На море в Гърция 2017 - III

• 105 990
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Тук прочетох, че бил хубав плажът на изток от кея, в посока Олимпиада. Така са писали - от опит не мога да кажа. Нашите мъже уж ходиха да търсят хубав плаж в тази посока и казаха, че никъде не става. Не знам.
Плажът на Иерисос (след Олимпиада) е голям и хубав.

Ставаше дума за читав плаж в Ставрос. Simple Smile
Иначе - след Олимпиада - много преди Йерисос - има много приятни плажове по заливите.

# 541
  • някъде ... тук ...
Пиша, защото Олимпиада ми се струва по-далеч от Олимпиада. Peace
Какво имаш предвид?
Ако е разликата в км между Олимпиада и Олимпиаки Акти, то разликата около 60 км в полза на Олимпиада.
Коригирала си Peace
Ако трябва да избирам, предпочитам Олимпиада, особено плажчетата наоколо, пред големия и дълъг плаж на Паралия Катерини. Още повече, че ми напомня на Черно море.

Въпрос на предпочитания Simple Smile

# 542
  • София
Благодаря!  bouquet Пак ще проверя. На мен на картата ми излиза, че е по-малко do О. Акти. Ама нали го знаеш вицца за GPS-a? hahaha
Za tazi ли Олимпиада става дума?
http://www.globalen.bg/Greece/Olympiada/

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 23:47 от MayyaI

# 543
  • някъде ... тук ...
Същата Simple Smile
Като време сигурно е по-малко до О.Акти заради магистралата.
Може да се каже, че е едно и също Simple Smile
Няма особено значение, де.
Пелион е много по-далече от горните две, но е много по-хубаво там Simple Smile

# 544
  • София
Същата Simple Smile
Скрит текст:
Като време сигурно е по-малко до О.Акти заради магистралата.
Може да се каже, че е едно и също Simple Smile
Няма особено значение, де.
Пелион е много по-далече от горните две, но е много по-хубаво там Simple Smile
[/spoiler]

Дааа! Hug И на мен се харесаха плажовете на Пелион. Sunglasses
Хоревто е на север. На юг има много красиви ивици. В източен Пелион.  Heart Eyes
https://mestence.wordpress.com/2012/06/26/the-most-beautiful-beach-in-pelio/

# 545
  • Sofia
Говорете ми още за Пелион, говорете ми...В Неделя тръгваме и нямам търпение вече да открием всички прекрасни плажове. Дребния, който от скоро говори с цели изречения днес ми заяви - Денис чака морето, много чакал морето, и си иска и рибките и рачетата, от които се плашеше миналата година.
Ние 2 години бяхме на Вурвуру - не че е нещо УАУ, но едобра отправна точка за много красиви плажове и невероятно спокойно. Бяхма в Maria Village, защото е близо до таверна Парис, и можехме да отскачаме докато дребсън спи, имат големи тераси и сина на Мария беше малко по-голям от нашия, та си прекарваха добре в градината ,докато ние отмаряме след плаж. Понякога се съобразяваме и с такива тривиални битовизми, за да си осигурим малко почивка.

# 546
  • София
Monadirs , съжалявам , но в момента не мога да кача снимки от Пелион. Или е нещо с новата версия, или аз съм трийнала /както и да се пише/ някакъв драйвър. Сори. Утре ще опитам пак с помощ от мм. Peace bouquet

# 547
  • Sofia
Ще съм благодарна не толкова за снимки, колкото за препоръки за плажове, таверни, красиви места и неща за правене. Четох за влакчето, на мен ми е малко страшно. Вие возихете ли се? А дневни круизи с корабчета има ли - от къде, кога, до къде?  Ходихте ли?

# 548
  • София
Aз точно това търсех : снимки от красиви плаж и имената им. Peace Доколкото си спомням на плажа таверни няма. Защото там е хълмисто и трябва или да сте на плажа/има от къде да се купи нещичко/ или на височината /там са таверните, мн хубави и автентични/доколкото е възможно на всякъде по света Peace/ Иначе, в Хоревто таверните са на плажа. Бива, даже мн ги бива. Wink Heart Eyes Не знам къде има влакче там. Круизи към къде? От около Волос тръгват за Цикладите. Peace Аз както писах не съм привърженичка да се ходи до някъде с кола, после с фери, после пак с кола. Както и да е...
Ние бяхме преди 2 г, а сега, юни месец като ходихме на запад, имаше много нови пътища. Peace

# 549
  • Sofia
Ако мжеш да споделиш нещо, което ви е впечтлило и препоръчваш- ще съм благодарна. Иначе таверната в нашя хотел много я препоръчват. За обяд може да пробваме нещо препоръчано покрай хубавите плажове. Гледах клипове с влакче, което миава по полуострова. Много живописни гледки, но мен ме хвана страх от височините. Но дребния сигурно ще е много впечатлен. Параход беше писала за круиз до Скопелос или Скиатос, ще го проуча на място. Иска ми се един ден да отделим за разходка с корабче по близките острови. Едва ли ще ги посетим за почивка.

# 550
  • София
Плажовете на юг ме впечатлиха. Снимки-утре, ако мога.
Круиз до Скиатос съм ходила. Там бил любимият плаж на принцеса Даяна. Ху ноуз?  

wego.here.com/directions/mix//Skíathos,-Magnisia,-Greece,-Skíathos:e-eyJuYW1lIjoiU2tcdTAwZWRhdGhvcywgTWFnbmlzaWEsIEdyZWVjZSIsImFkZHJlc3MiOiJTa1x1MDBlZGF0aG9zLCBNYWduaXNpYSwgR3JlZWNlIiwibGF0aXR1ZGUiOjM5LjE2NjcsImxvbmdpdHVkZSI6MjMuNDgzMywicHJvdmlkZXJOYW1lIjoiZmFjZWJvb2siLCJwcm92aWRlcklkIjoxMTI3NTc2NzU0MDkwNDF9?map=39.1667,23.4833,15,normal&fb_locale=bg_BG

# 551
  • София
От около Волос не е ли малко далечко за круиз до Цикладите?  Само малко.

# 552
  • София
От около Волос не е ли малко далечко за круиз до Цикладите?  Само малко.

До Спорадите са феритата от Волос.
Има и от Мандуди и Кими.

# 553
  • софия
Гледах клипове с влакче, което миава по полуострова. Много живописни гледки, но мен ме хвана страх от височините. Но дребния сигурно ще е много впечатлен. Параход беше писала за круиз до Скопелос или Скиатос, ще го проуча на място. Иска ми се един ден да отделим за разходка с корабче по близките острови. Едва ли ще ги посетим за почивка.
Нищо страшно няма с влакчето, приятна разходка се получава. Най-готино е да се возиш на най-задното вагонче, защото може да се излезе отвън. Влакчето се движи бааавно.
Корабчето тръгва от Платания, но не е всеки ден и най-сигурно е да се обадите предварително да се обадите и да питате.

# 554
  • някъде ... тук ...
Нищо страшно няма във влакчето Simple Smile
Ето ти инфо, на края има разписанието. През септември е събота и неделя.
Ето и три снимки:
Скрит текст:

обръщането на крайна гара:

Общи условия

Активация на акаунт