Желание за чужда

• 15 913
  • 129
  •   1
Отговори
# 105
  • Sofia
На Хенри VIII една от многото жени, демек ex-Henrievitza. Laughing

# 106
  • Монреал
.zemonti , прекаляваш, младежо. Миналия век беше 20-ти и хората по правило си доживяваха менопаузата.
Първият чист пеницилин е бил получен в разгара на втората световна война. До този момент жените са раждали 5-10 деца, повечето от които не са доживявало да имат свои. Болести и наранявания, които днес намираме за безобидни до тогава са били смъртоносни - пневмония, менингит, перитонит (коремна рана), гангрена, спукан апандисит, тетанус...

Аз съм на 44 в перфектно здраве, но без антибиотици щях да се гътна още на 6.

Едит: Защо мислите, че населението се учетвори за 3 поколения?

# 107
  • Tам през Атлантическия океан
Zemonti , душице
трибуна ли си намери тук за изява ахахахх :О)))

# 108
Остави плътските удоволствия, те не са нищо, те са измама, опитай се да се издигнеш духовно, от дай се на молитва, остави секса, това е нищо!! Средства за манипулация!

# 109
Прав е човекът за антибиотиците. Всъщност едва от 60-80 години жените на практика имат гаранция, че децата им ще оцелеят. Още има запазени изрази- да ти е живо и здраво, както и "майката и детето са добре". Наистина медицината е спасила доста деца, които не биха оцелели. То и затова жените с лекота избират да родят едно-две, защото имат гаранция, че ще оживеят.

# 110
Така е, но Земонти пише, че през 20 век хората в Европа едвам са го докарвали до 25 години. Всъщност в началото на 20 век хората са доживявали до около 40- 50 години.И разбира се, жените са били по-дълголетния пол - както винаги. Кратък живот е в сравнение със сегашната продължителност, да . Но ти стига да се размножиш, че и поне едно внуче да видиш. По нататък продължителността на живота рязко се покачва около 60-70 години.

# 111
Хора винаги са доживявали до 60, има разлика между средна и максимална продължителност. Винаги е имало дълголетници, не са мрели масово на 50.

# 112
  • Монреал
Така е, но Земонти пише, че през 20 век хората в Европа едвам са го докарвали до 25 години.
Опашата лъжа. Съвсем друго написах:

Аз като изляза с приятелка също се случва да пофлиртувам, да се позагледам. Но това не е нарочно, не е търсена цел - специално да се наконтя, да въртя очи, да оглеждам де що мъж мине , да пърхам с миглички - приматско е това. За 16-25 годишни - ок, но не и да зацициклиш  в това състояние.  Hands V
А?!? Значи женското поведение 16-25 години било "приматско". Та това до преди изобретяването на антибиотиците миналия век е била най-активната част от женския живот. До менопауза рядко се е доживявало.

Кога си загубихте либидото, кога започнахте да се самоопределяте за "цивилизовани", вместо стари? Хайде дайте малко кредит на младите, а!

# 113
Земо, питай директно какво те интересува, че да ти отговорим направо.
То от антибиотици, деца, цици и ламинати нищо не ти се разбира.

# 114
  • Монреал
Земо, питай директно какво те интересува, че да ти отговорим направо.
То от антибиотици, деца, цици и ламинати нищо не ти се разбира.
Ако наистина нищо не си разбрала не очаквай да започвам от начало заради теб.

Ако се изразяваш образно, тогава пак толкова обяснение ще получиш.

# 115
Репликиране като по учебник.
Късмет!

# 116
Земонти , прости за неразбирането - нали съм жена все пак... На различни езици се изразяваме ние.

И какво се оказва - дори в началото на миналия век жените спокойно са си доживявали менопаузата, ако се вярваме на статистиките, че средната продължителност на живота е била около 40 за мъжете и 50 за жените. Та не е било чудо невиждано каквото го изкара ти.

# 117
  • София
Още има запазени изрази- да ти е живо и здраво, както и "майката и детето са добре". Наистина медицината е спасила доста деца, които не биха оцелели. То и затова жените с лекота избират да родят едно-две, защото имат гаранция, че ще оживеят.
Не е САМО това причината.
Жените не са имали право на глас колко пъти да забременеят и родят. Мъжът се празни и ако хване и го износят - Бог дал (и често Бог взел), какви ти контрацепции. И сега при някои цигани е така - как така ще се пазят и ще, то си е гордост, щом мъжът може да прави деца.
Прабаба ми е близнила 2 пъти, но е нямала достатъчно кърма и не са оцелели. Но са оцелели други 6. И то в Трънско, дето нищо особено не вирее.
Предполагам, че менопаузата също е идвала по-рано, та жените са се "куртулисвали" от зачеване.

Нормално е освен здравето на детето, да се споменава и това на майката, защото дори в днешно време се случват трагедии, сещам се за родилката при Мазнейкови, едно момиче Даяна на 19 години..във форумите има достатъчно други примери

# 118
40 за мъжете- сега с това удължаване на срока за пенсиониране........

# 119
  • Монреал
Земонти , прости за неразбирането - нали съм жена все пак... На различни езици се изразяваме ние.

И какво се оказва - дори в началото на миналия век жените спокойно са си доживявали менопаузата, ако се вярваме на статистиките, че средната продължителност на живота е била около 40 за мъжете и 50 за жените. Та не е било чудо невиждано каквото го изкара ти.
Продължаваш да лъжеш, а?

Сега пък "рядко" стана = "чудо невиждано".

Иначе съм склонен да се съглася, че не е било толкова рядко:

Последна редакция: пт, 04 авг 2017, 14:09 от zemonti

Общи условия

Активация на акаунт