Голямата тема за малките масла - 18

• 88 464
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Сухата кожа не е склонна към пъпки. Може да е дехидратирана.
Обикновено косата и кожата вървят ръка за ръка- мазна коса- мазна кожа- пъпки.
Та ако на някого не му действат по желания начин масла, които имат доста конкретно предназначение, може да не преценява добре типа на кожата си. Имайте го предвид Peace

На мен най- добре ми понасят арганово и шипково като че ли. Не са тежки и ми попиват много бързо, защото имам суха кожа.

# 241
На когото му е интересно, разликата е обяснена доста добре тук: https://www.annmariegianni.com/dry-vs-dehydrated-skin/

Моята е суха, не дехидратирана. Използвам достатъчно humectants - различни по вид, не се задоволявам с някаква си ХК, която я е с правилната големина на молекулата, я не, което е hydration eтапът, и те са напълно недостатъчни (а биха били при дехидратирана кожа), ако не запечатам с нещо с по-богат състав с масла в състава, което е moisturize етапът. А започна ли да използвам продукти за мазна/просто дехидратирана кожа, резултатът е олеле-малеле (в отрицателен смисъл).

Аргановото и шипковото и при мен попиват бързо и са супер за ежедневна употреба, дори под грим мога да си позволя да ги нося. Затова и казах нагоре, че не бих използвала при маслено измиване, защото кожата ми ги гълта моментално и ще ми трябва по-голямо количество.

Скалпът ми е мазен. Или поне аз така си мисля. Не е трагедия, де, минавам с максимум 3 пъти миене на коса седмично. Дължините са в добро състояние и нормални спрямо скалпа, затова така си мисля.
И въпреки това така успях да си го изсуша с рициново масло, че ми се обели. Ужасно изглеждаше. Та съвсем ме е страх да си го сложа на лицето.

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 16:41 от bambinnah

# 242
  • Габрово
Скрит текст:
На когото му е интересно, разликата е обяснена доста добре тук: https://www.annmariegianni.com/dry-vs-dehydrated-skin/

Моята е суха, не дехидратирана. Използвам достатъчно humectants - различни по вид, не се задоволявам с някаква си ХК, която я е с правилната големина на молекулата, я не, което е hydration eтапът, и те са напълно недостатъчни (а биха били при дехидратирана кожа), ако не запечатам с нещо с по-богат състав с масла в състава, което е moisturize етапът. А започна ли да използвам продукти за мазна/просто дехидратирана кожа, резултатът е олеле-малеле (в отрицателен смисъл).

Аргановото и шипковото и при мен попиват бързо и са супер за ежедневна употреба, дори под грим мога да си позволя да ги нося. Затова и казах нагоре, че не бих използвала при маслено измиване, защото кожата ми ги гълта моментално и ще ми трябва по-голямо количество.

Скалпът ми е мазен. Или поне аз така си мисля. Не е трагедия, де, минавам с максимум 3 пъти миене на коса седмично. Дължините са в добро състояние и нормални спрямо скалпа, затова така си мисля.
И въпреки това така успях да си го изсуша с рициново масло, че ми се обели. Ужасно изглеждаше. Та съвсем ме е страх да си го сложа на лицето.
Скрит текст:
Защото е точно обратното :д. Комедогенният му индекс е 1, тоест почти никакъв, има много повече Linoleic acid отколкото Oleic acid, като препоръката е, че хората с акнеична кожа трябва да избягват втората. С този състав не активира акне, а и се грижи за белези и свръхпигментация, които са направо неизбежни последствия от акне, плюс белези на стареени и стрии.

Хора с акнеична кожа трябва да избягват богатите масла: кокосово, зехтин със страховитите Linoleic acid– 5-15% и Oleic acid– 63-80%, авокадово със също толкова страховити Linoleic acid– 15% и Oleic acid– 65%. Всички те са прекрасни за хора със суха кожа, но тези с акнеична трябва да се придържат към сухите масла, към които се брои шипковото, заедно с аргановото, рициновото и т.н.

Лошите впечатления от шипковото масло и всъщност което и да е масло, използвано при маслено измиване, силно вероятно се дължат на недобре отстранено олио, което заедно с остатъци от грим в порите, естествено причинява затруднения на кожа, която така или иначе е с лоша бариера.
Много полезна информация...благодаря..

Последна редакция: пн, 04 сеп 2017, 20:22 от sesksta

# 243
  • Габрово
Разбира се, кожи всякакви, един е доволен от едно, друг от друго, затова пробваме и споделяме.
Много не експериментирам с маслата, защото кожата ми е смесена, лятото по-мазна, зимата по-суха. Мога да кажа, че за мен са ок масло от гроздови семки и жожоба, без обаче някакъв супер ефект, като тях двете и шипковото съм нанасяла без отмиване на влажна кожа. За маслено почистване си правя смес рициново с ленено или тиквено и резултатът много ми харесва. А лененото не било много ок за такава кожа...затова сме различни и само от прочетено и написано е трудно, понякога става с пробване.
Друго изпробвано от мен с много добър ефект е рициново за заздравяване на слаби нокти, с намазване и оставяне колкото време има, също и за мигли. Смятам да пробвам и с веждите, но все забравям.

ще трябва да експирементирам и да проверя кое е добро за мен...

# 244
Радвам се, че съм ти била полезна с информацията. Имай я предвид - поне като най-общи насоки при експериментирането, не си взимай произволни масла и не пробвай наред, че сигурно няма да ти хареса резултатът.
Бавно, полека и с мисъл. И ще си намериш олиото Simple Smile

# 245
От новато ми червилото ме засърбяха устните и имам чувството че изтръпват..Споделете с какво мога да ги намажа.Имам кокосово масло и глицерин.Flowers Hibiscus

# 246
Крем с невен. Помага при ухапвания от насекоми, ожулвания и прочие рани на повърхността на кожата, та ми се струва, че ще помогне. Ама се опитай да не го ядеш, де.
Медът също е опция, разбира се!

# 247
  • Габрово
Момичета,да попитам..
през какъв период от време или интервал от време
се прави маслено почистване на лицето?

# 248
  • Sofia, Bulgaria
Мед, зехтин, рициново, бадемово масло. Едно от всичките те, де. Може и комбинации да се правя, но аз лично не съм го пробвала.
Аз маслено измиване правя почти всеки ден, когато не забравя. Преди баня вечер се намазвам и разчитам на парата от душа.

# 249
  • Габрово
Благодаря за отговора   NoshtenYastreb  

Последна редакция: чт, 07 сеп 2017, 21:25 от sesksta

# 250
Крем с невен. Помага при ухапвания от насекоми, ожулвания и прочие рани на повърхността на кожата, та ми се струва, че ще помогне. Ама се опитай да не го ядеш, де.
Медът също е опция, разбира се!

Благодаря!😊

# 251
Като казахте невен, аз си взех скоро от Биофетиш уникално масло. Нанасям вечер на лицето ( не всяка вечер) Като имам пъпка, след второто намазване изчезва. Такова чудо не бях виждала. Аз по принцип нямам проблем с пъпки, кожата става коприна.

# 252
Какво е мнението ви за Алтея органикс, хубави ли са продуктите им?

# 253
  • Варна
Какво е мнението ви за Алтея органикс, хубави ли са продуктите им?
Аз ги харесвам.
Кожата ми е много суха и кремовете им ми идват много добре.
Имам и любими масла.

# 254
Като казахте невен, аз си взех скоро от Биофетиш уникално масло. Нанасям вечер на лицето ( не всяка вечер) Като имам пъпка, след второто намазване изчезва. Такова чудо не бях виждала. Аз по принцип нямам проблем с пъпки, кожата става коприна.

За масло от невен ли става въпрос. Това ли е https://biofetish.com/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%B0-%D0%B8-%D0% … 0-%D0%BC%D0%BB-52

Общи условия

Активация на акаунт