Изследване на ХОРМОНИ – 15 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 85 980
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
  • София
denis, мерси за отговора. Не разбрах кои реф. стойности трябва да гледам?
На УЗ кога е добре да се отиде?
едит: цикълът ми дойде четвъртък вечерта, изследванията са от петък сутринта, мога да го броя и като втори ден.
Гледаш за ФФаза.
На УЗ веднага след М. / 7-8 ден на МЦ/

# 316
Сега разбрах, че изследването се правело на гладно, а аз бях стабилно закусила и бях взела обезболяващи. Нямам идея в каква посока може да е повлияло това. Дано при УЗ се изясни картината и да видим дали има проблем за забременяване... Мерси още веднъж.

# 317
Денис 24г съм,на 4 ден от цикъла пуснах ЛХ и ФСХ резултата беше лх 2,35 и фсх 3,50,днес на 16 ден пуснах отново лх и резулттаа е следния.
ИМе на тест (изследване)   Резултат   Единици   Рефер.граници от - до
LH   4.210   mu/ml      
          фоликулярна фаза, за пол:Жена, възраст:Всяка      mu/ml   1.50   8.00
          овулаторен пик, за пол:Жена, възраст:Всяка      mu/ml   9.60   80.00
          лутеална фаза, за пол:Жена, възраст:Всяка      mu/ml   0.20   6.50
Венепункция
СПОРЕД теб дали е минала овулацията или тепърва ще предстои и горе долу с колко нараства този хормон,по принцип овулацията ми е късна,дали да продължаваме с опитите и тестовете за ову ,или няма смисъл,до сега е нямало този месец положителен ову тест.

# 318
  • София
Денис 24г съм,на 4 ден от цикъла пуснах ЛХ и ФСХ резултата беше лх 2,35 и фсх 3,50,днес на 16 ден пуснах отново лх и резулттаа е следния.
ИМе на тест (изследване)   Резултат   Единици   Рефер.граници от - до
LH   4.210   mu/ml      
          фоликулярна фаза, за пол:Жена, възраст:Всяка      mu/ml   1.50   8.00
          овулаторен пик, за пол:Жена, възраст:Всяка      mu/ml   9.60   80.00
          лутеална фаза, за пол:Жена, възраст:Всяка      mu/ml   0.20   6.50
Венепункция
СПОРЕД теб дали е минала овулацията или тепърва ще предстои и горе долу с колко нараства този хормон,по принцип овулацията ми е късна,дали да продължаваме с опитите и тестовете за ову ,или няма смисъл,до сега е нямало този месец положителен ову тест.
Само по ЛХ, не може да се прецени дали е минала или не О., освен, ако не се улови пика на ЛХ.
ЛХ се повишава рязко преди О., задържа се висок около 48 часа и след това се понижава почти до изходните нива.

Прави тестове за О. и мери БТ / има тема/ - ще ти помагам в определяне деня на О.
Направи всички изследвания, посочени на 1 стр. на темата в посочените дни от МЦ.
Ако има проблем, ще разберем къде и какъв е, и ще посетиш съответния специалист.

# 319
Здравейте момичета, Денис! Възможно ли е повишен тестостерон (1.85 при стойности 0.29 - 1.67) сам по себе си да пречи на забременяването, при положение, че имам овулация, доказана чрез фоликулометрия?
Също така и дхеа и андростендион са завишени.
Аз съм на 35 години, с поликистоза, като преди 8 години извършена лапароскопия и фенестрация.
Антимюлеровият хормон е на долна граница - 1.1
Имам инсулинова резистентност, от две седмици приемам метформин.
Глюкоза на гладно е 4.68,
на 60-та минута 8.37,
на 120-та минута е 5.46.
Инсулин на гладно е 8.04,
на 60-та минута 119,
на 120-минута е 50.
Другите изследвания са:
FSH 5.13 (3.5-12.5)
LH 5.42 (2.40-12.60)
Prolactin 349.9 (101-488)
Estradiol 40.85 (12.5-166)
Inhibin B 82 (45-120)
DHEA-S 12.69 (1.65 - 9.15)
Андростендион 6.18 (0.75 - 3.10)
Progesterone 90.5 (5.82 – 75.9)
Желателно ли е стойностите на пролактина да са по-ниски?

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 09:09 от desig

# 320
Благодаря ти Денис,а днес теста отново е отрицателен. Взех да се отчайвам,дали да продължа,или може би овулацията е минала и заради това нивата на лх са ниски.

# 321
  • София
Здравейте момичета, Денис!
Скрит текст:
Възможно ли е повишен тестостерон (1.85 при стойности 0.29 - 1.67) сам по себе си да пречи на забременяването, при положение, че имам овулация, доказана чрез фоликулометрия?
Също така и дхеа и андростендион са завишени.
Аз съм на 35 години, с поликистоза, като преди 8 години извършена лапароскопия и фенестрация.
Антимюлеровият хормон е на долна граница - 1.1
Имам инсулинова резистентност, от две седмици приемам метформин.
Глюкоза на гладно е 4.68,
на 60-та минута 8.37,
на 120-та минута е 5.46.
Инсулин на гладно е 8.04,
на 60-та минута 119,
на 120-минута е 50.
Другите изследвания са:
FSH 5.13 (3.5-12.5)
LH 5.42 (2.40-12.60)
Prolactin 349.9 (101-488)
Estradiol 40.85 (12.5-166)
Inhibin B 82 (45-120)
DHEA-S 12.69 (1.65 - 9.15)
Андростендион 6.18 (0.75 - 3.10)
Progesterone 90.5 (5.82 – 75.9)
Желателно ли е стойностите на пролактина да са по-ниски?
Здравей!
Андрогените са високи, те създават проблем на О., зачеването и износването.
При това положение, може да има, от време на време О. - както показва Прогестерона.
Провери ТСХ и Т4 /имаш ИР, високи андрогени и трябва да се разбере дали те не повишават и пролактина - лекар трябва да прецени къде е първопричината.
За ЯР - има шанс, но не губи време.
Трябва ти добър Ендокринолог.

mmallechkaa
О. може и да е минала. Само по тестове за О. е трудно да се установи.

# 322
Здравейте, много моля за вашата помощ.
Правих си изследване на хормоните (на 3 ден) и за мое съжаление резултатите никак не са добри:
LH: 7.42 (2.40-12.60)
FSH: 16.89 (3.5-12.5)
Prolactin: 178.4 (101.76-487.6)
Estradiol: 47.65 (12.5-166)
AMH: 0.591 (0.777-5.24)

Аз съм на 39 г., с диабет тип 1 съм, имала съм 2 бременности досега и 1 дете. Втората ми бременност приключи преди няколко месеца (март 2017) с мъртво раждане в 9 месец. С мъжа ми започнахме да обмисляме да опитаме още един последен път, но резултатите от хормоните меко казано ме обезкуражиха. Имам 2 въпроса:
1. Имам ли изобщо някакви шансове за естествено забременяване (по определени причини не желаем да ползваме АРТ)?
2. Има ли някакви естествени добавки, които биха помогнали? В момента приемам витамини от Б групата и Омега.
Благодаря ви предварително за мненията.

# 323
Denis., може ли коментар и на тези резултати. Уточнявам, че са направени на седми ден след О. засечена с тестове и БТ. Условията за изследване на Пролактина не са спазени затова не знам доколко би трябвало да го гледаме въобще. Confused

# 324
  • София
Здравейте, много моля за вашата помощ.
Правих си изследване на хормоните (на 3 ден) и за мое съжаление резултатите никак не са добри:
LH: 7.42 (2.40-12.60)
FSH: 16.89 (3.5-12.5)
Prolactin: 178.4 (101.76-487.6)
Estradiol: 47.65 (12.5-166)
AMH: 0.591 (0.777-5.24)

Аз съм на 39 г., с диабет тип 1 съм, имала съм 2 бременности досега и 1 дете. Втората ми бременност приключи преди няколко месеца (март 2017) с мъртво раждане в 9 месец. С мъжа ми започнахме да обмисляме да опитаме още един последен път, но резултатите от хормоните меко казано ме обезкуражиха. Имам 2 въпроса:
1. Имам ли изобщо някакви шансове за естествено забременяване (по определени причини не желаем да ползваме АРТ)?
2. Има ли някакви естествени добавки, които биха помогнали? В момента приемам витамини от Б групата и Омега.
Благодаря ви предварително за мненията.
Здравей!
Много съжалявам за загубата ви.
ФСХ и АМХ показват доста намален ЯР.
Провери всички хормони, вкл. и Инхибин В / на 3 ден от МЦ/ , да те видят на УЗ за преброяване на антрални фоликули и специалист да прецени, какви са шансовете и с каква АРТ процедура.
За добавките - има тема. Добре е да пробваш и с тях, поне малко да повлияят АМХ и Инхибин В, шанса леко ще се увеличи.
Пожелавам ви да успеете и да си имате здраво и красиво бебе.

При 4 часа въздържание има доста наситена черта,но не колкото контролната 17 ден ми е.
Това означава, че е отрицателен.

Denis., може ли коментар и на тези резултати. Уточнявам, че са направени на седми ден след О. засечена с тестове и БТ. Условията за изследване на Пролактина не са спазени затова не знам доколко би трябвало да го гледаме въобще. Confused

Пролактинът е много висок, може и той да потиска О.
Прогестеронът е нисък и ако е изследван точно на 7 ден след О. показва, че има проблем с нея - ЗФ, ЛУФ.
Трябвало е да пуснеш и Е2 заедно с Прогестерона.
ТСХ трябва да е под 2,0 /идеални граници 0,5-1,0/ - следи го.
Нямаш Хашимото.

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 08:11 от denis.

# 325
Здравей, Денис Simple Smile
Моля за помощ за разчитане на следните резултати на 3ти ден от М. Стреснах се като видях колко е завишен андростендиона и дхеа е на горна граница.
Testosterone ( Тестостерон )   1.96   nmol/l   0.22 - 2.90
DHEA-S ( ДХЕА-С )   10.00   µmol/l   3.20 - 10.00
4 Androstenedione ( 4 Aндростендион )   14.876   nmol/l   2.620 - 13.580

Имам СПЯ, нямам ИР, пролактина и щитовидната са ок. Ходя на фоликулометрия от няколко месеца и няма О. Възможно ли е забременяване с този висок андростендион..

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 19:58 от AnetaDD

# 326
  • София
Здравей, Денис Simple Smile
Моля за помощ за разчитане на следните резултати на 3ти ден от М. Стреснах се като видях колко е завишен андростендиона и дхеа е на горна граница.
Testosterone ( Тестостерон )   1.96   nmol/l   0.22 - 2.90
DHEA-S ( ДХЕА-С )   10.00   µmol/l   3.20 - 10.00
4 Androstenedione ( 4 Aндростендион )   14.876   nmol/l   2.620 - 13.580

Имам СПЯ, нямам ИР, пролактина и щитовидната са ок. Ходя на фоликулометрия от няколко месеца и няма О. Възможно ли е забременяване с този висок андростендион..
Здравей!
Високи са и може да потискат О.
Пусни 17ОН Прогестерон на 3 ден от МЦ и се консултирай с Ендокринолог - трябва да прецени, къде е проблема - яйчници или НбЖ.
Не се притеснявай, всичко се коригира с медикаменти.
Колко е Пролактина и колко е ТСХ / трябва да е под 2.0/?

# 327
Благодаря за отговора!
Пролактина е 260, а ТСХ 1.5 на 3ти ден от цикъла. Ще си пусна и 17ОН прогестерон, но ще е на другия цикъл чак. Планирахме с др стимулация с клостилбегит скоро, но не знам дали ще добре с тези високи андрогени. Четох доста за антиандрогенни медикаменти, които обаче не се започват, ако искаш да забременяваш..също и за добавки - витекс, инозитол, сао палмето, та дори и за чай от градинска мента с антиандрогенни свойства. Притеснява ме какво следва от тук нататък..

# 328
  • София
Благодаря за отговора!
Пролактина е 260, а ТСХ 1.5 на 3ти ден от цикъла. Ще си пусна и 17ОН прогестерон, но ще е на другия цикъл чак. Планирахме с др стимулация с клостилбегит скоро, но не знам дали ще добре с тези високи андрогени. Четох доста за антиандрогенни медикаменти, които обаче не се започват, ако искаш да забременяваш..също и за добавки - витекс, инозитол, сао палмето, та дори и за чай от градинска мента с антиандрогенни свойства. Притеснява ме какво следва от тук нататък..
Добре са. Тях ги изключваш, като вероятна причина.
За стимулацията - задължително да имате изследване за проходимост на тръбите, СГ и да те следят от-до на УЗ, с таймиране на О. и ИНСЕ за по-голям шанс.
Високите андрогени, носят риск за бременността и развитието на ембриона.
Желателно е, преди зачеване, да се вземат мерки.

# 329
А дали мога да си пусна на 7ми ден от цикъла и 17 ОН прогестерон? Знам, че трябва да е също на 3тия ден както др хормони за да се тълкуват заедно, но все пак ако е повишен може би ще даде поне някаква ориентация на ендокринолога. Иска ми се още този месец да посетя ендокринолог с всички хормони , а не да отида и да ми каже, че трябва да си пусна и прогестерона на следващия цикъл за да знае дали е от надбъбрека или от поликистозата. Или просто да си пусна пак всички андрогени на 7ми?

Общи условия

Активация на акаунт