На море в Гърция 2017 - III

• 105 902
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Може ли някой да ми каже, какво е поверието, ако хванеш за крака една от статуите в двореца на Сиси в Керкира?
Вече бяхме върнали аудиогайдовете, когато видяхме, че всички на този крак се залепят и ние да не останем по назад от колегите туристи Laughing

# 646
Тази сутрин бяхме на Кулата в 8 сутринта, чакахме 1 час. Нашите близки пътуваха от София, тръгвайки в 11. Пак са чакали около час на Кулата.
В Палио беше топло, водата чудесна.
Само дето супериорната вила за 3300 лв. се оказа втори етаж от вила, на долния гости от Турция. Няма изобщо топла вода, детето се изкъпа със студена и сега ми е притеснено. Утре щели да оправят бойлера...
Стаите са с доста изхабено обзавеждане, изгорели крушки и т.н. На двора стара беседка, счупени люлки.
Много сме разочаровани. Като приключи отпуската, ще дам отзив в букинг и подробно ще опиша всичко!

# 647
  • София
Може ли някой да ми каже, какво е поверието, ако хванеш за крака една от статуите в двореца на Сиси в Керкира?
Вече бяхме върнали аудиогайдовете, когато видяхме, че всички на този крак се залепят и ние да не останем по назад от колегите туристи Laughing

Поверието е, че ще бъдете много щастливи и богати ако сте докоснали палеца на крака.

# 648
  • София
Минахме през Кулата на отиване миналата събота по обед и на връщане по същото време в петък. Не сме чакали повече от 10 минути и двата пъти.

# 649
  • Sofia
Ние днес се върнахме от Южен Пелион,бяхме в Marianthi Apartments- разкошно място, уникално вкусна кухня в таверна Gibraltar, която е на родитеите. Място с традиции, цели поколения се връщат отново и отново, вече с внуците си. Неповторима атмосфера и гостоприемство. Ще се върнем пак там най-вече заради домакините, чувствахме се като у дома. В таверната сметката ни беше винаги под 40 Евро. Меню не сме гледали. Поръчвахме от готвеното за деня, грима и домашното ципуро, което горещо препоръчвам. Целият път през Пеион е изключително живописен и завоест. Завои има навсякъде, толкова не съм виждала рез живота си. Първото място на което спряхме за снимка по пътя беше един малък залив, в който имаше спрял туристически кораб. Влюбихме се. Оказа се, че плажът се казва Chiron. Между Olive Bay и Мilina e. Може да го познаете по многото спряли коли на пътя и табелата за кантина на брега. Райско място. Това беше нашият плаж. Няма го в познатите пътеводители, но въпреки потайността си е доста посещаван. Въпреки всичко винаги се чувствахме все едно сме сами там. Каменист е, както всички плажове на западното крайбрежие, но уникално красив и спокоен. Има таралежи, но в едната си част е доста почистен. На дребния на 3г, нито камъни, нито таралежи му пречеха, даже най-много там му хареса заради рачетата и рибките. Може да се влиза с и без обувки. Близо до него е известният Olive Bay - прилича на Chiron,  но морето е по-чисто, няма таралежи. Съответно е по-посещаван. Бийч бара е много добър, с красиво, терсовидно разположение. Работи и като растеорант. На западният бряг посетихме и Marathis beach - на юг от Милина. Каменист, но отново с кристално чиста вода. Отидохме там, когато времето беше лошо и не ни впечатли, но явно е доста популярен. Имаше хубавава таверна на брега, която се заканихме да посетим за обяд, но не остана време. Много закътан плаж, има шезлонги и чадъри и голяма свободна зона. Местните го препоръчват. Пътуването до източния бряг е доста екстремно. Имам фобия от надолнища със завои, която напълно излекувах, почти изкъртвайки дръжката на вратата. Първо посетихме Micro - екстремно спускане по  черен път, който тук-таме е асфалтов. Гледката по пътя към него е по-впечатляваща от самия плаж. Хубав пясъчен плаж. Бяхме там в деняреди да се разрази бурята и беше доста негостопримен - силе вятър, който буквално ни удряше с пясък, бурни вълни. В друго време можеше и да ми хареса. Иначе в близост до плажа има и барове и таверни, но няма чадъри. От там се виждаше и Platanias. В следващите дни посетихме Mourtias beach  - това беше плажът УАУ. Уникална гледка, скалите се издиат от морето, като в едната част образуват нещо като затворен басейн, където не се усещат вълните. Кристално чиста вода. Това е плажът, който непременно трябва да видите. Пътят от Милина беше около 40мин, непрекъснати завои, но си заслужаваха. Там няма нищо, така че се подгответе с храна, напитки и чадъри. Наистина уникално място, перфекто е и за шнорхелинг. След този плаж просто не ни се ходеше до Platanias= Нямаше с какво да ни впечатли. Следващите дни отделихме отново но Olive's bay и Chiron. На връщане направих грешката да избера не пътя през планината, който даваше навигацията, а този покрай морето през Афисос. Ако целта ви е бавна панорамно обиколка е ОК, но ние хванахме голямо задръстване в двете посоки и беше изнервящо спирането и маневрите през 100м, за да се разминем с насрещна кола. За тези с кемпери не става, но те предполагам го знаят. Отнесохмного псувни от ММ. Иначе Афисос е много красив, но през главния път и в по-спокоен ден. Да обобщя - уникално красиво и спокойно място, запазило трдиционното гръцко гостоприемство, встрани от видиотения туристически поток. Място за ценители. Ще се върнем пак там и за тогава сме оставили екскурзиите с корабче, с влакчето и още няколко плажа, но най-вече искаме отново да се насладим на уникалното спокойствие на уникалните плажове и гостоприемството на нашите домакини, които вече усещаме като част от семейството.

# 650
  • Варна

Поверието е, че ще бъдете много щастливи и богати ако сте докоснали палеца на крака.
Много благодаря!

# 651
  • София
Тази сутрин бяхме на Кулата в 8 сутринта, чакахме 1 час. Нашите близки пътуваха от София, тръгвайки в 11. Пак са чакали около час на Кулата.
В Палио беше топло, водата чудесна.
Само дето супериорната вила за 3300 лв. се оказа втори етаж от вила, на долния гости от Турция. Няма изобщо топла вода, детето се изкъпа със студена и сега ми е притеснено. Утре щели да оправят бойлера...
Стаите са с доста изхабено обзавеждане, изгорели крушки и т.н. На двора стара беседка, счупени люлки.
Много сме разочаровани. Като приключи отпуската, ще дам отзив в букинг и подробно ще опиша всичко!

Ако положението е такова, веднага се свърши с букинг и се оплачи. Кажи ум, че не съответства с описанието и искаш да ти върнат парите.

# 652
@Monadirs - Страхотен разказ, браво. В обобщение доколкото разбирам, на западния бряг на Пелион няма пясъчни плажове ? Как стоят нещата на изток ?
Вече мислим за лято 2018 и този Пелион отдавна ме влече.

# 653
  • Sofia
Точно на изток са пясъчните плажове, но от западната страна са съредоточени повечето селища и на мен лично повече ми харесва. Има много места за разглеждане и от двете страни, както и хубави плажове. Пътуването от източната до западната страна е доста дълго за всекидневно прескачане, нищо, че като разстояние е малко. Ние ходихме през ден. От Северната част на полуострова нищо не успяхме да видим, само южната част поразгледахме. Има материал за няколко години напред.

# 654
В Керамоти дали ще намерим къде да спим за 1 или 2 нощувки на 6.09?Някой има ли координати на място за нощувка там,което не се предлага в Букинг?

# 655
Здравейте!
Някой бил ли е в къмпинг Арменистис в Сарти да сподели впечатление?
http://www.armenistis.com.gr/index.php?option=com_k2&view=it … d=112&lang=bg

Аз ходих тази година на палатка и беше много хубаво - добре зареден магазин, чудесна таверна, водата кристална, много ми хареса. Децата тичат спокойно, карат колела. Ако се сещаш нещо конкретно питай и ще ти кажа. Simple Smile
Как направихте резервация и колко по-рано?
Предполагам за палатка не е проблем, но аз гледам за вила и в букинг още не са пуснали за следващото лято, а гледах постер на спирка на градския транспорт, че рекламират следващия сезон.
Шумно ли е там вечер и нощно време?

# 656
Здравейте, включвам се от Ставрос. От вчера сме тук в хотел Rihios. Хотела е много приличен за семейства според мен . Детския кът е малък но децата много му се радват. Стаята е малка има едно двоино легло и един диван, на който спят двете деца - на 2 и 4 г. Банята е стара. Водата няма налягане. Басейна е много чист, но водата е студеничка. За кухнята още не мога нищо да кажа. Снощи вечеряхме в Неа Врасна в El grego Храната беше ок, единствено салатите ми се стотиха малки. Има две парзалки и една въртележка за децата. Относно морето водата вече тук е по студена, иначе днес е кристално чиста. Като цяло е спокойно, незнам как е в сезон но сега е добре. Утре мислим да се разходим до Амулуани и да видим плаж Акитос. Дали има някой там да пише как е положението. Може ли водата да е по топла от тук? Защото пътя не е малко и дано си заслужава. И нялой може ли да препоръча къде да хапнем в ставрос?

# 657
  • София
В СТаврос най-доброто място за хранене е таверна Каламатианос - намира се на изхода на града, в посока Олимпиада (даже това май вече се води не Ставрос, а Milies), на брега на морето, от лявата страна на пътя. Превъзходна храна.
До Рихиос е хотел Александър Ин - тяхната кухня също ни хареса преди няколко години. Имаха и прекрасни пици на дървени въглища.

Как е плажът пред Рихиос тази година? Когато ние бяхме там имаше много камъни в морето. Някой каза, че може би било заради силните бури тогава. Сега пясъчно ли е дъното или пак има камъни (първите 2-3 метра навътре) ?

# 658
Плажът все още е с камъни. Поне едно 2-3 метра. После си е пясък. Пясъка си е мръсен. Именно заради хубавия плаж се чудим дали да отидем до акитос

# 659
А до тази таверна Каламатианос пеша от центъра далече ли е? Примерно от Луна парка? Благодаря

Също да питам има ли в Аспровалта хубав плаж? Щото в Ставрос нещо нито ляво, нито дясно става, до църквата не сме ходили, ама да питам поне ако до Аспровалта се замъкнем дали ще намерим по-хубави плажове? Мерси

В Керамоти дали ще намерим къде да спим за 1 или 2 нощувки на 6.09?Някой има ли координати на място за нощувка там,което не се предлага в Букинг?
Аз препоръчвам Nautica bay. Много добро място с голям двор и тишина. Не знам дали ще има места за 06.09, но може да опитате.
Поздрави

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 14:14 от Vivi

Общи условия

Активация на акаунт