С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 323
  • 845
  •   1
Отговори
# 150
  • при късмета
Да речем, че съм съгласна, но децата за да имат дълг към родителите, то те е трябвало да са достойни такива, когато им е било времето, нали? Иначе децата никакъв дълг нямат.
Не може родителя ти да те тормози и ти да търпиш само защото ти е такъв. Тогава идва въпроса, а защо тя го тормози, като му е майка? На него имаш ли приемлив отговор?
Снахата е последната, която има право да дава оценка на свекърва си дали е била добра майка. Щом синът е помагал на майка си дълго време, очевидно е смятал, че тя е заслужила. Т.е. изпълнявал е дълга си до едно време, а после "я захвърля на улицата", каквито вероятно са нейните усещания за ситуацията.
Защо тя тормози децата си - вече написах - не е добре с главата, а може и да има някаква характеропатия.
Тя е в беда, не младото семейство. Възрастна е, болна е, самотна е, изоставена от децата си. Това са фактите.
Да, но тя не е в беда, която са ѝ докарали синовете и снахите, а заради себе си. И да не е добре с главата, не е оправдание. Кака е била добре като са ѝ давали пари?
Тя ги влачи по съдилища, ама сина я захвърлял, ей така без причина? Ти сериозно ли? Това са доста изкривени представи за дълг.
Като до сега ѝ е позволявал да се разполага сама в цяла къща, не е ли достатъчно да не ги тормози и да не иска пари и на ръка? И това ли ѝ дължи?
Те няма да я изгонят и не са спряли да ѝ дават пари без причина. Имат 2 много основателни причини, първата е, че им иска още и още и то пред съда, за което са нужни разноски, втората е, че имат и дете все пак.
Сега освен моралното, имат и пълното правно основание нея да разкарват по съдилища.

# 151
  • Mediterraneo
Моя позната на над 90 години няма деца, има пенсия, работи ! и се издържа сама, гледа и мъжът си след инсулт.

Какво работи жената, Хепи?

# 152
  • Стара Загора
crossfade, предполагам, че ще спре да ги дава. Все пак разговора го проведехме снощи. А и ще дойде семейство с дете за една седмица, ще и се наложи да намери време за "готвене" на закуска. Самата дума "готвя" също ме подразни. Закуската се "приготвя" и много бързо понякога.
В никакъв случай не приемам свекърва ми като "безплатна безгласна помощ", а още повече искам да се отпише от акта за раждане! Надявам се се разбира от написаното по-горе.

Не визирах конкретно теб за това, извинявай ако е прозвучало така. Просто напоследък едни случаи дребнави... скоро се коментираше пак за закуската на децата.
Така стават по- възрастните понякога, инатят се за дребни неща. Поговори с нея спокойно, няма смисъл да се тормозиш, според мен няма да дава повече на децата от тези шейкове.
Мъжа ти предполагам е военен? Щом имате по 1 имейл на ден, ползвай го за по- хубави неща.  Heart Eyes

# 153
  • София
CROSSFADE,  дребнитемие казваш напоследък, а? Дали свекървите се превъзпитаха и се кротнаха,  или на снахите им се абразираха зъбите, та вече не са така яростни? Я да попитам, има ли в темата момичета, които в началото са започнали да пишат като снахи, а сега са от другата страна на барикадата-станали са свекърви. Интересно би било...
Хубав ден от мен! И поддържайте огъня в темата, ей. Тема стара, колкото света...☺

# 154
Работи в една църква, надомно плете  терлици и други дребни неща, които продава, и шие( има шевна машина и оверлог ), прави ми дребни поправки на дрехи.

# 155
Моля за съвет.
За отпуската сме на гости в свекъра и свекървата после в майка ми и баща ми. Навсякъде за по седмица някъде.
Живеем сами и си гледаме детето сами през другото време, нито в града на едните нито на другите.
За няколко дни вече детето на 3.5 г. си удари кръста в една остра дървена маса поставена до леглото й, въпреки че няколко пъти помолих да се махне; падна от люлка сложена в двора от свекъра която просто се отскубна, слава бог аз бях тогава до нея и я хвана; днес в най-големите жеги вместо да я слагат да спи наобед я изкараха да стои на двора където падна и ожули жестоко коляно и плаче цял следобед,  че много я боли. Казахме им, че забранявме да я забавляват на двора им (целият в цимент и камъни) и че навсякъде където ходят ще бъде един от нас. Те сега се сърдят според тях всичко е наред и "стават такива неща". Да ами с нас не стават чак толкова че и всеки ден.
Ние ли сме много внимателни или имаме основание да се притесняваме? Не сме дошли да ни гледат детето, а защото по принцип не го виждат често и искат да прекарват време с него.
Извинявам се за дългия пост.

# 156
Седиш си до детето и си лафиш със старите и тва е

# 157
mama_TE - За мен това не е нормално. Аз имам син, изключително палав и непредпазлив, но никога не се е случвало да имаме няколко сериозни инцидента за по-малко от седмица, да пада, после става, но в повечето случаи е или леко ожулен или няма нищо. Ако детето ми претърпи няколко сериозни инцидента в рамките на няколко дни с друг човек - няма да позволя да излиза с този човек сам повече, само ако аз или баща му сме там.  Дори и да се сърдят според мен трябва да излизате заедно. Ако не им харесва да си обезопасят дома. Толкоз! Сина ми падна преди няколко месеца много сериозно докато беше със свекърите, преди това не беше падал докато е с тях, извиняваха се цял месец след това, виж на твоите реакцията ми е много странна. От тук нататък седиш там и наблюдаваш като куче пазач, ако се налага хапеш.... 

# 158
  • Стара Загора
Ако е свикнало детето в условия на апартамент, определено ще му е чуждо как да се пази в къща. Много е малко все още, като не внимават те, ти трябва да си вързана да го наглеждаш. Свекърите ти явно не го осъзнават.
Ама тези вечни сръдни направо.  #Crazy  Твоето дете се наранява заради опасностите в тяхната къща, а те са сърдите.  Laughing

# 159
Благодаря за мненията! аз също мисля, че проблемът е в това, че детето живее в апартамент, а те мислят че къща с двор с цимент и железа, и люлка самоделка е ок в случая.  Иначе детето ходи по площадки постоянно, но да падне от люлка или да се ожули така жестоко, че да казва че не може да ходи, не е било.
ММ каза, че им е забранил да използват двора за детска площадка и могат да я водят на истинска такава, ако искат да я гледат или не искат да сме с тях (което те не искат, защото не ме харесват, както и аз тях Grin)

# 160
  • Германия
Моята свекърва преди беше по-нормална, но от около 2 години не е същата. А от както се роди дъщеря ми, отношенията ни много се влошиха - мм също смята, че отношенията му с родителете му са по-напрегнати от преди. Ние не ги е виждаме повече от 1х в месеца, но на мен и това ми е много.

Свекървата няколко месеца на можеше да запомни как се казва дъщеря ни! Отделно, че като се обади никога не пита как е, какво прави! Това страшно много ме дразни! Само за себе си говори или за другия си внук, който живее при тях и е вече на 11 години. Тя него най си го обича, даже май повече от колкото обича мм. Но аз предполагах, че така ще бъде още много преди да се роди малката. Сега просто гледаме да не се занимаваме много много с тях и така..

# 161
О, колко мами ще ти завидят!

# 162
На мен пък ми е интересно какво очакваш от баба германка!
Май, май проблемът със свекървите си е по-скоро наш си, българско-балканско-снахински, щом и от западняшка баба има оплаквания Laughing

# 163
днес в най-големите жеги вместо да я слагат да спи наобед я изкараха да стои на двора където падна

А ти къде беше в това време?

# 164
  • София
Благодаря за мненията! аз също мисля, че проблемът е в това, че детето живее в апартамент, а те мислят че къща с двор с цимент и железа, и люлка самоделка е ок в случая.  Иначе детето ходи по площадки постоянно, но да падне от люлка или да се ожули така жестоко, че да казва че не може да ходи, не е било.
ММ каза, че им е забранил да използват двора за детска площадка и могат да я водят на истинска такава, ако искат да я гледат или не искат да сме с тях (което те не искат, защото не ме харесват, както и аз тях Grin)

Добре, хайде ми кажи, когато пристигнахте, ти и бащата къде бяхте да обходите къщата и двора, и да обезопасите по ваша преценка?
Тази маса, която си била помолила да махнат, защо не я махнахте с мъжа ти?
Тази люлка в двора, защо не я проверихте?
На детските площадки да не са почнали да затревяват всичко и да няма никъде бетон?
Железата, малки ли сте да ги преместите?

Лигава работа е това, без извинение!
Не можете да искате от хора, изгледали малки деца преди 30 години, да се сетят за всичко, за което вие самите не сте се сетили.

Общи условия

Активация на акаунт