Голямата тема за малките масла - 18

• 88 548
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Досега съм поръчвала само от "Зоя". Не съм имала проблеми с маслата, които съм използвала. Много ми допадна сайта "Биофетиш", който bubanka е препоръчала. Чудя се как съм го пропуснала. Мисля следващата ми  поръчка да бъде от там. Маслата изглеждат качествени. Интересно ми е защо на всеки продукт етикета е на турски език. В Турция ли се произвеждат и бутилират?

# 136
някои от тях са бутилирани в турция, някои в латинска америка, попадала съм и на френски продукти, имам гръцки крем, купен от там - собственичката подбира продуктите

# 137
Деси, не знам как си го пропуснала...не си прочела първа страница сигурно.
И аз давам глас за Биофетиш - качествени продукти и перфектно обслужване. Simple Smile

# 138
Ще поръчвам до 1 -2 месеца и вече съм напълно сигурна, че ще е от там. Тъкмо ще направя сравнение с маслата на Зоя.

# 139
  • София
Аз пък искам да попитам аргановото масло на суха или на влажна коса се нанася като преуош?  Имам едно на Wooden Spoon от една година и чак сега му дойде реда. Прочетох от линковете на първата страница, че е с частична проникваща способност, затова и се чудя Thinking

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 10:27 от DonaFlor

# 140
  • София
1. Кои са маслата, които използвате най-често? За какво и как ви се отразяват?
Ползвам масла най-вече за косата.  Зехтиново, рициново, глицерих, от гроздови семки, бадемово, кокосово, тривитаминол,  и каквото "чувствам", че ще ми е Ок. Бий използвала и свинска маз, "едно време го правех, но напоследък не откривам обезсолена маз.

2. Кое масло не сте пробвали още, но имате намерение да купите скоро и защо?

Не мога да изброя маслата, които бих изкла да употребя. Нямам кокосово масло, а ми се иска  да го ползвам,особено, че пак ще ходя на море. Не знам от къде да го купя, бях в ДМ, нямаше/ на спирката на СУ/, в Лидл май го е нямало, ама так и не стигнах до там. bouquet

# 141
кокосово купувам обикновено от големите вериги за хранителни стоки, търси го на диетичния щанд
в лидл има точно тази седмица и е на добра цена, но не е при диетичните продукти
в дм също има - купувах преди 2 седмици тяхното

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 18 авг 2017, 07:56 от bubanka

# 142
  • София
bubanka, Благодаря! bouquet
забравих че и арганово масло ползвам.

# 143
  • Пловдив
Момичета, каква е разликата между бадемово масло и бадемово олио?

# 144
  • София
Момичета, каква е разликата между бадемово масло и бадемово олио?

Мисля, че няма разлика. Просто производителите кръщават както преценят.
Мое мнение  Simple Smile

# 145
Какво ще кажете, за масло от чиа, за консумация? Вчера, го видях в магазин за здравословни храни. Продавачът го похвали, че съдържало много Омега 3 и 6 мастни киселини и влияло благотворно на коса, кожа, стави и храносмилателната система. Някой пробвал ли е?

# 146
  • София
Какво ще кажете, за масло от чиа, за консумация? Вчера, го видях в магазин за здравословни храни. Продавачът го похвали, че съдържало много Омега 3 и 6 мастни киселини и влияло благотворно на коса, кожа, стави и храносмилателната система. Някой пробвал ли е?

Да,
Чиа семена са богати на Омега-3 мастни киселини, дори надхвърля това количество от семената на лена. Съдържа още фибри (от 25гр. – 6,9гр са фибри), калции, фосфор, магнезий, манган, зелязо, цинк и др.

така, че не те излъгал, че е доста полезна  Grinning

Аз това ползвам от 4-5 дни, ново било за пазара,
http://www.naturalniprodukti.com/био-олио-от-чиа-семена

досега ползвах само чиа като семена за салати, но сега това може би е по-силно и концентрирано  newsm78

# 147
  • Габрово
много интересна темичка ще ви следя с интерес...купих си кокосово масло...ще започна да го използвам  Peace

# 148
Момичета, започнах 4-ти месец и искам да взема превантивни мерки относно стриите . Какво ще ме посъветвате? Какво масло сте използвали и е имало наистина резултат? Мерси предварително!  bouquet

# 149
  • София
Малко разяснение за шипковото масо - има два вида шипково масло - роса рубигиноса и роса канина. Първото е с бледо жълт цвят, а вторият вид е с оранжево-червен цвят. И двата вида са лек аромат като второто е с по-наситен и изразен.
Аз лично предпочитам втория вид  и него ползвам - освен всички други качества на шипковото масло, това действа добре и за изравняване на тена, много богато е на витамини и каротин. Да, леко цапа, но се преживява Simple Smile
Не съм ползвала това на зоя. Преди време съм взимала на ривана, но не ми хареса. По принцип не ползвам ривана и икаров.
Последно си взех това - http://zahra.bg/bg/maslo-ot-shipka-6

След маслото от нар, което много ми хареса, сега взех шипка и шеа. Шеата също е много добра. Препоръчвам я като една от най-добрите, които съм взимала. А шеата ми е едно от любимите масла.

Момичета, започнах 4-ти месец и искам да взема превантивни мерки относно стриите . Какво ще ме посъветвате? Какво масло сте използвали и е имало наистина резултат? Мерси предварително!  bouquet
Всяко базово масло ще свърши работа, но най-добър вариант са какао на първо място, шеа, шипка, макадамия.

Общи условия

Активация на акаунт