Голямата тема за малките масла - 18

• 89 303
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Момичета искам да си взема липидно  масло сквалан ,Вие от къде ги набавяте?Търся от един магазин да са,в Биофетиш пише че няма наличен сквалан.

В екомама има.

# 361
Момичета, а някой комбинира ли масленото измиване / или слагането на масло / с ел. четка за лице? Обмислям такава покупка и всякакви мнения ще са ми полезни.

# 362
Аз си взех едно масажорче от типа на FOREO. Ползвам го от скоро и не знам дали и какъв ефект има, но го ползвам за масажор в комбинация с масло, а не като почистващ инструмент.   

# 363

Интересувам се дали това масло в шишето може да се правят маски за коса.

# 364
Аз точно на Ривана ползвам маслата и съм доволна.
Масло от Ши/карите си взех на Икаров и мажа като нощен крем.Мазен е и добре ми хидратира кожата.

# 365
Точно това имам на Ривана и го ползвам само за маски за коса - има ефект на моята.

# 366
Здравейте! Искам да попитам нещо относно маслото от карите. Първо си купих такова на Икаров, ползвам го и много ми харесва, днес дойде и това от зоя бг но имат голяма разлика. На икаров е малко по светло, не мирише и е като крем, а от зоя бг е по тъмно мирише много лошо и стои едно зърнесто като гранясала мас. Ако някой има наблюдение нека ми помогне, как трябва да изглежда и мириши. Взех от зоя защото казаха че на Икаров не били хубави. Благодаря Ви предварително!

# 367
Чистото масло е такова - твърдо и стои на буци, не е хомогенно и не мирише особено приятно (даже бих казала гадно). На цвят може да варира, от бяло(но не съвсем чисто бяло) до тъмно кремаво.

# 368
Чистото масло е такова - твърдо и стои на буци, не е хомогенно и не мирише особено приятно (даже бих казала гадно). На цвят може да варира, от бяло(но не съвсем чисто бяло) до тъмно кремаво.

От зоя е много меко, но е зърнесто, това ли имате предвид, че е на буци? Иначе миризмата е много силна и ужасна.

# 369
Здравейте! Искам да попитам нещо относно маслото от карите. Първо си купих такова на Икаров, ползвам го и много ми харесва, днес дойде и това от зоя бг но имат голяма разлика. На икаров е малко по светло, не мирише и е като крем, а от зоя бг е по тъмно мирише много лошо и стои едно зърнесто като гранясала мас. Ако някой има наблюдение нека ми помогне, как трябва да изглежда и мириши. Взех от зоя защото казаха че на Икаров не били хубави. Благодаря Ви предварително!

И двете не са качествени. Преди мен са казали в каква цветова гама да бъде, но най- малко обработеното е с най- тъмен цвят. Така че колкото по- тъмно, толкова по- добре. Цвета трябва да е равномерен. Миризмата- на опушено 😍
Но не трябва да е на буци или зърнесто, напротив качественото е гладко, особено като го разтъркаш между пръстите да се усеща като крем. Аз затова миналата година връщах това на Зоя, имаше и бели петна, което означава, че е примесено с рафинирано (много производители го правят).
Изобщо техните масла ги отбягвам..

# 370

И двете не са качествени. Преди мен са казали в каква цветова гама да бъде, но най- малко обработеното е с най- тъмен цвят. Така че колкото по- тъмно, толкова по- добре. Цвета трябва да е равномерен. Миризмата- на опушено 😍
Но не трябва да е на буци или зърнесто, напротив качественото е гладко, особено като го разтъркаш между пръстите да се усеща като крем. Аз затова миналата година връщах това на Зоя, имаше и бели петна, което означава, че е примесено с рафинирано (много производители го правят).
Изобщо техните масла ги отбягвам..

Благодаря за отговора! И аз ще го върна утре.Аз съм много нова с тези масла от 2 седмици само, Mery посъветвйте ме на коя  фирма да си купя, нищо не им разбирам, а навсякъде казват че са хубави, доста пари дадох до сега в опити.

# 371
  • София
Много харесвам товамасло от ший. Ако не си поръчвала от сайта, задължително надникни в темата.

# 372
  • София
Маслото от шеа (карите) има особена миризма, но не бих я определила като силна и ужасна. На повечето хора не им допада, но аз пък я обожавам Simple Smile
Зърнестата структура идва от това, че маслото  се е разтапяло на по-вискока температура. Вероятно затова и мирише на гранясало. Най-вероятно не е било съхранявано добре и лятото го е напичало доста слънцето.
На ривана маслото от шеа е рафинирано според мен - бяло е и няма никакъв мириз. На Алтея също съм взимала, но не ми хареса - пак стои бяло и няма никаква миризма.
Досега най-доволна съм оставала от това - http://zahra.bg/bg/organichno-maslo-ot-shea-3

И като консистенция, и като цвят и мириз ми допада.

# 373
  • София
Аз попаднах на карамфилово, което търсех преди време.
Ми то било от подправката, не от цветето. Вие сигурно знаете, де, и за него сте ми говорили, като питах преди време, но аз си мислех, че става дума за цветето.
Жалко Laughing
Мразя карамфил на подправка.

# 374
Закупих си масло сквалан, но не съм впечатлена. А може и след по продължителна употреба да има ефект. Обикновенно след първото нанасяне усещам дали ще ми пасне или не. На моята кожа не попива бързо и оставя лек филм, който при други по-тежки масла липсва. Но най-голямото ми разочарование е, че е годно до края на декември месец. Все пак 30 мл не се изразходват толкова бързо. Но за сметка на това маслото от лешник е страхотно за мен. Ползвам го сутрин,  като пръсвам лицето преди това със смес от розова вода, сок от алое и глицерин. Така попива по-бавно, но овлажнява доста добре. Само със самото масло ми се изсушава леко кожата. Да споделя по случай настъпилите грипни вълни...маслото от евкалипт е доста добро за отпушване на нос. Доста по меко като усещане, но силно като ефект, сравнено с маслото от мента, което бях свикнала да използвам.

Общи условия

Активация на акаунт