Голямата тема за малките масла - 18

• 89 263
  • 738
  •   2
Отговори
# 330
  • Варна
 ЯЧРМ  Laughing. Много мацки са доволни. ПО-бърз растеж не знам ама се сгъстяват и удължават. То и колко растеж и трябва не една мигла все пак  Laughing.

# 331
Мерси. Точно за сгъстяване и издължаване ми трябва. Къде ми е главата...

# 332
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Здравейте,момичета,препоръчайте масло за околоочния контур.Благодаря.

# 333
Скоро някой купувал ли си е и откъде ЯЧРМ? Май го нямаше по български сайтове?

# 334
  • софия
Амазон и Ибей

# 335
  • Варна
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B007EHN6EO/ref=oh_aui_detail … ie=UTF8&psc=1

ето го моето ама като го купувах миналата година е струвало £5.53  Confused сега е двойно. Имаше безплатна доставка на острова и още 6лв. с Габко до офис на Спиди.

# 336
  • Варна

Авокадово масло,от шипка,от жожоба са подходящи

# 337
  • Габрово
Скрит текст:

Peace

# 338
  • софия
Някой правил ли е маслена маска с цел сваляне на боя от косата?  Искам да пробвам да сваля няколко тона и се боядисаме в по-светло. Колко време след маската може да се боядисва косата?

# 339
Не съм правила никаква маска за сваляне на боя, но момичетата от една друга тема тук много хвалят такава с витамин С и балсам. Simple Smile

# 340

А масло от макадамия?

Най-често кокосово използвам аз.

# 341
  • Варна
 Кокоса е тежичък за околоочен според мен. Шипково ползвам аз или слагам от липидното,с което мажа цялото лице вечер. Маслото от баобаб също ми действа уникално на цялото лице включително и околоочния.

# 342
Не се изразих правилно.Кокосово използвам за косата и за жабурене, не за околоочен.

За маслената баня да попитам, горещата кърпа е гореща секунди и правя процедурата поне 3 пъти, за да ми се затопли лицето хубаво.Много ми е неприятна студената кърпа и я махам веднага.Вие така ли правите?

# 343
Момичета, шипковото масло подходящо ли е за ползване като нощен крем върху мазна кожа? На няколко места вече чета противоположни мнения. Вашия опит?
Някоя от вас ползвала ли е от масло от нийм върху мазна кожа и как се отрази?

# 344
Момичета, шипковото масло подходящо ли е за ползване като нощен крем върху мазна кожа? На няколко места вече чета противоположни мнения. Вашия опит?

Клоня към силно "не" по една много проста причина. Нощният крем - особено сега през студените месеци - е жизнено важно не просто да хидратира, а за да задържа влагата в кожата. Това са два различни типа продукти и на английски има отделни думи. В корейския бюти режим също е много застъпено да се ползват и humectants (любимата хилуаронова киселина), и moisturizers. Ти питаш за второто.
Шипковото масло, въпреки че е олио, не е оклузивен продукт, тоест той не затваря влагата в кожата и не я пази да не избяга. Ползвай си го, но отгоре ти трябва нещо хубаво "затварящо". Типичен пример е вазелинът. Доколко е добра идея да си омажеш цялото лице с вазелин... ами, сигурно не е. Маслото от ший е идеален избор. Комедогенният индекс е нисък, тоест шансът да ти запуши порите и да се изпъпчиш от него е минимален.
В немския ДМ са заредили някакви разкошни overnight маски, сигурно ги няма в Бг, но да те ориентирам: http://www.lactionparis.fr/wp-content/uploads/2017/04/vignette3- … NJEUN-400x400.jpg На трето място в състава е ший. Намерих ги точно когато се канех да си купувам чисто масло от ший и да го мажа.

Миналата година ползвах тази: https://www.dm.de/garnier-maske-aqua-mask-p3600542032544.html, но новата е още по-добра.

Така. Пиша от позицията на някой със суха кожа, която освен това понякога е и дехидратирана и понеже има навика да получава запушени пори от въздуха, й следя и комегоденните индекси. Абе, разкош.
Ти като човек с мазна или поне определящ я като такава, имаш достатъчно себум. На теб масло не ти е нужно, но съм на мнение, че всеки тип кожа може да се облагодетелства от такова, стига да е подбрано правилно. Шипковото е страхотно начало, рискът е нулев с него. Тоест, ти нищо не губиш с нещо, мажи си го.

Обаче: Кажи-речи всяка кожа е дехидратирана (тоест няма вода) в някакъв момент от денонощието или в даден сезон. Зимният е страшно неблагоприятен заради отоплението вкъщи. Ако спиш в отопляваща се стая, влагата ти изхвърча от кожата през нощта. Независимо колко алое вера, глицерин, хилуаронова киселина трупаш върху нея, всичко това ще изчезне, ако няма бариера. Затова, независимо какъв тип е кожата ти, ти трябва оклузивен, тоест "запечатващ" продукт. Понеже е мазна, не бих пробвала с вазелин на твое място и бих заложила на ший.
Взимай мерки преждевременно, защото ако се окажеш с хем мазна, хем дехидратирана кожа е кошмар.

Надявам се да го обясних достатъчно добре. Страшен поддръжник съм на логичния избор на козметика, дано и на теб това обяснение да ти помогне.

Общи условия

Активация на акаунт