С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 236
  • 845
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ох, не мога да се сдържа- в полето под темата има невероятна снимка на бебе- момиченце с панделка и голо рамо.
Как да не ти се доражда или доима внуче!? baby_neutral

# 301
Не виждам никаква снимка аз, но нито ми се ражда, нито внуче ми се ще. Mr. Green

# 302
  • Варна
absurT ти като моя мъж "Жена гледай какво сладко бебе.Така не те ли жегва за още едно?!?"

# 303
  • София
Откак бях пощуряла да раждам второ не ми се е случвало да се захласна, ама това бебе е разкошно!
Свалих го на десктопа, ама не иска да се качи тук, а ме мързи да го качвам пак на сървър....

# 304
  • Германия
Свекърва ти много бърза! Имате време.. Ако искаш кажи й че пробвате/работите по въпроса, да се успокои. То не става от раз все пак. Така спокойно могат да си минат 3-4 години в >опити<

# 305
Не е нейна работа да дава обяснения на свекървата. Синът трябва да поговори с майка си и да я запознае с плановете им, ако имат такива. Първо тя трябва да завърши, да се дипломира, да започне работа по специалността, да поработи за високо майчинство, тогава бебе – примерно. Или каквото там са си решили да правят с живота си. Информация, не въпрос за обсъждане с родителите.
От нея се иска само да поддържа версията, ако я натиснат насаме. Така са решили, така ще действат. Точка.
Но и родителите трябва да знаят, че младите са обмислили добре нещата и че имат строен план за действие, а не че ги вее вятър на бял кон.
Дано само младежът не се окаже поредният Мунчо, който не смее да се опълчи на майка си, ами побутва жена си да се оправя. Ще има да я четем анонимната тук тогава...

# 306
Ох , такава била , онакава била. Ами нетактична е , как може да пита момичето такива неща и да настоява.Тя син няма ли си да си говорят насаме и да си споделя въжделенията с него , както и да не злепоставя чуждото дете . Как така ще подпитва ?! Shocked
Много незряла постъпка.

# 307
За мен постъпката на свекървата е невъзпитана. Никой няма право да се меси в плановете за деца на едно семейство, дори и родителите. Дори и вятър да ги вее на бял кон, както някой по- горе се изрази, пак си е тяхна работа. Децата са отговорност на родителите, затова е решението кога да бъдат създадени следва да се вземе от тях.
Немалко семейства са се разпаднали, защото са се поддали на натиска на роднини за бебе, и после когато бебето е факт се оказва, че психиката на някой от двамата не издържа.

# 308
  • Варна
А, да, бе, само това остава - да лъжат, че пробват. Гаранция, че ще стане още по-зле. Няма и година да мине в уж проби и свеки вече ще предостави списък на лекари, които консултират семейства с репродуктивни проблеми. И бас хващам, че ще смята снахата за ялова. Това оправдание е като кутията на Пандора.

Да я поставят на място веднъж завинаги, разяснявайки й, че те са семейство и решенията ги взимат само двамата. Разбира се, желателно е този разговор да се проведе на добър тон, без да се влиза в конфликти и да се запазят добри отношенията между младото семейство и възрастните родители, демек тактично. Но животът показва, че това рядко се получава така...

# 309
Приятелят ми не е от хората, които ще позволят да се бъркат в личния му живот, заговорили на тази тема обикновено веднага я парира и не веднъж и дваж от както започна да чете на тази тема и е казвал, че в нашите планове в близко време не включват брак и бебе. Но тя продължава упорито щом се съберем да чете на тази тема, че го прави дори и пред странични хора, които не са от семейството - много е неприятно .

Откакто я познава тя постоянно сравнява тримата си сина, но най-вече приятеля ми и близнака му - според нея те трябва да правят всичко по един начин, по едно време и т.н и тъй като той има вече деца, тя смята че и ние трябва да имаме деца.

# 310
  • София

Откакто я познава тя постоянно сравнява тримата си сина, но най-вече приятеля ми и близнака му - според нея те трябва да правят всичко по един начин, по едно време и т.н и тъй като той има вече деца, тя смята че и ние трябва да имаме деца.

Мисля си, че няма да сбъркаш, ако ти отговориш при следващия напън- все пак, си чуждата, на която не може да говори каквото ѝ падне.
Директно ѝ заяви, че си само на 23, имаш да учиш, имаш да  си изпълниш първо други приоритети, затова да спре да настоява.
Когато решите, че ще се жените, ще уведомите първо нея.
И ако това не я спре, просто ѝ кажи, че ще спрете да се виждате с нея, защото ти е неприятно всеки път да се обяснявате едно и също.

# 311
  • София
Приятелят ми не е от хората, които ще позволят да се бъркат в личния му живот, заговорили на тази тема обикновено веднага я парира и не веднъж и дваж от както започна да чете на тази тема и е казвал, че в нашите планове в близко време не включват брак и бебе. Но тя продължава упорито щом се съберем да чете на тази тема, че го прави дори и пред странични хора, които не са от семейството - много е неприятно .

А защо след като следващия път и обясните /за пореден и последен път/, че бъдещите ви планове не вкл. скоро дете и брак, ако е забравила все пак от предния разговор, и не й обясните, че ако още веднъж попита, без начение насаме или пред други хора - няма да й се получи за дълго, защото ще прекратите вижданията с нея, т.к. е безмислено всеки път да се меси във вашия живот и да се дъвчат едни и същи теми, за която тя няма право да се меси. Попитай я да се сети колко пъти ти си се бъркала в нейния семеен живот. Разбирам да е питала веднъж, от любопитство - айде преживява се, ама всеки път да ви тормози - не знам защо си го причинявате.

# 312
  • Най-красивата страна
Не може свекървата да ви казва кога да се жените и кога да правите деца.
Синът трябва да  поговори сериозно с майка си.

# 313
  • София
Синът е говорил- не един път.
И е бил категоричен, и тя си знае пак нейното.
Време е момичето да се намеси.

# 314
Аз родих само на 19 и естествено цялата рода държеше всеки път да ми го натяква, все едно съм малоумна и не знам че е рано. Сега братовчедките са на 26- 27 години, и вече им се натяква че са стари. Роднините са неуморни. Държат да те обидят и засегнат на всяка цена, иначе не се брои за семейна сбирка. Wink Все едно тия неща стават както баба ми примерно е решила, и когато тя ми каже Wink.

Общи условия

Активация на акаунт