На море в Гърция 2017 - III

• 105 893
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
На мен не ми се видя скъпо в Гърция (в Сарти бяхме миналата година). Peace

# 616
  • София
Понеже ми казват,че било скъпо в Гърция и приятели ме съветваха да си резервираме нещо с изхранване,кажете една пица колко струва примерно.

В Гърция пица не бих яла.
А и евтино/скъпо е доста относително понятие.

Гироси съм срещала на цена между 1,80 и 3 евро.
Порция октопод на скара между 9 и 12 евро.

# 617
  • София
Понеже ми казват,че било скъпо в Гърция и приятели ме съветваха да си резервираме нещо с изхранване,кажете една пица колко струва примерно.
Също да питам какви хранителни магазини има в Олимпиаки?

През юли в Сарти голяма порция сувлаки, или шницел, или риба с гарнитурата беше между 6.50 и 12 евро, зависи от рибата и от заведението. Узото -200 мл, 6-7 евро. Бирата 3-4 евро. Коктейли - средно 7 евро.

В места за бързо хранене - джироси, баници, сандвичи може да се яде значително по-евтино и пак е вкусно.

# 618
За мен цените в Гърция също са нормални за качеството и количеството на храната, която се предлага. Единствено на Тасос и Закинтос миналото лято беше една идея по-скъпо, но все пак са острови с определена таргет група туристи.
Цените са почти като при нас, но в евро - писано е много пъти в темата.
Пица семейна е 9-12 евро. Пица като торта и не особено вкусна ядох на Закинтос. Но пицарията, която препоръчах в Катерини е страхотна. Ние обичаме да разнообразяваме хранененто.
Бирата и алкохола като цяло по заведенията е скъп в сравнение с България.

# 619
Направи ми впечатление по уличните капанчета за влошено качество където и друг път сме яли.Има леко покачване на цените,но се намира и евтина храна.

# 620
  • Sofia
Здравейте!
Някой бил ли е в къмпинг Арменистис в Сарти да сподели впечатление?
http://www.armenistis.com.gr/index.php?option=com_k2&view=it … d=112&lang=bg

# 621
  • София
Аз, преди две години.
Но ходихме в края на септември.Почти нямаше хора и беше много спокойно.Не знам доколко мога да бъда полезна.Помня, че има хубава таверна, магазин за хранителни стоки, бийч бар.
Ние бяхме във вила.Хубава и уютна, но си имаше един лек аромат на мухъл, който не ми беше хич приятен.

# 622
Здравейте!
Някой бил ли е в къмпинг Арменистис в Сарти да сподели впечатление?
http://www.armenistis.com.gr/index.php?option=com_k2&view=it … d=112&lang=bg

Аз ходих тази година на палатка и беше много хубаво - добре зареден магазин, чудесна таверна, водата кристална, много ми хареса. Децата тичат спокойно, карат колела. Ако се сещаш нещо конкретно питай и ще ти кажа. Simple Smile

# 623
Здравейте,за първи път ще посетим Гърция идната седмица.Ще сме в Олимпиаки Акти,хотел Хермес.
Отзиви за хотела или поне за селището?Ще се храним на вън,какво ще препоръчате и цените как са ?
Плажа хубав ли е,ако ли не къде да ходим?Как е търговската част за разглеждане,забележителности на близо?

За този ти хотел говорим?
https://www.booking.com/hotel/gr/hermes-olympiaki-akti.bg.html
За този ли х-л говорим?
За хотела, за сега тъй като не знам за същия ли е ще мълча. Иначе, ако е същият е Ок. Все пак зависи какво търсите. Парти до рано сутрин, или друго.
За селището: Много, много спокойно. След 12 часа зад крайбрежната у-ца е тишина. Е, зависи и от бебетата. hahaha Друго : по суперите и магазинчетата има същото, което е и в Паралия-Катерини. Даже леко по-евтино. И в сравнение с Лидл в Паралия-Катерини. /той не е добре зареден, в смисъл голям, ама нищо особено./
Има 2 рибни ресторанта: Нисаки /не мога да го напиша на гръцки/   и още един. Нисаки е по-близо до централната алея, която идва от сз. Цените са съвсем нормални. Напомням: за там винаги може да искате да ви се намали сметката, ако поръчвате поне 2 пъти в едно и също заведение.
Искам да кажа, че за всичко може да има "bargain".
Плажът за мен е Ок, както е писала и Devil_Rose, тази година беше мътна водата, не знам ние ли случихме на такава или през цялото време е била. Аз бях началото на юни, сега, пак през септември ще видя.
Плажната ивица е мн дълга и хубава. Пясъкът е микроскопичен Wink, скали-няма. Не е и особено дълбоко, но зависи къде се позиционирате. Ще се ориентирате по хората с малки деца  Grinning Има  чадъри, които се плащат с/у напитка 3-3,50 евро, има и мн повече  без чадъри. Чадърите са по 5 евро от магазина, така че ми се струва по-изгодно от там да си вземете. Има и едни "винтили" или както се казва . Те се навиват на чадъра лесно, с въртеливи движения се забиват в пясъка. /лесно за мъже Sick/  Пожелавам приятна почивка. bouquet

Да, и от мен един + за Платамонас!
Еееее,страхотна си, мерси!
Да същият е хотела,не мълчи Simple Smile питах по-нагоре и за паркинг,че май хотела не предлага,също и дали предлагат тоалетни принадлежности и кърпи.ние ще сме с бебе на 1 г, и тийнейджърка Simple Smile тъй че никакви купони,но и да не умрем от скука четиримата.Детски площадки за игра виждали ли сте?

# 624
  • София
Здравейте, мъжът ми има работа в Солун и искаме да спим там 1,2 вечери, за да ходим на плаж. Моля за информация къде в/около Солун има подходящи места за морски туризъм.

# 625
  • София
Здравейте, мъжът ми има работа в Солун и искаме да спим там 1,2 вечери, за да ходим на плаж. Моля за информация къде в/около Солун има подходящи места за морски туризъм.

Плажната ивица на Солун започва след летището. Переа, Неи Епиватес, Агия Триада. Може да отседнете в района, има подходящи хотели и апартаменти на брега.
Може да съчетавате и с търговската зона на града в близките молове.
От центъра на Солун тръгва корабче, което пътува точно до тях. Ако не сте с кола. Често нощуваме в района когато сме в Солун.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 19:20 от Bled

# 626
Дами, имате ли инфо за трафика по границата в последните дни (за Кулата питам)? Нещо чува ли се за опашки? Ние сме с бебе и батко и хич не ми се виси по опашки. През юли ходихме до Касандра, но пътувахме през нощта и беше супер спокойно. Сега мислим да тръгнем от София към 3-3:30 ч и преди разсъмване да минем границата. Мерси

# 627
Дами, имате ли инфо за трафика по границата в последните дни (за Кулата питам)? Нещо чува ли се за опашки? Ние сме с бебе и батко и хич не ми се виси по опашки. През юли ходихме до Касандра, но пътувахме през нощта и беше супер спокойно. Сега мислим да тръгнем от София към 3-3:30 ч и преди разсъмване да минем границата. Мерси
Ужас,и аз това си го мислих!И ние сме с бебе,ще преспим в Сандански ,но само аз с децата,защото мъжът ми е на работа и ще дойде по обяд на 6-ти и ми настръхват косите какъв трафик ще хванем.

# 628

Плажната ивица на Солун започва след летището. Переа, Неи Епиватес, Агия Триада. Може да отседнете в района, има подходящи хотели и апартаменти на брега.
Може да съчетавате и с търговската зона на града в близките молове.
От центъра на Солун тръгва корабче, което пътува точно до тях. Ако не сте с кола. Често нощуваме в района когато сме в Солун.
На тръгване от Гърция ще се отбием в Солун.Ще ми кажеш ли кои забележителности да разгледаме,къде да се разходим и къде да паркирамее?

# 629
Ние, както казах пътувахме през нощта в 2 ч и в 7 бяхме на мястото с едно спиране за 15 мин. Децата спаха през цялото време. Нямаше никакъв трафик, хладно, спокойно. Единствено дето не спим ние, но е за предпочитане. Едни приятели тръгнаха на другия ден в 10 ч. Познайте кога пристигнаха? В 19 ч. Чакали са 3 часа на Кулата на 43 градуса жега. С три деца в колата...едното бебе...две гишета само са работили...опашката е била почти до Сандански...луда работа...
Но това беше на 01.07
Питам за сега някой има ли информация? Мерси

Общи условия

Активация на акаунт