Голямата тема за малките масла - 18

• 88 530
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Аз преди боядисване се мажа с кокосово масло доста щедро и стоя 2 часа, за да попие. След това, без да се мия нанасям боята. Хваща ми без проблем.

Дали кокосовото масло ще е ок преди руси кичури? Фризьорките се застраховат и съветват нищо да не се слага преди процедурата, но аз вече се безпокоя за целостта на косъма след многократни кичури.

# 166
Боядисвам се със седмица на около месец и половина и винаги при самото боядисване слагам масло - каквото имам. Хваща идеално и косата ми не е суха след това, а мека, еластична, жива.
Когато, обаче, нанасям при следващи миенета преди шампоан и без затопляне ми смъква яко цвета, но пък нямам заплитане и мога да прокарам пръсти по цялата дължина.
По принцип си пазя боята до около месец и след това обилно с масла.
Няма пълно щастие! Или хубава коса или хубав цвят.

# 167
Боядисвам се със седмица на около месец и половина и винаги при самото боядисване слагам масло - каквото имам. Хваща идеално и косата ми не е суха след това, а мека, еластична, жива.
Когато, обаче, нанасям при следващи миенета преди шампоан и без затопляне ми смъква яко цвета, но пък нямам заплитане и мога да прокарам пръсти по цялата дължина.
По принцип си пазя боята до около месец и след това обилно с масла.
Няма пълно щастие! Или хубава коса или хубав цвят.

Благодаря за бързия отговор. bouquet

Просто се чудя дали боядисване и обезцветяване са почти еднакви процедури по отношение използването на масла преди тях. Защото моят естествен цвят е доста тъмен и кичурите ми са си просто обезцветяване с доста силни продукти.

Няма пълно щастие! Или хубава коса или хубав цвят казваш. Ама аз и преди да почна с "Игрите на цвета" косата ми си беше сууууууха, цъфтяща и си се чупеше и късаше при ресане. Затова сега и не я реша, само под душа с балсам .

Последна редакция: чт, 24 авг 2017, 21:58 от Moon Flower

# 168
Момичета, моля за мнение! Това масло дали е добро?
https://grabo.bg/arganovo-maslo-0sst352
Благодаря Ви !

# 169
  • София
ако не затопляш, не сваля
слагам по една лъжица зехтин в боята - в началото бях много скептична /форумска препоръка е/, но хваща идеално и не пречи на трайността

Уау, и аз така правя, ама и идея си нямах, че боята не се сваля от нагряване.
Скрит текст:
То и к'во нагряване в жегите. Аз и без това я държа 12+ часа hahaha.

# 170
Майче, обратно - ако затоплиш маслата /с найлонова шапка и сешоар например/, боята пада много повече

# 171
И аз си взех кокосово масло, но сигурно ще го използвам само преди боядисване. Имам сухи краища и основно затова ми трябва. И съвета на фризьорката е да ползвам маслени маски само преди боядисване.

# 172
Как използвате маслото от горчив бадем?

# 173
  • Габрово
Момичета  да ви попитам...моята коса е на кичури...каква маска за косата мога да си правя с кокосовото масло...

# 174
  • София
Майче, обратно - ако затоплиш маслата /с найлонова шапка и сешоар например/, боята пада много повече
И аз така си мисля, май нещо се объркахме "в превода". hahaha

# 175
Здравейте, удобно ли е някоя от вас да ми изпрати на лично съобщение, линк на проверен продавач от ибей.
Главно за ЯЧРМ.

# 176
Момичета, опитах се сама да разбера, но не успях. Какво е ЯЧРМ?

# 177
Момичета, опитах се сама да разбера, но не успях. Какво е ЯЧРМ?
Ямайско черно рициново масло. Било по-добро от обикновеното рициново, но не съм го пробвала.

# 178
  • В полите на Пирин планина
Момичета  да ви попитам...моята коса е на кичури...каква маска за косата мога да си правя с кокосовото масло...

Аз си правя смес от кокосово масло+някакво друго масло+глицерин и мажа цялата коса, вкл. и корените. Увивам на кок и защипвам с шнола. Стоя поне 2 часа. Ако е преди боядисване не слагам глицерин. Може да се сложи и найлонова шапка или обикновена найлонова торбичка за затопляне и по-голям ефект.

Аз между обикновеното рициново и ЧЯРМ не видях някаква голяма разлика като ефект. Hands V

# 179
  • Някъде по Дунава
Здравейте. За да допълня една поръчка от Алтея си взех малко бурканче масло от Карите и сега се чудя за какво да го ползвам. Основно на косата слагам кокосово, а на лицето масло от шипка и от семки на краставица. Дали на не го смеся с кокосовото за косата Thinking

Общи условия

Активация на акаунт