С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 304
  • 845
  •   1
Отговори
# 210
Моята пък, докато бяхме на почивка, купила нова покривка и я сложила на масата. Връщаме се и тя пристига: "Забеляза ли каква покривка ти купих, или ти тия работи не ги забелязваш?!"  Shocked
И на мен казват,че не забелязвам,ама не е вярно.Не  реагирам.И покривки не нося,разни подаръчета явно не винаги са желаните.но   то и свършват и  те - пари няма вече.
Някак не ми  идва да се прехласвам и  хваля неща,дресировка имам   да не превъзнасям.Много рядко давам мнение.Което също може да е повод за дразнене.

# 211
  • София
То така и стана, но нали и аз да не остана по-назад и да се оплача Simple Smile Простто ми направи впечатление, предвид факта, че до този момент не съм имала посегателства спрямо моето домакинство или пък опити за борба за надмощие Simple Smile

Да разбирам ли, че жеста ѝ с подаръка приемаш като посегателство спрямо домакинството ти или борба за надмощие? newsm78

# 212
В никакъв случай, приемам го като жест с най-добри намерения от нейна страна да ни зарадва,просто исках с това да кажа, че нямам никаки други проблеми с нея като да ми казва кое как да ми е, да ми пренарежда и други подобни неща, за които дори не съм си и помисляла, че могат да се правят докато не ги прочетох тук Simple Smile

# 213
  • Стара Загора
Благодари й, ама не се и изхвърляй, че много ти харесва да не се напълниш с други покъщнини.
В мама е музей на нещата, които никога не използва и не харесва, но нали е много любезна.  Laughing
Отделно и баба периодично ни зарежда с разни купички и чинийки от "левчето" по задушница.

# 214
То така и стана, но нали и аз да не остана по-назад и да се оплача Simple Smile Простто ми направи впечатление, предвид факта, че до този момент не съм имала посегателства спрямо моето домакинство или пък опити за борба за надмощие Simple Smile
Какво посегателство спрямо домакинството ти или борба за надмощие? Жената е направила мил жест, за да ви зарадва, знаейки, че си търсите сервиз за кафе, ти търсиш посегателство и борба за надмощие. Била се подразнила. Ти да видиш! На мен би ми станало мило, че се е загрижила за това, която аз търся и си е направила труда да ме зарадва, но след като имаш комплекси на тема борба за надмощие и посегателство върху домакинството ти, си получила чудесен повод да ги избиеш. Егати тъпотията!

# 215
Има такива хора
Приятелка и мъжът и са много...не знам, не претенциозни, или сноби, но искат всяка лъжица и всяка кърпа и абсолютно всичко да е в точно определен стил, марка и т.н., каквото на тях им харесва. Ако искаш да им подариш нещо, или отклоняват, или го взимат, но никога не го ползват или слагат. Хвърлят или го дават на някой, по-често хвърлят. Не се усещат, че така дразнят и обиждат останалите, или не им пука- не знам. Важи за всичко- храна, сувенири, домакински някакви посуди, парфюм, абе всичко, всичко. Аз вече си ги знам, че са си такива, и не се ядосвам, но е много...дразнещо...отстрани...еле па по повод, като не върви да идеш с празни ръце. Точно за кафе сервиз са ми се жалили, също и за други неща...избирани с любов и грижа за тях, но те не го приемат и не го желаят и точка.

# 216
Какво посегателство спрямо домакинството ти или борба за надмощие? Жената е направила мил жест, за да ви зарадва, знаейки, че си търсите сервиз за кафе, ти търсиш посегателство и борба за надмощие. Била се подразнила. Ти да видиш! На мен би ми станало мило, че се е загрижила за това, която аз търся и си е направила труда да ме зарадва, но след като имаш комплекси на тема борба за надмощие и посегателство върху домакинството ти, си получила чудесен повод да ги избиеш. Егати тъпотията!

Явно не си ме разбрала, защото в нито един момент не съм обвинила жената, дори напротив- оценявам жеста и и подчертах, че го е направила с най-добри чувства, за да ни зарадва. Вече обясних какво имах предвид с това за надмощието, но ще го направя отново- изтъкнах, че липсва такова, както и каквото и да било вмешателство в домакинството ми било то с пренареждане, било то с непоискани съвети и поради тази причина подаръкът и ми направи такова голямо впчатлени, защото това е първият път, в който не се съобрази на НАШЕТО желание, макар и с голямото желание да ни зарадва.

Както го написах и по-рано- много си харесвам жената, уважавам я и конкретният случай е просто дреболия, която по никакъв начин не променя тези ми чувства спрямо нея. И да подчертая отново- ОЦЕНЯВАМ жеста и.

# 217
  • Mediterraneo
Аз имам приятелка, която никога нищо от подареното й от мен не е носила- чанти, шалове, обеци, гердани, обувки, парфюми, нищо! Няколко години й правех подаръци, после просто спрях, защото не обичам да купувам за спорта. Дълго избиране, отношение към детайла, все пак съм запозната с вкуса й, но не! Винаги предварително сме обсъждали какво ще й взема, претенции за цвят, материя и пр са спазени. Подозирам, че не го е правила нарочно, просто си е такава, превзета и особена.

# 218
Има такива хора
Приятелка и мъжът и са много...не знам, не претенциозни, или сноби, но искат всяка лъжица и всяка кърпа и абсолютно всичко да е в точно определен стил, марка и т.н., каквото на тях им харесва. Ако искаш да им подариш нещо, или отклоняват, или го взимат, но никога не го ползват или слагат. Хвърлят или го дават на някой, по-често хвърлят. Не се усещат, че така дразнят и обиждат останалите, или не им пука- не знам. Важи за всичко- храна, сувенири, домакински някакви посуди, парфюм, абе всичко, всичко. Аз вече си ги знам, че са си такива, и не се ядосвам, но е много...дразнещо...отстрани...еле па по повод, като не върви да идеш с празни ръце. Точно за кафе сервиз са ми се жалили, също и за други неща...избирани с любов и грижа за тях, но те не го приемат и не го желаят и точка.

Явно сме от тези хора, които просто държат всичко да им е по определен начин и по-сериозно от повечето подхождаме към избора, такива сме си, но винаги оценяваме жеста, защото този, който подарява е отделил време да ни избере нещо, но ако нещо не ми допада (както стана в конкретния случай), то просто събира прах и се вади, когато конкретният човек ми е нагости, за да го зарадвам пък него и един вид да му покажа, че ценя това, което е напраил за мен.

# 219
Да, точно Simple Smile има такива хора
Аз не харесвам винаги вичко, независимо кой ми го подарява. Дори свеки го знае, понякога съм й давала мои неща, понякога тя на мен, с други роднини правим трампи- дори не мисля кое от кой е, ако няма да се ползва- давам. Всички го знаят, и няма сърдити, дори да се случи някой да си получи обратно подареното Wink
А на тез- претенциозните- само вино и храна, която да си хапнем на момента, да не иде зян. Ми сори, ама...и аз не обичам да купувам и после- в коша. Simple Smile След като така го чувстват Simple Smile така да е Simple Smile ( ама после да няма- тя взе за другата снаха, а за мен-не Wink )

# 220
Наистина не разбрах с какво ви е подразнила жената. С това, че ви е купила нещо, което много желаете? Или ви е забранила вие да си купите сервиз по ваш вкус? Поискала е да ползвате само и единствено нейния сервиз?

Когато някой ви подари нещо винаги оценявате жеста? Доообреее. Значи оценяваш жеста на свекърва ти, само дето те е подразнил. Доообреее.

# 221
Наистина не разбрах с какво ви е подразнила жената. С това, че ви е купила нещо, което много желаете? Или ви е забранила вие да си купите сервиз по ваш вкус? Поискала е да ползвате само и единствено нейния сервиз?

Когато някой ви подари нещо винаги оценявате жеста? Доообреее. Значи оценяваш жеста на свекърва ти, само дето те е подразнил. Доообреее.
Хем боли, хем сърби. newsm78

# 222
Аз имам приятелка, която никога нищо от подареното й от мен не е носила- чанти, шалове, обеци, гердани, обувки, парфюми, нищо! Няколко години й правех подаръци, после просто спрях, защото не обичам да купувам за спорта. Дълго избиране, отношение към детайла, все пак съм запозната с вкуса й, но не! Винаги предварително сме обсъждали какво ще й взема, претенции за цвят, материя и пр са спазени. Подозирам, че не го е правила нарочно, просто си е такава, превзета и особена.

Аз бижута почти не нося- един часовник и гривна- точка, но поради някаква причина хората много обичат да ми подаряват неща, които нямат нищо общо със стила ми..... И да, въпреки, че не харесвам някои неща все пак си ги слагам понякога, за да зарадвам близък човек, за да не се почувства неприятно от това, че един вид не съм му оценила жеста като не нося конкретната вещ/бижу.

# 223
Значи ако слагате тези неща, ако казвате колко ги харесвате...ще продължават да ви подаряват, все пак подавате сигнал че ги харесвате...то и ако ги изхвърляте е тъпо, но поне в един момент ще се усетят, както аз с приятелката ми. И просто спират да подаряват...

# 224
  • Стара Загора
Готини са хората, които подаряват на други нежеланите подаръци. Най- накрая можеш да се озовеш с нещо, което ти самият си купил. Grinning
Харесва ми как в други държави  има практика да си смениш подаръка в магазина, от който е купен.
Ех мечти, но винаги ще се намери някоя баба да ти донесе някой грамаден губер примерно. Simple Smile
Аз си казвам като не ми харесва нещо да го сменят за друго, ако искат да се сърдят. Няма да тракам някакви чинии от шкафа специално за някой конкретен гост.
И аз съм сменяла точно сервиз за кафе, поискаха да им взема сервиз чинии вместо това.
 Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт