За бързи КУЛИНАРНИ въпроси отговори

• 50 497
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Прекрасни сте всички, благодаря!
Марчева,твоята идея я оставям за друг ден,че патладжана бе изпечен на барбекю и вече е обелен.Благодаря  Hug

# 226
  • WonderLand
Аз много обичам патладжан с чесън, сол, магданоз и заквасена сметана (може и майонеза да се сложи). Всичко това смляно на ситно в чопъра.

# 227
  • София
Е, как не ви е срам да заговорите за патладжан сутринта... вече ми се дояде. Много обичам, но има един недостатък - с всякакви такива разядки (аз им викам мазаници) отива доста хляб.

В Дон Домат имат една салата - домати, сирене, патладжан със сос от мед, горчица, зехтин. Много приятен сос, става и без доматите

# 228
Това е рецептата, която вкъщи се яде безоотказно
http://yoli-www.blogspot.bg/2008/09/blog-post_3993.html

Чудя се, дали не може да се консервира малко количество и как

# 229
Здравейте и от мен с въпрос-търся рецепта за разядка с печен патладжан(преди време бях правила с патладжан и сирене...),ако някой има идеи?Благодаря!
Печени патладжани с козе сирене и мед. Фантастично е. По идея на Ани Шикарян, "Вкуснотека"
Направих ги, пускам снимка, много са лесни , а колко са вкусни..... мда.
Скрит текст:
[/spoiler]
Ще пробвам.
Хрупкавите тиквички от твоята рецепта стават страхотни, откакто те открих с тази рецепта само така ги правя.

# 230
  • София
Това е рецептата, която вкъщи се яде безоотказно
http://yoli-www.blogspot.bg/2008/09/blog-post_3993.html
Чудя се, дали не може да се консервира малко количество и как
Ето нещо подобно, само като идея
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/08/blog-post_09.html

# 231
  • София
Здравейте момичета Simple Smile. Имам един бърз въпрос - когато в рецептата пише, че трябва да се пече на 180 градуса, ако фурната е с вентилатор, то на колко градуса трябва да се пече, ако няма вентилатор? Питам за печене на тестени изделия - питки, баници, мъфини и т.н.

# 232
  • София-Младост
Здравейте момичета Simple Smile. Имам един бърз въпрос - когато в рецептата пише, че трябва да се пече на 180 градуса, ако фурната е с вентилатор, то на колко градуса трябва да се пече, ако няма вентилатор? Питам за печене на тестени изделия - питки, баници, мъфини и т.н.
Правилото е - с 20 градуса по ниско, когато е с вентилатор. Т.е. на 180 с вентилатор отговарят 200.
Но за баници, питки, мъфини...аз лично ползвам 180 без вентилатор.

# 233
  • София
Правилото е - с 20 градуса по ниско, когато е с вентилатор. Т.е. на 180 с вентилатор отговарят 200.
Но за баници, питки, мъфини...аз лично ползвам 180 без вентилатор.

Аз пробвах със същите градуси да една баница, но не ми се надигна и стана сплескана.

# 234
Тази седмица правих бисквитена торта с маскарпоне. Направих си и крокан, който сложих върху намазана с масло хартия за печене, а по- късно и натроших. Използвах го за поръска. Когато след 12 часа опитах тортата се оказа, че карамела е изчезнал. Виждаха се само парченцата ядки. На какво може да се дължи?

# 235
Разтопил се е от крема предполагам.

# 236
Навремето майка и леля правеха  торти с крокан и украсяваха преди поднасяне-това съм запомнила от дете.

# 237
Кремът беше студен- маскарпоне, сметана, жълтъжи, но всичко си беше студено. Отделно тортата веднага пъхнах в хладилника.

# 238
  • Русе
Кремът беше студен- маскарпоне, сметана, жълтъжи, но всичко си беше студено. Отделно тортата веднага пъхнах в хладилника.
Въпреки това се разтопява карамела. Случвало ми се е и на мен.

# 239
Значи, грешката не е в моя телевизор. Следващия път ако направя крокана по- рано, но не го слагам на тортата има ли вероятност пак да се разтопи?

Общи условия

Активация на акаунт