Голямата тема за малките масла - 18

• 88 454
  • 738
  •   2
Отговори
# 300
Аз ти препоръчвам да си вземеш студено пресовано масло от карите, вместо това на Икаров. Видях даже за 4лв малко бурканче. Няма голяма разлика в цената с това на Икаров, но има разлика в качеството.

# 301
Някои хора се опъпчват от това масло. Също е доста "тежко" и твърдо, за да се ползва самостоятелно. Рициновото също не е подходящо за ползване самостоятелно, защото пък е гъсто като сироп и лепкаво.

# 302
Някъде четох, че рициновото е най-подходящо за маслено измиване. Аз го правя и с кокосово и нямам проблем.  Трябва да си купя обаче и някое по-леко.

# 303
То става, но е много гъсто и лепкаво и голямо дърпане и опъване на кожата става докато го масажираш на лицето.
Кокосовото като консистенция е подходящо, защото се топи по кожата, докато шеа/карите и рициновото са трудни, както и какаово и други подобни твърди масла.

# 304
Маслото от гроздови семки е подходящо за склонна към омазняване кожа, т.е. по-леко е, а и е силен антиоксидант. Аз взимам студено пресовано.

# 305
Аргановото подходящо ли е за маслено измиване?

# 306
Да за аргановото.  Peace
Общо взето, повечето базови масла са подходящи.

# 307
Благодаря!

# 308
  • софия
Маслото от гроздови семки е подходящо за склонна към омазняване кожа, т.е. по-леко е, а и е силен антиоксидант. Аз взимам студено пресовано.

Би ли показала твоето масло?

# 309
Да, разбира се. Ето това е: Hands V

# 310
Да, разбира се. Ето това е: Hands V

Точно такова е и моето, и преди време се питахме тук дали е възможно да е качествено с тази цена в Зоя.бг. Нещо ми евтинее. Иначе аз не съм доволна от него, кожата ми е много суха и на сутринта все едно по-суха ми е станала. Може наистина само за мазни кожи да става. Ползвам го след душ , за тяло - да свърши по-бързо, ама още и една трета не съм изхабила  Sad

# 311
Леле, наистина ли не си доволна! Аз съм много доволна. Лицето ми е склонно да се омазнява, дори акне правя понякога и много внимавам каква козметика ползвам. С това масло нямам проблем, но нямам навик всеки ден да го ползвам за лице него. Обаче пък кожата на тялото ми е доста суха и след баня ползвам маслото - кожата ми става една мекичка, нежна.. доволна съм. Даже това лято след морето това масло ползвах, за да предотвратя излющване, че се бях препържила. Simple Smile Не знам как така да не ти омекотява кожата, слагай по повече?

Кожата ми е атопична, преди все медицинска козметика ползвах, която е пълна с химии обаче. Но псведопродукти не ми понасят, което за мен означава, че маслото е добро.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2017, 21:41 от soul81

# 312
да, за съжаление не съм доволна, просто не е за мен, имам арганово - след него кожата ми е супер,
рициново ползвам за маслено измиване - също съм доволно, но всичко е много субективно, както знаете Simple Smile

# 313
Дайте идея за масажиране на миглите с масло за по- бърз растеж! Иначе и аз ви намерих покрай масленото измиване.

# 314
Някои хора се опъпчват от това масло. Също е доста "тежко" и твърдо, за да се ползва самостоятелно. Рициновото също не е подходящо за ползване самостоятелно, защото пък е гъсто като сироп и лепкаво.

Явно за моята кожа е идеално защото го изпи като алкохолик и наистина резултата е много впечатляващ за първи път ще видя как ще е след няколко опита. Аз съм на 55 гд и кожата ми от много мазна стана много суха поради това, че на 40 гд. в един прекрасен ден почнах критическата, без да ме предупреди дори Laughing. Днес си купих всички масла, които има в наше село, а те са само от Икаров. Ще продължа с карите, а след това ще опитвам и другите. Поръчах си го и  от зоя бг и след сравнение ще Ви кажа моята преценка, но предполагам, че е индивидуално за всяка кожа.

Общи условия

Активация на акаунт