Голямата тема за малките масла - 18

• 87 666
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Не, не питам за олио, гел. А самото олио бях чела, че е да речем разредено с определено друго вещество. И покрай разредителя е два вида. И едното е по- предпочитано от другото, но което беше....идея си нямам.

# 676
Ами не знам, на моето пише 100% саламура магнезиев хлорид. Разредителят е вода.

# 677
  • София
Така или иначе започнахте да говорите за магнезиевото олио, кога го слагате? Преди спорт някакво време? Вечер? Снощи имах много гадни крампи на вече навъртян километър от плуването и се чудя какво да правя, за да не се получат и утре.

# 678
Аз се мажа вечер преди лягане обикновено. Ако ме дразни или щипе, четох и за вариант да се намаже, да се стои около половин час и после може да се изплакне с вода. Не е задължително да се оставя много дълго време.

# 679
  • София
Здравейте, ползвам магнезиев гел от 2 години.

на тази марка Zechstein Original, имат гел, олио, кристали и скраб

обясниха ми, че се ползва така: Когато се къпеш и кожата е добре намокрена се нанася гела и се стои около 5 мин., след което се измивате както обикновено със сапун, душ гел ...

но аз не мога да седя в банята и да чакам и го ползвам така:
След като се изкъпя вечерта и си подсуша тялото, с влажни длани си слагам гела и мажа там където имам мускулна треска, разтягане или просто по бедрата и прасците, ако го правя профилактично. Не се мия, а така преспивам. Ако сложа повече от гела имам чувство, че ме щипе и сърби, но моите мъже в къщи, нямат това усещане.

По този начин всички вкъщи сме много доволни, крампи нямаме, най вече след по тежка тренировка и разтягане на сухожилие и има страхотен бърз ефект.

Принципно магнезиевото олио се ползва така, може и масажи да се правят, но то попива УЖАСНО бавно, ако попие и си мазничко.

# 680
Искам да попитам относно маслото от карите за какво точно се използва и какво е действието му както и някой да сподели ако го е използвал ,чудя се дали е подходящо за студено време вместо крем ?

# 681
щипането и сърбежът не ме притесняват толкова колкото, че кожата ми става на шкурка

# 682
  • София
щипането и сърбежът не ме притесняват толкова колкото, че кожата ми става на шкурка

това е вече гадно, защото на прасците кожата ми е брутално суха и без това. ох, ще го мисля...

# 683
  • София
Искам да попитам относно маслото от карите за какво точно се използва и какво е действието му както и някой да сподели ако го е използвал ,чудя се дали е подходящо за студено време вместо крем ?

Мажа си шията и деколтето, а през зимата и на лицето слагам. Не ми прави комедони на мен специално, но предполагам не се препоръчва за лице от тази гледна точка.

# 684
Чела съм, че е некомедоногенно или, ако не е 0, то поне е 1.

# 685
Шеа/карите маслото си запушва порите от воле! Вероятно има и изключения, но са редки.

# 686
Момичета, ще пътувам до място, където освен, че е студено, ще ме брулят страхотни ветрове. На мен кожата ми от вятър изгаря - става червена, както ако изгори от слънце. Какво да я правя? Дали някой е пробвал с масла или да тичам за нещо медицинско на Биодерма? Thinking Ако се включи с коментар и някоя дама от Скандинавия с чувствителна кожа, ще съм благодарна. Hands V

# 687
аз бих отишла до аптеката
маслата за мен са добавка и подобрител на готовата козметика, не заместител
виж темите в "Родители по държави" и питай в подходяща за препоръки за козметика - не вярвам да ти откажат съвет

# 688

Не е за "вместо", а за "върху". Маслото от карите е натурален eквивалент на вазелина, примерно, идеята му е същата - да попречи на влагата, дадена от крема ти, да се изпари.

Маслото от карите не би трябвало да запуши порите, тъй като има нисък комедогенен индекс. Хората, които се оплакват от запушване, най-често 1) са имали нечисто такова; 2) забравят да отчетат някой страничен фактор, намесил се по време на тестването на маслото, което, логично не се случва във вакуум; или 3) са от каръците - единични случаи, на които действително им запушва.

Аз не съм използвала чисто, но използвам продукти, в които е в челните 3 позиции и никога не съм имала проблем. Кожата ми е мека, плътна и се усеща страхотно на сутринта. За сравнение - реактивна и склонна към пъпки суха кожа имам (да, и такъв "разкош" има) и от прехваленото кокосово масло ми излязоха пъпчици за часове, от ший нищо ми няма. Въпреки че и в ший Oleic acids са повече от Linoleic и тази конфигурация се препоръчва типично за суха кожа и аз заради пъпките я избягвам, в състава има и други неща, които явно балансират и факт - до запушени пори не се стига. Сериозните сайтове са на същото мнение по темата. Ако хората, на които не им излизат пъпки от ший, бяха изключения, аз надали щях да съм от тях с моята кожа - особено предвид, че ми излизат от масово харесвани продукти и съставки. Простичка логика.

Може би започни и ти с такъв продукт, а не директно с чисто масло и го слагай вечер върху съвсем нормален крем хидратант, тоест с хилуаронова киселина.

Последна редакция: чт, 30 ное 2017, 17:56 от bambinnah

# 689
Не знам какво пишат сайтовете, но шеата генерално не е за мазни кожи. От притежател на такава ви го казвам, иначе всеки да се маже с каквото му харесва  Peace

Общи условия

Активация на акаунт