гърция първата седмица на септември.
Тъй като и ние ще сме с чужд автомобил, друго освен нотариално заверено пълномощно изисква ли се?
И като цяло нещо по-специфично при пътуване с кола за което трябва да внимаваме има ли?
Чували сме за доста проблемни ситуации с гръцките полицаи.
Другото което е, че дъщеря ни е на 1,2 месеца и освен репелентите ,нещо друго ако се сещате?
Разбрах, че няма готови пюрета в Гърция, което не ме вълнува ,аз ще й нося храната,но ако имате​ съвети, казвайте!
Малко ми е притеснено, чесно казано! 😊

# 363
Няма от какво да се притесняваш. Полицаите правят проблеми само на нарушителите - спазвайте правилата и всичко ще е наред. На морето не е питейна водата от чешмата, пие се минерална в бутилки. Иначе моето дете на тази възраст в Гърция и пюрета хапваше, и по таверните. Детски храни действително няма избор по магазините (готвят бабите, има ограничено предлагане на марката Нестле само), но памперси има във всеки селски минимаркет, така че това няма нужда да носите в огромни количества.

# 364
И столчe за колa според възрастта.

# 365
Това се отнася към спазването на правилата Grinning

# 366
  • София
Моята Буба обиколи два острова на 10 месеца и нито я хапаха комари, нито имахме проблеми с каквото и да е.Храна, каши, памперси има навсякъде.Слънцезащитни във всяка аптека.Не съм имала притеснения за нищо.

# 367
  • Варна
Благодаря ви!
Да се надяваме, че всичко ще е наред и ще си изкараме страхотно!

# 368
Откакто професор Цанков заяви твърдо, че мога да ползвам Аутан за сина ми на 1.9, съм спокойна дори и в Гърция при комарите... Просто ни хванаха неподготвени, слязохме от колата към 3 часа следобед, разходихме се в градината и ни нахапаха зверски.

Детски ли е Аутана или за възрастни?
Дребното е на 1г и 10м.

Family care, но според мен няма много голяма разлика, всички съдържат активното вещество икаридин (интересно ми беше да прочета за икаридина ). Знам, че производителите се презастраховат и пишат да не се ползва при деца под 2 години, за това и специално попитах професора. Той постави диагноза исектициден дерматит и предписа ползване на репелент, като без колебание одобри Аутан. Моят син е на 1г и 9 м.
Относно плажа, на нас именно Трани Амудия най-не ни хареса от посетените, защото в началото имаше камъчета и нямаше този чар. Дори следващия на юг - Лагониси е много по-приятен, с невероятна вода и борове на плажа, но и много оси (една оса ужили сина ни там). Следващия, Талго също е приятен, Кариди е класика, въпреки, че е фраш и последния път водата беше мътно зелена. На мен по-далечния Родия не ми хареса. Аз бих минала през всички.
Много благодаря за изчерпателната информация!
След седмица, живи и здрави, ще се къпем в гръцкото море!🙏🙏🙏
В момента съм в доста объркана ситуация с кучето на свеки, надявам се в понеделник или до почивката ни да разрешим проблема.
И ще опиша кое и как, ако на някой някога му се наложи, да знае.

# 369
Благодаря, anbibian.

А относно Аутан, моят е Autan Family Care, но пак пише да не се прилага на деца под 2г.
Да, и аз такъв ползвам за мен и каката. Джуниър го видях в Гърция, но не съм разглеждала опаковката за възрастта.
За бебето бях взела лепенки с усмивки от аптеката, на Амуляни не са ни нападали така върло комарите Simple Smile

# 370
здравейте,интересува ме фериботът Игуменица-Корфу денонощно ли пътува? Embarassed

# 371
  • София
Не е съвсем денонощно. От 4:00ч. до 23:30ч. http://www.gtp.gr/RoutesResults.asp?SchDay=0&SchMonth=0& … &StartFrom=31

# 372
# 373
  • StZ
Здравейте! Някой знае ли дали може да се минава с каравана през Маказа - търсих, но не мога да намеря информация , а ни предстои пътуване.

# 374
Здравейте,
обмисляме екскурзия до Закинтос края на м.Септември. Още се двуумим се дали да използваме туристическа агенция или да тръгнем с колата. Ако мога да помоля за някакви препоръки ще съм много благодарна. Също ме интересува и резервациите чрез booking.
Благодаря предварително! Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт