Случи ми се нещо странно - 31

• 15 993
  • 161
  •   1
Отговори
  • Мадрид / София
Продължаваме със странностите, които ни заобикалят и вълнуват.

Към старата тема: https://m.bg-mamma.com/?topic=1686435

Последна редакция: нд, 09 фев 2025, 19:31 от Angela61

# 1
# 2
Няколко пъти го гледах, като накрая не спазвах правилата за гледане. За мен си установих, че ако гледам буквите /чета/, тогава със страничното зрение виждам жълти точици. Ако се загледам в линиите, тогава точките са зелени и червени.

# 3
  • Карлово
При мене работи клипчето. От ляво надясно се движат чертички с жълти точки, отгоре надолу червено зелени.

# 4
  • София
Случи ми се нещо странно... Sunglasses
При мен има някакъв проблем с изгледа на новата/поредна тема.
Обикновено (с Файърфокс съм - на ПС) изгледа на произволна тема ми е такъв:
Скрит текст:
А сега се отваря така (в скршота долу) - и ми липсват поне половината функции при писане на отговор. Поразгледах и направих някои проби в панел "Изглед/View", не се оправя.
Скрит текст:

Мин.година имах подобен изглед в някоя от темите и по някакъв начин си оправих прозореца. Ама не помня и явно не е нещо, което да ми хрумне логично в инструментите на Мозилата. Не ми се рестартира в момента, но довечера ще го направя и ще изчистя кукитата за БГмама.
В момента не е никак приятно.

# 5
  • Карлово
При отваряне на връзка за нова тема и при мене се получава, такъв необичаен формат на темата.
Не съм намерила друго решение, освен да изляза от нея и от раздела, в който е написана да я отворя отново. Тогава всичко е ОК.

# 6
  • София
Нищо странно няма в случая - линкът беше към мобилната версия. Изтривате m пред bg-mamma и ще се оправи.

# 7
  • Мадрид / София
Извинявам се за главоболието, правих я през телефона. Нямам компютър. Нямах представа, че може да се вижда различно на различните истройства.

# 8
  • София
Грейпфрут, благодаря (черпя портокал - без часовников механизъм), изобщо не ми хрумна да гледам в URL-адреса.
Анджела, извинена си - важно е, че има тема. Ако всички "странности" тук се обясняваха толкова просто...
ПП.
Впрочем, за тук си е и не е офтопик. Миналият петък, 07.02. привечер м/у 18:30 и 19:00 ("софийско време") някой да е "получил" "върху/във себе си" странни неприятни усещания (да речем - вестибуларен апарат)? Имаше силна магн. буря (ниво 5) и поредица земетресения из итал. средиземноморие - освен Санторини. Обаче аз щях - наистина, не като в лафа - да падна от стола пред компютъра; чак се хванах с 2 ръце за бюрото. Полилеят не мръдна, камбанките не трепнаха. 10 мин. по-късно (едва тогава успях) пулс, кислород, линия на пулса си ми бяха нормални. Кръвното ми беше ок. 145 на 85, което не се оценява като "високо" (не е проблемно за моя организъм) - а и размислих, че реално повече се уплаших и може да е мръднало от това.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 11:53 от EmBrother

# 9
  • Мадрид / София
Аз такива усещания имам от преди нова година. Разни типове въртежи 🤪 със запушване на ушите и от там вестибуларния апарат. А за тези стойности на кръвното 140/85 за теб нормални, за мен - не. Хич не са ми добре. И не знам от какво е всичко това. Само с магнитна буря не ще да е. Я годинките я нещо друго 😂

# 10
Събора следобед спим с мъжа ми и аз сънувам, че колата ми е открадната сънят беше реалистичен, защото се виждах със същата пижама, с която спях отвън пред вкъщи  Събудих ме се и седнахме да ядем, 10мин. след това ми звъни съсед и ми казва да си пусна камерите, защото съмнително лице се въртяло пред дома ми. В продължение на 2 часа, лицето е минало 3 пъти и се е опитвало да отвори вратата на двора ни и на колата ми паркирана пред къщата.

# 11
Аз по това време в петък бях със силно сърцебиене и тревожност, изби ми стресница , главата ми беше под налягане сякаш.

# 12
В петък ми се зави свят от работа. Бях като вършачка. 😁

# 13
Ааа, в петък си бях енергична и пъргава като млада булка Simple Smile, ама преди петък три дни вдигах кръвно до стойности, които са ми крайно непривични (при мен е 90/60, бивало е и 85/55, максимум 100/70) и залитах от сутринта  - когато бях що годе добре, че да се надигна от дивана, благоволих и да го измеря - 150/85 (т.е. било е по-високо вероятно, докато не можех дори да си обърна главата), а нямаше обичаен заподозрян.
Преди доста години усещах земетресения (не съм сигурна дали в момента или преди това заради часовата разлика, която не съм гледала) - обикновено силни - над 6-7 по Р (ако са много далеч) или средни - над 4 по Р, ако са по-близо до България. Тогава залитах и се люлеех като тръстика, мерила съм и кръвно, но си беше нормално. Люлеенето спираше след най-силния трус. Не се установиха други причини. После това ми усещане изчезна, но е възможно (сега ме подсетихте) това инцидентно високо кръвно и залитане да е било в някаква връзка.
В началото си мислех, че наистина има земетресение - много близко е усещането, обаче като се вгледаш първо в полилея, разбираш, че само ти се люлееш, а мъжът ти гледа блажено излегнат телевизия и нищо не усеща. Започнах да проверявам в страницата на европейския сеизмологичен център и така установих връзката. Нямам обяснение защо се е получила тази реактивност, но съм доволна, че изчезна.

# 14
  • Мадрид / София
То тези дни имаше силно морскотресение към Карибите и очакваха вчера цунами. Но беше вчера или в събота. А миналия четвъртък беше когато и аз вдигнах кръвно необичайно 160/100 и бях замаяна и си тръгнах рано от работа. Едвам се замъкнах до вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт