С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 559
  • 845
  •   1
Отговори
# 720
Янечек, ти само два пъти ли прави секс? Сега не правиш ли и ако забременееш ще родиш ли?

Аз никога не съм имала нежелана бременност, но не е като да не се случва. На мен ми звучи напълно зряло Антигона, но нападките към нея, никак.

# 721
Не смятам да отговарям да подобни въпроси, та ако още някой иска да попита нещо такова, да си знае, че няма обсъждаме мен. Който има желание да се обяснява, нека да го прави, аз нямам желание да се поставям в центъра на събитията, само ми е интересно да ги обсъждам.

# 722
Антигона, кажи им че не можеш да имаш деца, при аборта са те осакатили, и си до там с обясненията.

# 723
Нямаш, но отправяш грозни нападки към някой, явно с това нямаш проблем. Очевидно, за теб правенето на секс, без забременяване е "начесване", та съвсем логично си правя сметка, че ти си явно възвишена и не правиш такива неща.

Смешно е да се нахвърляте на някой, защото няма вашето разбиране за живота. Помня, че и Богиня така я облайваха и и обясняваха как ще се промени, ще я зареже мъжът и и какво ли не. До колкото знам нито едно от тези неща не се е случило, а тя вече е над 35. Толкова ли е трудно да се приеме, че не всички искат едно и също.

Очакването от жените да раждат, не е много по-хубаво от очакването към тях да не учат, да готвят, да слушат мъжете си и още доста.

# 724
  • София
Абсурд, аз не мисля, че говорим за дефицити, Антигона ми звучи съвсем като нормален човек, само още непораснал. Дори не вярвам, че не иска да има деца, ако не искаше, просто нямаше да се вълнува от подобни дискусии, вместо да застава в центъра им с "пък аз реших да нямам деца".

Не се наемам да обследвам седящия зад ника- дали наистина е такъв, за какъвто се представя, дали се изхвърля, дали наистина е на толкова или на едиколко си години, защото всички сме виртуални тук.
Не съм детективско бюро, пък и не ми е работа да обслужвам нечии изхвърляния, да се опитвам да убеждавам в каквото и да било.
Коментирам, както казах " Модела Антигона", който за мен, в основата си е плод на сериозни дефицити. Peace

# 725

Когато нямаш способността да обичаш някого другиго безкористно и от сърце, и в даден момент да сложиш неговите нужди пред своите

Това никой не може да го определи, нито за себе си, нито за друг човек.

Така както си смятала, че любовта към съпруга ти е безкористна и чиста, но само до момента, в който си поела в ръце чаканото дете. Тогава вече виждаш, че безусловната ти и безкористна любов към когото и да е е нищо в сравнение с тази към децата ти. Така че, ти пак си си мислела преди да забременееш, че можеш да обичаш безумно и всеотдайно, но чак след раждането си осъзнала точно какво означава това.

Здравословни дефицити и травмиращи случки нямам. Не мразя деца, но не и припадам от умиление по тях.

# 726
  • при късмета
Всъщност, дефицит е, за нещо толкова лично като решението да имаш или не дете, да приемаш само и единствено това, което "повелява обществото" и да си неспособен да прецениш за себе си.  Това би било дефицит.
Антигона е нападана само от потребители в пред и пенсионна възраст, които са се женили и раждали децата си, когато се е очаквало от тях, според тогава определените норми.
И през ум няма да им мине, че хората вече за личните си решения имат право на избор, без да бъдат заклймяване от измислени норми на някакво си общество. И си мислят, че щом при тях е било така, то задължително трябва де при всички останали и се аргументират с инстинкти и всякакви глупости. Но пък аргумента на Антигона "само аз имам право да решавам какво да правя с тялото и психиката си" изобщо не е аргумент (липсва ми много емотикона, който се държи за главата)

# 727
Между другото, и аз не припадам от умиление при вида на деца. Освен това не мога да търпя детски крясъци, ама от онези, които са на инат. Иде ми да му зашия един зад врата и да нахраня родителите защо не са го възпитали да не крещи на обществени места. Да, радвам се, ако някое хлапе ме израдва с нещо, но чак да се разтапям от кеф...не.
Принципно има хора, които искат деца и пак не са способни да обичат безрезервно. Имах един такъв пример пред мен.

# 728
Но пък аргумента на Антигона "само аз имам право да решавам какво да правя с тялото и психиката си" изобщо не е аргумент (липсва ми много емотикона, който се държи за главата)

Това не е аргумент, защо не искам да имам деца, а защо друг не може да решава дали ще раждам или не само защото той така искал.

# 729
Ехе, каква драма се е заформила тук и то защото Антигона не искала деца.

Антигона, от мен да знаеш - угодия няма. Ако после решиш да имаш едно, ще започнат - ама как само едно, ама ще е само, ама ще е егоист, ама..........не знам си какво. И тогава не възприемат обяснения. До преди известно време се опитвах да обясня, но вече не се старая. Отговорите ми се свеждат до - не правя секс с мъжа си /при което почват да ни гледат доста странно и да се чудят той защо се смее/, или мързи ме да гледам деца /при което пак се чудят, защото нашето си го гледаме ние, често гледам и на приятелки децата, та общо взето винаги около мен има много деца/.

Та сега някоя разбесняла се свекърва няма ли?

# 730
И аз това попитах Simple Smile

# 731
Ма ко, не е така, Янечек е младичка, в детеродна възраст.

А Абсурд не е излизала от черупката си от дълго време. Антигона е млада и дали ще и се промени мнението или не, няма да премахне факта, че има много хора, които решават съвсем съзнателно да нямат деца и не всички са на 15, 20 или 30.

# 732
  • София

Антигона е нападана само от потребители в пред и пенсионна възраст, които са се женили и раждали децата си, когато се е очаквало от тях, според тогава определените норми.
И през ум няма да им мине, че хората вече за личните си решения имат право на избор, без да бъдат заклймяване от измислени норми на някакво си общество. И си мислят, че щом при тях е било така, то задължително трябва де при всички останали и се аргументират с инстинкти и всякакви глупости. Но пък аргумента на Антигона "само аз имам право да решавам какво да правя с тялото и психиката си" изобщо не е аргумент (липсва ми много емотикона, който се държи за главата)

Не спря да пишеш глупости, ей!
То не че друго се очаква, ама си като латерна.
Никакви обяснения не влизат в главата ти, ако ще и сто пъти повторени- караш си на скоропоговорка. Mr. Green

Добре, че си ти да ни светнеш, че инстинка за размножаване е глупост, а не вграден от природата във всяко живо същество.
И че докато влезем в 21- ви век, никой не е имал право да реши дали да има деца, ами под строй са ни водили за оплождане и кой не роди- на дръвника! hahaha
Ти си извор на безумни теории. Joy

# 733
  • където ми харесва
Ами не всяко същество има инстинкт за размножаване. Особено при хората.
Лошото е, че има много жени, които нямат желание да раждат и да са майки, но го правят.
И единствено от това страдат децата им, защото инстинкта да обичат това, което са сътворили и родили, никога не се събужда.

# 734
Хората се водят за съзнателни същества, контролиращи инстинктите си. Те и изнасилвачите следват инстинктите си, но това не означава, че е приемливо в общество от уж расъждаващи. Ясно е, че ти не го правиш, но не подценявай останалите.

Общи условия

Активация на акаунт