Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 40

• 38 894
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Татковците са толкова интересни. Стоят с ръка на корема и чакат. Моето отначало само като му усетеше ръката и спираше. Ама днес, както казах, е много акитивен, чак мъжът ми се изненада как ми подскача корема Simple Smile
Аз към 15та седмица усещах нещо като трептения ниско долу, като пеперудки.
Нашия тати от сега го прави и даже му говори Grinning
И наскоро намерих нещо забавно което го разсмя доста. А то беше: един ден от живота на едно неродено бебе.
И там бебето уж казва:
Ето едно шумно нещо наречено татко.
Какъв е този навик да вика до корема на мама ехооо тук ли си, интересно къде ли мога да отида Grinning Grinning

# 106
SmileySmileySmiley

Моят реши да му пее.. Не остана очаровано малкото Simple Smile
Но аз пък слушам често музика следобед и тогава е много активно. Вече почти му хванах ритъма.

# 107
SmileySmileySmiley

Моят реши да му пее.. Не остана очаровано малкото Simple Smile
Но аз пък слушам често музика следобед и тогава е много активно. Вече почти му хванах ритъма.
Това е най хубаво да контактуваш с бебето аз само така ще съм спокойна.
И когато съм на преглед, а през останалоно време все го мисля...

# 108
Аз очаквам първата работа на моя младеж след като излезе да е да провери кой е лал през цялото време. ММ като е нощна смяна, кучо се стряска и от най-тихия звук по коридора. Понякога се чудя кой кого пази повече.

# 109
Аз за това ходех на преглед през 2 седмици преди да почна да го усещам. Чак лекарката ме пита защо толкова се тревожа за това бебе.

# 110
Аз за това ходех на преглед през 2 седмици преди да почна да го усещам. Чак лекарката ме пита защо толкова се тревожа за това бебе.
И мен засега през толкова ме вика.
Сега на 10 сме  на фетална и се надявам да ни кажат какво е

# 111
С първа бременност съм, усетих го малкия разбойник още в 15-16г.с. Simple Smile Противно на всички, които казват, че с първа бременност няма как толкова рано. Като го усетите бебчето няма да го сбъркате, въпреки, че първите докосвания са като плуваща рибка в аквариум, аз така бих го определила. После докато се усетите и коремите Ви ще подскачат. Grinning

# 112
  • Gotham City
Harleen, както всички, така и аз мога да споделя, че бебеправенето при нас беше доста трудно. Всеки друг ден от месеца той беше с желание, с Кеф, а като идваше
Ову и все беше изморен, болен, не се чувствал добре и така месеци сме загубвали. Направо това ме изкарваше извън нерви и какви караници е имало в нас докато на края на сила не го накарам,
Но самия факт, че аз вече съм загубила спокойствието си повлияваше на опитите ни, та просто месец след месец аз се скапвах и потъвах в една моя си депресия... поне твоят мъж има основателна причина, но въпреки това аз знам, че Това теб не те успокоява... и от 1 месец да опитвате, разочарованието си е разочарование. Потърси начин да му намериш цаката, за да не губите месеци и да не се побъркаш и ти Simple Smile

Снощи отново не се увенчахме с успех, последен  ден от овулация, още предната вечер му бях казала, колко е важно, но.... Не издържах поговорихме след това, той осъзнава, че е в него проблема, бил напрегнат, уморен. Казах му, че не може да си позволи да се преуморява на работа, защото в крайна сметка, работата му не е по-важна от това, никоя работа не е. Също му казах, че разбирам, че няма как да не се притеснява за родителите си, но така няма да се получат нещата, а аз съм на 29, не на 19 и нямам тепърва години пред мен, в които да имам възможност да забременея.
Успяхме първите два дни (според приложението ми, в период на high Fertility и medium chances of getting pregnant), но не зная дали ще е достатъчно.
Четох много, вече станали мами, как още на първите едва ли не 4-5 дни са усещали предменструални симптоми, при мен буквално няма нищичко.

# 113
На мен докторът ми беше казал, че е възможно да усетя по-рано, защото съм слаба. Аз сега съм в 16-та и през уикенда го усетих вече може би за 3-4 път като отначало беше като бълбоникане, а последния път вече малко по-различно.
Беше много хубав момент, защото бяхме в морето, полегнали на един дюшек и  ММ успя да си сложи ръката и също да го усети, защото преди това ме питаше подозрително дали не са газове Laughing даже после започна да му почуква с пръст от време на време да видел дали ще му отговори Stuck Out Tongue

# 114
Харлийн, Слънчице, не съм се сблъсквала с вашите проблеми, наистина сигурно отстрани е лесно да се каже, но защо не се оставите на хубавия секс, просто си правете вашето удоволствие като се абстрахирате от тази идея за бебе. Правете изненади на Мъжо, еротични, страстни, неочаквани, запалете го и него пък и вас си, а другото ще си дойде. Моята най-добра приятелка правиха опити над 2 години. Вече имаха дата за инвитро, и когато се успокоиха и се примириха по-скоро, че ще е инвитро, съвсем неочаквано тя забременя. Точно когато вече беше спряла да следи Ову, когато знаеха, че ще е инвитро и когато вече просто правеха секс, а не бебе... случи се когато бяха спокойни и без фикс идея... не искам да изглежда че ви давам акъли или нещо такова, просто разсъждавам и се надявам да ви помогна Simple Smile

# 115
  • Gotham City
Уж гледам да правя изненади, всеки ден по нещичко ново измисля, което да правя, за да го разнообразявам, ама ... ще си стискам палци, дано се случи чудо и поне от двата дни преди това са се получили нещата!

# 116
Правиш ли тестове за овулация?

# 117
  • Телиш/Плевен
По принцип избягвам да съветвам на тема „бебеправене“, понеже нямам идея какво е (моята бременност не беше планирана), но видях, че DiyanaCh е писала и ще си позволя и аз. Винаги съм си мислела, че периодът на „бебеправене“ е приятен за двойката, че те се наслаждават един на друг. Във форума разбрах, че не е така и че още от първия месец се следят овулации и т.н. Според мен това дава голямо отражение и то негативно. Съдя и по себе си - никакво желание не бих имала, ако трябва да правя секс по график. Ако се налага, е съвсем друго, но това обикновено е след установен проблем. Специалистите съветват да се търси проблем минимум след шест месеца неуспешни опити, така че според мен тези шест месеца могат да минат много по-приятно, вместо всичко да е по график. Всеки си решава, разбира се, но просто си мисля, че повечето случаи на неуспешни опити при хора без проблеми се дължат точно на пришпорването, следенето на овулация и другите там неща, които не разбирам. Колкото и клиширано и дразнещо да звучи за някои, факт е, че в повечето случаи се забременява точно когато не го мисли толкова човек.

По въпроса с усещането на бебето - действително при първа бременност е малко по-късничко. И аз усетих дъщеря ми за пръв път в 20-тата седмица. Но тя като цяло мнооого рядко риташе и добре, че по принцип съм спокойна, а и имах някакво вътрешно усещане, че всичко ще е наред, иначе трябваше все при гинеколога да вися и да искам да ме гледа на ехограф. Grinning

# 118
Аз също не искам да си представя какво е да правиш бебе по график. Мисля, че насила няма да стане работата. Следи си овулацията, но не налагай това на мъжът ти, защото той явно достатъчно е натоварен Sad

# 119
Бебеправенето при всички е индивидуално. Има много двойки заченали от първия път, но това не означава че ако вие опитвате от 6 месеца и не става, нещо не ви е наред... божа работа е, не си го слагайте. Специалистите казват след 12 месеца активно бебеправене без успех , трябва да се търси помощ.

Общи условия

Активация на акаунт