Покажете си детските стаи - тема 24

• 126 474
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте, къде залепвате рисунките на децата си? Не ми се иска да цапам стените с тиксо, нито мебелите. Виждала съм нещо като корков тапет с форма къщички, изглеждаше много добре, но не знам дали е само за украса или може да се използва за закачане на рисунки например.

# 526
  • София
Аз ги слагам на хладилника с магнитчета прикрепени - така може да има разнообразие без следи от махане и слагане. Друг вариант е от дъските коркови или бели и респективно с пушпинчета или магнитчета отново да се слагат.
Може да се вземе и дъска за рисуване с две страни са, бяла за маркери и черна за тебешири. На тях се прикрепват и рула с хартия, на които може да се рисува също - по този начин първо не се налага вечно да пазиш творчеството Simple Smile а и няма дупчене на стени - заемат не толкова голямо място и при нужда с тиксо може да се залепят временно картини като на изложба.

# 527
Надявам се да имат друга стая за дрехи, вещи, играчки и учебници Simple Smile Щото това ми е много .. голо откъм инвентар Simple Smile
Е, все пак не живеем в дворец, а и съществува цяло течение в интериорният дизайн характеризиращо се с голота на инвентара - минимализъм. Stuck Out Tongue Winking Eye Най-мразя шарени лавички и кубчета тук-там кацнали в цялата стая, а относно мястото за съхранение-предостатъчно е!
Пускам снимка на зелената стена, там ще е тв-то и гардероби те.
Скрит текст:

Е, то и ние не живеем в дворци Wink , а и в тази стая няма "голота на инвентара... има две висящи от таван "неща" запълващи празното пространство... доста пъстра стена + стена за катерене Wink
Става ясно, че има гардероб под скосяването (идеално!), а от тези снимки, че има и място за телевизор и т.н., но бюро?!?! Доколкото разбирам стаята е за тийнейджърка и по-малко момче (или нещо не съм разбрала), но по мой опит бюрото и лавиците за книги са най-важното място за попораснали деца (и за най-малката де, вече също ученичка)...

# 528
  • София
No_frame bitch  Стената за катерене от къде е?

# 529
No_frame bitch  Стената за катерене от къде е?

И аз се интересувам от стената за катерене...

# 530
  • Пловдив
И аз недоумявам, как успяват да измислят подобни дивотии децата, но да са живи и здрави - стените се боядисват, мебели се купуват, ламината се сменя Simple Smile
Последно изкъртиха долната вратичка на библиотеката - малката решила, да се люля на нея Laughing
Ядосах се, но след разговор и моите родители и напомнянето от тяхна страна за моите бели...ами да са живи и здрави само се моля Simple Smile
И в този ред на мисли - добре че момчетата, които правиха мебелите ни посъветваха, да закрепим библиотеката с анкери към стената - не ми се мисли, какво можеше да се случи...

(btw кухнята ми е с плоскости на Егер - много съм доволна. Детското обзавеждане е с Кроношпан - тяхните цветове ми паснаха най-добре на идеите, които имах)

# 531
Ние сме закачили някои от рисунките на детето на стената, поставени в детските рамки на Икея. Ако се появи някое по-добро произведение на изкуството, просто го подменяме. Мъжът ми има над бюрото си вкъщи точно такава коркова дъска и там също е окачил 1-2 рисунки. Това с магнита на хладилника също е добра идея, но в момента у нас не е възможно, че имам един 2 годишен разрушител. Изобщо аз използвам всички възможни места, за да посявам творчество, че вкъщи сме ценители, детето е продуктивно Rolling Eyes. По-малки рисунки и картички съм намушкала на ключа на лампата, на огледалото в коридора и т.н. Имаме и дъска за тебешир, маркер и руло, но двете деца си пречат, докато я ползват, защото малкото драска на голямото нещата и май ще я прибирам, че само кавги стават с нея. Иначе й се радват, единственото нещо, което ме дразни е че заема доста пространство, а нашата стая не е много голяма.

# 532
  • Перник
Да дам идея за детското творчество. Опъват се от тези стоманени( метални) въженца, те са тънки и се закрепят с помоща на дюбели с кукички на срещуположни стени, но много близо до стената , която ни е празна и има възможност и след това с тези малки щипчици или други закачащи се шнолки се окачват картините на децата като на простор един вид. Дано ме разбрахте.

# 533
Oт  горен ръб на матрак до таван,има около 80см,тавана е на 255-260см. Ще сложим някакво олекотено бюро ,там където е радиатора

Съхранението е организирано по следният начин-всички пособия за училище и играчки  са прибрани в гардероба на леглото,от вътрешната страна на долното легло има етажерки,където си държи козметика ,тел и др.Книгите са прибрани,пък и в къщи почти само на четци четем вече,гардероба е за дрехи.
Стената за катерене е тази

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 12:28 от No_frame bitch

# 534
  • София
Ние закачаме детски рисунки навсякъде - по стените, на стъклото на холната врата, на останалите врати също. Сменяме стари с нови и декорът  се обновява постоянно.
Хареса ми идеята за въженце и щипки, ще помисля откъде мога да си ги купя. Детето ще си простира произведенията, както се казва "с кеф и удоволствие', а тате няма да трепери за стените Wink

# 535
Моите деца,много обичат да рисуват по стените,в старият апартамент нямах нищо против,даже ми беше мило,но в този няма да го  позволя засега ,за това облепихме вратата на гардеробчето на леглото с специално фолио -черна дъска -да си пишат на воля ,много е удобно  сега като учим с малкият цифри и букви,за голямата -също-чертае си фигури ,пуска височини .....даже обмислям да облепя и вратите,че много грозни станаха  Rage  
За рисунките много ми харесаха идеята с въженца и щипки и една за липсващи чорапи.Със сигурност ще реализирам и двете ,с надписите в най-близко бъдеще  .
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 12:54 от No_frame bitch

# 536
  • от Луната
Да ви покажа и нашата детска на тийнейджърка на 14 и момче на 5, остават още малко недоуточнени и недовършени неща-дали ще има нещо като бюро, тв-то да се окачи на стойка и така.... като цяло съм доволна, децата също.

После ще прикача още сн. Нещо ми е факнат нета

От къде е закупен хамака - гнездо, че все го намирам на космически цени, а на нормалните е вечено изчерпан? И удобен ли е наистина за дете? В смисъл дали се ползва или е само временна прищявка?

# 537
Този ,специално е от Джъмбо ,около 30кинта,сега ги фледах и в Т-макс за около 40-50.Моите много му се кефят,малкият си дига кратата по турски вътре ,а голямата си ги качва на швейцарската топка

# 538
  • от Луната
Благодаря. А по кое време на година сте го купували от Джъмбо?

# 539
  • София
В чуденка съм какъв да бъде гардероба в детската стая. Размерите са 150 см ширина, височина 220, дълбочина 60.
Големи колебания имам дали да е с плъзгащи врати или с три отваряеми врати плюс чекмеджета отдолу.
Детето е на 5г. И двата варианта имат плюсове и минуси и не мога да реша. Стаята е сравнително малка- 11кв м
Ако някой е размишлявал по въпроса или има някакви наблюдения за предпочитанията на децата и по-голяма функционалност моля да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт