Голямата тема за малките масла - 18

• 88 530
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Момичета, започнах 4-ти месец и искам да взема превантивни мерки относно стриите . Какво ще ме посъветвате? Какво масло сте използвали и е имало наистина резултат? Мерси предварително!  bouquet

Може да използваш кокосово,какаово,бадемово,от шии и много други.На кожата и трябва овлажняване и с тези масла ще го постигнеш!
Успешна бременност! Hug

# 151
  • Габрово
Здравейте,момичета...благодаря за чудесната темичка...четох на  първата страница за употреба на маслата  ..".Комбинацията от кокосово масло+масло от чаено дърво се отразява учудващо добре на комбинираната ми кожа." ..Моята кожа е комбинирана - в какво съотношение трябва да е кокосовото и чаеното масло...предварително благодаря за отговорите.

# 152
  • Варна
Здравейте,момичета...благодаря за чудесната темичка...четох на  първата страница за употреба на маслата  ..".Комбинацията от кокосово масло+масло от чаено дърво се отразява учудващо добре на комбинираната ми кожа." ..Моята кожа е комбинирана - в какво съотношение трябва да е кокосовото и чаеното масло...предварително благодаря за отговорите.

Като съотношение гледай чаеното дърво да е много по-малко.То е етерично и винаги се смесва с базово(кокосово,какаово,ший,авокадо....) Така,че повече от 4-5 капки не слагай.

# 153
  • София

Чаеното дърво е етерично и трябва да е разредено в кокосовото. На 50 мл кокосово масло най-много 10-12 капки чаено дърво.

# 154
  • Габрово
Скрит текст:
Здравейте,момичета...благодаря за чудесната темичка...четох на  първата страница за употреба на маслата  ..".Комбинацията от кокосово масло+масло от чаено дърво се отразява учудващо добре на комбинираната ми кожа." ..Моята кожа е комбинирана - в какво съотношение трябва да е кокосовото и чаеното масло...предварително благодаря за отговорите.

Чаеното дърво е етерично и трябва да е разредено в кокосовото. На 50 мл кокосово масло най-много 10-12 капки чаено дърво.

Скрит текст:
Здравейте,момичета...благодаря за чудесната темичка...четох на  първата страница за употреба на маслата  ..".Комбинацията от кокосово масло+масло от чаено дърво се отразява учудващо добре на комбинираната ми кожа." ..Моята кожа е комбинирана - в какво съотношение трябва да е кокосовото и чаеното масло...предварително благодаря за отговорите.

Като съотношение гледай чаеното дърво да е много по-малко.То е етерично и винаги се смесва с базово(кокосово,какаово,ший,авокадо....) Така,че повече от 4-5 капки не слагай.
Скрит текст:

момичета , благодаря за отговорите   bouquet

# 155
Здравейте,дами!Днес реших да си купя масло от жожоба но до сега не съм ползвала.Имам нужда от съвет мисля да го сложа в шампоана,но не знам колко капки да сложа?Другият въпрос ми е дали освен него мога  да включа и друго масло?
А трябва ли да го разреда с някое базово преди да го сложа в шампоана.

# 156
Днес си купих каково масло на Ривана, твърда консистенция е, с малка шпатулка вътре. При допир с кожата се разтапя и се нанася лесно. Да видим какъв ще бъде резлутата. Simple Smile

# 157
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,дами!Днес реших да си купя масло от жожоба но до сега не съм ползвала.Имам нужда от съвет мисля да го сложа в шампоана,но не знам колко капки да сложа?Другият въпрос ми е дали освен него мога  да включа и друго масло?
А трябва ли да го разреда с някое базово преди да го сложа в шампоана.

Масло жожоба е базово масло. Не е нужно да се разрежда.
Малко ми изглежда неподходящо за шампоана. По-добре да се маже като маслена терапия преди шампоана и да се стои поне час с него преди миене.
В шампоана съм чела, че може да се сложи разтопено кокосово масло, но лично аз не съм видяла след проба кой знае какви ползи от това, освен, че някак самата консистенция на шампоана се променя и мен не ми харесва.
Маслените маски преди миене са за предпочитане.

# 158
  • София
Да питам дамите с боядисана коса: като слагате масла в шампоан/балсам/директно на косата си, те не свалят ли боята от косата?
Благодаря.

# 159
Свалят. Примирила съм се. И без друго всеки месец се боядисвам. По-добре здрава коса , отколкото ярка.

# 160
Аз в началото се въздържах точно по тази причина, но напоследък започнах да нанасям доста щедро кокосово масло преди миенето и не съм забелязала да влияе на цвета. Но аз съм за последно боядисвана през март, така че... кой знае Grinning

# 161
  • София
Свалят. Примирила съм се. И без друго всеки месец се боядисвам. По-добре здрава коса , отколкото ярка.
Аз в началото се въздържах точно по тази причина, но напоследък започнах да нанасям доста щедро кокосово масло преди миенето и не съм забелязала да влияе на цвета. Но аз съм за последно боядисвана през март, така че... кой знае Grinning

Благодаря!Хрумна ми да ви попитам, защото в една опаковка боя за коса видях пликче с масла,които се разтварят в самата смес за боядисване.
Стори ми се добро като идея и искам да си купя тази боя за следващото боядисване.Опитвам се да се боядисвам на 2-3 месеца, но нещо косата ми доста бързичко започна да побелява отгоре  newsm78 Twisted Evil

# 162
ако не затопляш, не сваля
слагам по една лъжица зехтин в боята - в началото бях много скептична /форумска препоръка е/, но хваща идеално и не пречи на трайността

# 163
  • София
ако не затопляш, не сваля
слагам по една лъжица зехтин в боята - в началото бях много скептична /форумска препоръка е/, но хваща идеално и не пречи на трайността
ще пробвам  bouquet

# 164
  • В полите на Пирин планина
Аз преди боядисване се мажа с кокосово масло доста щедро и стоя 2 часа, за да попие. След това, без да се мия нанасям боята. Хваща ми без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт