На море в Гърция 2017 - III

• 105 958
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Тръгваме обратно към България. Мразя дните, когато се връщаме. В момента сме на ферибота към Нидри. Ще трябва да нощуваме някъде. Още не сме решили къде.

И да препоръчам Таверна Панос - веднага след тунела при Превеза се завива надясно, минава се покрай едни папрати. Намира се точно преди марината. Имат обедно меню и е вкусно. Цените са нормални.

Диодията при разклона на магистралата за Терово още не работи.

Последна редакция: пн, 28 авг 2017, 18:04 от змия

# 586
  • София
змия в момента до къде стига магистралата при пътуване към Лефкада? Миналата година юни беше само до Йоанина... сега разбирам, че има нов участък, но не ми ясно откъде докъде е. Ние пътуваме в събота.

# 587
  • София
змия в момента до къде стига магистралата при пътуване към Лефкада? Миналата година юни беше само до Йоанина... сега разбирам, че има нов участък, но не ми ясно откъде докъде е. Ние пътуваме в събота.
На отиване Гарминът ни свали при Йоанина. Явно не знаеше, че има нов участък.
 На връщане се качихме на магистралата при Филипиада. Първата работеща диодия бе в района на Мецово.

# 588
Привет! Заминаваме в сряда за Неа Перамос, след злополучната ни почивка на Лефкада миналата година по време на наводненията, тази година решихме да сме по-наблизичко.  Crazy

В Кавала къде има някакви големи търговски центрове с магазини? Дребната ще е първокласничка и ми се ще да пообиколим за пазаруване малко  newsm78

# 589
  • София
Някой скоро да е спал в Керамоти в Ирини апартаменти? Питам, защото не знам дали има хавлии в стаята, ако няма ще ми заемат половин куфар моите, а не ми се иска излишен багаж, моля някой пребивавал точно там да ми каже. Да не питам дали има и кафе машина.... едва ли..

# 590
Две години подред спим в Ирини, Керамоти. Има хавлии,кърпи,кухненска кърпа също. Също така кафемашина,микровълнова,печка и стари развалени хладилници. Има телевизори с гръцки програми,климатици,ютия,стаите се почистват редовно. Но като цяло е много овехтяло и старо.

# 591
  • София
Две години подред спим в Ирини, Керамоти. Има хавлии,кърпи,кухненска кърпа също. Също така кафемашина,микровълнова,печка и стари развалени хладилници. Има телевизори с гръцки програми,климатици,ютия,стаите се почистват редовно. Но като цяло е много овехтяло и старо.

Какво те кара да отидеш за втори път на място, което не ти харесва?

# 592
Здравейте! Питайте за кърпите, защото ние резервирахме хотел, за който беше отбелязано, че има кърпи в стаите в booking.com. На сайта им също я имаше тази информация. Но после в кореспонденцията по резервацията се оказа, че не предлагат кърпи и трябва да носим. Поне коригираха неточността на сайта си. Не го отчетохме като недостатък чак толкова, защото за директна резервация, а не през booking.com ни дадоха цена 50% по-ниска. Отделно резервирахме в последния момент и нямаше как да избираме много.
Носих кърпите отделно в голяма чанта, останала от пазаруване на обемни дрехи. Иначе трябваше един малък куфар да напълня само с кърпи - плажни и за баня. Трима сме.

# 593
Здравейте,за първи път ще посетим Гърция идната седмица.Ще сме в Олимпиаки Акти,хотел Хермес.
Отзиви за хотела или поне за селището?Ще се храним на вън,какво ще препоръчате и цените как са ?
Плажа хубав ли е,ако ли не къде да ходим?Как е търговската част за разглеждане,забележителности на близо?

# 594
  • София
Здравейте,за първи път ще посетим Гърция идната седмица.Ще сме в Олимпиаки Акти,хотел Хермес.
Отзиви за хотела или поне за селището?Ще се храним на вън,какво ще препоръчате и цените как са ?
Плажа хубав ли е,ако ли не къде да ходим?Как е търговската част за разглеждане,забележителности на близо?

Ние бяхме тази година в същия хотел за 7 нощувки. Останахме много доволни от хотела, собственика. През ден чистиха и сменяха чаршафите.  Плажът е добър, има свободни зони, има и шезлонги на консумация. Има таверни, пицарии, гироси. Цените са нормални. Ако те интересува още нещо, питай  Peace

# 595
За Олимпиаки Акти: водата на централния плаж е леко мътна. Но на плаж Калитеа - след Паралия Катерини ивицата, е хубаво. Ако там не ви хареса,  в посока Волос, Пантелеймонас биийч е с кристална вода. Преди него са Плака и Лептокария-пренаселено е, Паралия Скотина е хубава водата.
За разходка Катерини в вътрешностра, не Паралията. Палио Пантелеймонас в планината има стари къщи и е много самобитно. Има завои и изкачване до там.
Мога да препоръчам едно заведение в началото на Паралия Катерини срещу Лунапарка до пристанището: Бабис и Бабис. Последно проверено преди две седмици Simple Smile и Пицария Al Forno на влизане в Катерини е уникална.
Останалите неща са стандартни за Гърция.

Последна редакция: ср, 30 авг 2017, 11:41 от Devil_Rose

# 596
Бабис и Бабис ми е любим ресторант!!!
Нямат нещо, което да не е вкусно.

# 597
  • София

За този ти хотел говорим?
https://www.booking.com/hotel/gr/hermes-olympiaki-akti.bg.html
За този ли х-л говорим?
За хотела, за сега тъй като не знам за същия ли е ще мълча. Иначе, ако е същият е Ок. Все пак зависи какво търсите. Парти до рано сутрин, или друго.
За селището: Много, много спокойно. След 12 часа зад крайбрежната у-ца е тишина. Е, зависи и от бебетата. hahaha Друго : по суперите и магазинчетата има същото, което е и в Паралия-Катерини. Даже леко по-евтино. И в сравнение с Лидл в Паралия-Катерини. /той не е добре зареден, в смисъл голям, ама нищо особено./
Има 2 рибни ресторанта: Нисаки /не мога да го напиша на гръцки/   и още един. Нисаки е по-близо до централната алея, която идва от сз. Цените са съвсем нормални. Напомням: за там винаги може да искате да ви се намали сметката, ако поръчвате поне 2 пъти в едно и също заведение.
Искам да кажа, че за всичко може да има "bargain".
Плажът за мен е Ок, както е писала и Devil_Rose, тази година беше мътна водата, не знам ние ли случихме на такава или през цялото време е била. Аз бях началото на юни, сега, пак през септември ще видя.
Плажната ивица е мн дълга и хубава. Пясъкът е микроскопичен Wink, скали-няма. Не е и особено дълбоко, но зависи къде се позиционирате. Ще се ориентирате по хората с малки деца  Grinning Има  чадъри, които се плащат с/у напитка 3-3,50 евро, има и мн повече  без чадъри. Чадърите са по 5 евро от магазина, така че ми се струва по-изгодно от там да си вземете. Има и едни "винтили" или както се казва . Те се навиват на чадъра лесно, с въртеливи движения се забиват в пясъка. /лесно за мъже Sick/  Пожелавам приятна почивка. bouquet

Да, и от мен един + за Платамонас!

# 598
  • София
Бабис и Бабис ми е любим ресторант!!!
Нямат нещо, което да не е вкусно.

И ние сме ходили там, наистина е мнооого вкусно, но има и други на крайбрежната с гледка към морето които  са много добри

# 599
  • Варна
в северозападния край на Паралия Катерини ''при Беба'' - пак вкусно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт