На море в Гърция 2017 - III

• 105 887
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Ние в понеделник се завърнахме от Гърция. На отиване минахме към 9 часа сутринта, на връщане беше следобяд по някое време. Беше спокойно и в двете посоки и двата дни, минава се много бързо. Но не знам сега дали няма да се натовари положението заради 6 септември.
За Кулата става въпрос Simple Smile

# 631
Така де, така...заради 6-ти дали няма да има трафик...

# 632
Ние сме в Неа Перамос в момента. Времето си е идеално за плаж, водата не е студена. Минахме през Маказа в сряда сутринта, чакахме към 10-15 минути, имаше малка опашка.

Ще си повторя въпроса от преди  няколко страници - къде в Кавала има голям търговски център или мол? 

# 633
  • София
Ще си повторя въпроса от преди  няколко страници - къде в Кавала има голям търговски център или мол? 

Не знам да има такъв. Бях прочела, че един от складовете е превърнат в търговски център и доста го търсихме. Simple Smile Дори хазяинът ни се учуди, че търсим такова нещо, защото той не знаеше да има. Наистина има такъв склад, но вътре на практика има 1-2 магазина за мода, един за техника и едно кафене. Имаше и няколко малки магазинчета тип "За левче".  Laughing Поне преди 6-7 години беше лъскав и изпълнен с живот. След това малките магазинчета се изпразниха, всичко беше занемарено и опустя.

# 634
Има ли някой ходил на Монемвасия на почивка ,моля да сподели ?

# 635
  • София
Ще си повторя въпроса от преди  няколко страници - къде в Кавала има голям търговски център или мол?  

Няма голям търговски център или мол. Има обособена търговска улица - Омония и магазини в частта между нея и крайбрежната. Освен някои от по-големите марки, преобладават такива на гръцки производители, в които се намират доста хубави и качествени неща.

# 636
  • Варна
В Ксанти и Кавала има големи улични пазари в събота.Тогава е голямото пазаруване в тези градове , всички ходят с торбички Simple Smile

# 637
  • софия
На тръгване от Гърция ще се отбием в Солун.Ще ми кажеш ли кои забележителности да разгледаме,къде да се разходим и къде да паркирамее?
Крайбрежната, качете се на корабче - срещу мин. консумация се обикаля около 30-40 мин. залива (изберете корабче различно от Арабела - твърде е не на място, но е въпрос на вкус, ние се возихме и на трите възможни), Ептапиргио - най-хубавото и кварталът, в който е крепостта. Това ще е достатъчно за ден. Почти навсякъде паркирането е платено. Купуват се талончета. Помолете някой местен да ви покаже от къде.

# 638
  • някъде ... тук ...
Тази сутрин в 5 имаше 3 коли на Кулата.
Привет от Ouzouni beach camping до Нея Потидея. Палатката е на първа линия до морето Simple Smile
Времето и морето са екстра.

# 639
  • на Мелмак
И на Корфу е страхотно времето, уцелихме някаква промоция за ферибота -отиване и връщане 4 ма + кола 52 евра.
Не ми дава да кача снимки.

# 640
Ние също пристигнахме в Ставрос. В 6 ч имаше 10-15 коли на Кулата, минахме бързо, но след разсъмване опашката се е увеличила, предполагам през деня още повече.

# 641
Та някой знае ли как се стига до Амулиани от Ставрос? Казаха дамите, че бил хубав плажа там? Мерси

# 642
С колата до Трипити, ще видите тебелите за ферибота на пътя. После ферито и сте на острова. Там има табели за плажа на къмпинг Алики. Извън селото е.

# 643
Наши приятели днес са чакали 3 часа на Маказа.
Според мен събота и по празници границата трябва да се минава или много рано, или късно следобед. През седмицата не сме имали проблем с чакане на Кулата.

# 644
  • София
Здравейте, мъжът ми има работа в Солун и искаме да спим там 1,2 вечери, за да ходим на плаж. Моля за информация къде в/около Солун има подходящи места за морски туризъм.

Плажната ивица на Солун започва след летището. Переа, Неи Епиватес, Агия Триада. Може да отседнете в района, има подходящи хотели и апартаменти на брега.
Може да съчетавате и с търговската зона на града в близките молове.
От центъра на Солун тръгва корабче, което пътува точно до тях. Ако не сте с кола. Често нощуваме в района когато сме в Солун.
На тръгване от Гърция ще се отбием в Солун.Ще ми кажеш ли кои забележителности да разгледаме,къде да се разходим и къде да паркирамее?

Да разбира се. Казвам...

Ето ти карти за паркинги:
ТУК
ТУК
Ползвайте платен паркинг да няма притеснения...Често спираме в  ТОЗИ Ето ако имате Навигация Център и удобно.

Времето ще ви е малко и ти предлагам максимум ТОВА
Ако имаш въпроси питай.

Видях, че ти трябват и забележителности около Акти. Виж ги и тях:
Скрит текст:
Олимпийска ривиера
 Дион
Също така древното селище Скотинас.
Litochoro Maritime Museum
До Платанамонас е византийската  крепост от XIII век, вижда се отдалеч.
Около Лептокария е Ливитра, древна местност, гърците мислят, че това е родното място на Орфей.
Геоложкия музей  Olympus - Лептокария
Близо се намира и манастирът Каналон.
Недалеч от Платанамонас са и изворите на Афродита в дефилето на река Pineios, Tempi Valley.
Обсерватория Неа Агатуполи до Метхони, наблюдение на птици.
Седалището на боговете, планината Олимп.

Ето и малко плажове в района:
Methoni
Agios Giannis
Makrigialos
Pydna
Alikes Kitros
Korinos
Paralia
Olympic Beach
Kalivia Varikou
Gritsa
Plaka Litochoro
Leptokarya
Skotina Beach
Panteleimonas Beach
Platamonas
Nei Pori
Stomio

Относно горното пътуване до Perea, Neoi Epivates от Солун отговарям за местата на спиране тук...

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 21:15 от Bled

Общи условия

Активация на акаунт