С какво ви дразнят свекървите- 85

• 66 278
  • 845
  •   1
Отговори
# 270
Ти пък, наливане на масло в огъня. Това е тема във форум, където коментираме, споделяме мнения, понякога чешем клавиатури, а не даване на показания в съда. Иначе, най-добре би било авторката да беше попитала директно, като е видяла неотворения пакет. Сега остават само догадки.

# 271
Точно. Ако не си беше мълчала, а беше попитала – къде директно, къде с намек, сега нямаше да си играем да тълкуваме чужди ситуации, а и тя нямаше да се чуди дали е бил харесан подаръкът, или не.  Laughing

# 272
  • София
Това, че на нея ѝ се е сторило, че подаръкът не е отварян, не означава автоматично, че наистина не е отварян. Това едно.
Второ, дори и да не е отварян (защото на кутията има подробна картинка какво съдържа например), също не означава, че свекървата е нямала намерение да го използва. Иначе защо ще го вади?
Не мисля, че помагаш с наливането на масло в огъня. Достатъчно недоразумения стават и по естествен път, няма нужда от странични подстрекателства.
За пореден път ще кажа: комуникация му е майката, не тълкуване от непознати тьотки сеирджийки в нета.
Joy Joy Joy Laughing Laughing Laughing То свекърва по гръб не пада! Щяла да го използва... ама една година кутията не надигнала да отвори даже, мхм, баш най-ползваното в дома й ще да става. Mr. Green

# 273
А, може и иначе да се изтълкува, да.
"Аз съм голям естет, имам изтънчен вкус и месеци наред си търся специален сервиз за торта, който да отговаря на стила ми, но все не успявам да си харесам. Да, обаче снаха ми взе, че ми подари някакъв, който не само не отговаря на префинения ми вкус, ами дори ме обижда, защото приемам това като нахлуване в личното ми пространство и намеса в семейните ми работи."
Права си.  Peace

# 274
  • София
А, може и иначе да се изтълкува, да.
"Аз съм голям естет, имам изтънчен вкус и месеци наред си търся специален сервиз за торта, който да отговаря на стила ми, но все не успявам да си харесам. Да, обаче снаха ми взе, че ми подари някакъв, който не само не отговаря на префинения ми вкус, ами дори ме обижда, защото приемам това като нахлуване в личното ми пространство и намеса в семейните ми работи."
Права си.  Peace

bouquet

# 275
Как Сийка дава правдоподобно обяснение.За  ново да стои. И може да е  за тортата и забравила,оставено дано снахата се досети.Случват се такива.
И аз вадя  новото за гости и си ползвам черепите за мен.Навици натрупани.От времето на голямото нямане.
Сега изхвърлят на починалите съседи нещата да подготвят къщата за продажба.Коментирахме  за какво и са били толкова нови неща.Пликове с бельо примерно с етикети,битови вещи също нови.И стигнахме до извод-расла е по интернати,4 деца в голяма бедност,останало и  е в ума  да има,да не дойде друга бедност.Кодира се това явно.
Ама и  подаръците са радост до време си мисля,после какво му трябва на човек толкова,не може да го износи.

# 276
  • Най-красивата страна
Моята свеки вече 20 години ми подарява невероятни подаръци.
Губери,родопски одеала и тенджери,хавлиени кърпи-естествено всички купувани преди 30години.
Докато бяхме в чужбина пък ми изпращаше разни китайски пластмасови подноси и чаши.
След раждането на дъщеря ни дойде в болницата и ми донесе два чифта кюлоти на розички и една бархетна нощница.като ги показах на съпруга ми  половин час не спря да се хили...
За бебето донесе пелените на баща му ....
Не може да не е забелязала,че не използвам всичките тези неща,но продължава да купува.
Обикновено ги раздавам.
Свекър ми беше по-съобразителен.Води ме в магазина и ми купува каквото си избера.
Ама тя все му вдигаше скандали,че дава пари за глупости.
Така де,тя жената се е подготвила -още щом ММ е навършил 18години и е започнала да купува разни неща за снахите.

# 277
Мдам, не се сетих за пазенето "за ново". А милата ми баба беше същата.

# 278
Аз пък бях много доволна, че за рождението на сина ни, свекърва ми даде пелената на баща му. Такива днес не съм срещала. Свят широк, хора разни. Запазила съм я и аз.

# 279
Замислих се за чиниите, възможно ли жената да е забравила да ги измие и да й е било неудобно да сервива тортата в тях?!
Моята свекърва също ми подарява всякакви панерчета, купички, бъркалки от левчето, но казвам благодаря и така... Когато купува дрехи на бебето винаги са й малки. Всеки път след консултация ме пита за мерките й, аз казвам й примерно 76см, 10кг, тя казва, че е голяма, а след седмица- две ми носи дрешки 74-ти размер. Ми, благодаря, но зорлем няма да си набутам детето в тесни и къси дрехи. Здраве да е! Благоадя й и толкова.

# 280
На мен пък ми е изключително грозно подаряването на пари във всякаква посока. Струва ми се като подаяние, не мога да си го избия от главата и това е. Никога не връщам подарък, даже ги използвам. Боклук, не боклук, ползвам, докато се счупи, изхаби и изхвърлям. Подаръкът е повече енергия, отколкото вещ - някой е мислил за теб, избрал, платил, подарил. Дар. За мен е е като свещенодействие.
Опитвам се да подарявам подаръци, които са желани, но човекът не би си купил сам, поради някакви причини. Най ми е трудно с девер ми, който си има всички, изкарва прилични пари, задоволява си хобитата и е вманиачен на теми дрехи, аксесоари и парфюми. На него му подаряваме подаръци през няколко години, когато ми дойде идея и вдъхновение - екскурзия до Рим му подарихме, сега ще му купуваме колело. Сигурно следващите пет години пак няма да ми дойдат идеи Simple Smile

Исках да кажа за неотворения подарък, снахата да не придиря толкова. Моята собствена майка редовно си позволява, даже, да ми връща подаръците. Тази година се опита да върне и подаръка на баща ми, но вече ми прикипя и не успя. Тя на мен ми подарява пари или неща, които си е харесала за нея. Аз не ги връщам и, както казах, даже ги ползвам. От уважение, което за нея не е от такава важност, ама за мен е. Баба ми, например, редовно ми дава блузи, костюми на дядо ми за мъжа ми. Тя, поне, не знае дали ги ползвам, а аз ги давам на БЧК, но съм на принципа "дават ли ти - взимай, гонят ли те - бягай". Знам, че от обич го прави, сърце не ми дава да скърша това и желание.

Така че, свят широк, хора разни. Да гледаме по отгоре и най-важни са хората, не вещите.

# 281
Добре, че роднини и приятели ме познават, че и аз щях иначе да бъда обвинена в това, че не си ползвам подаръците свързани с домакинството Grinning Grinning Grinning Доста от домакинските пособия (уреди и други) след ползване ги измивам и връщам, в кутиите им или ги слагам в кутии за съхранение и после в шкафа, вадя ги когато ми потрябват.

# 282
Значи  да кажа сега, драмата не е голяма, просто ми стана тъпо, разбирате ли. Защото подаръкът е подарен преди 1 година, не преди 1 месец.  Laughing Не е мислила да сервира тортата в тях и е забравила да ги измие, защото не знаеше, че ще нося торта. Знам, че не ги е отваряла, защото са 3 големи кутии, натъпкани по труден от мен начин в подаръчна торбичка, седяха си по същия сложен начин, както аз ги събрах едва едва. Тя не е човек, който ще си пази подаръци за ново, както правят включително и мои доста баби, лели и прочие.
Просто не й пука и също така, не й пука, че ние ще разберем това.
Тя си е такава, споделяла съм назад в темите как като дойде на гости си носи по 1 торба манджи и моите, които съм се старала да правя цяла вечер след работа в нейна чест не се побутват. Тя сама си става и сервира на всички от нейното. И ей такива неща. Смешно ми е сега вече, тогава ми стана обидно. А пък пари не върви да й подаря. Не ми се струва Ок за родител.

# 283
Стават си особени с годините хората. Моята свекърва го е правила същия номер многократно. Подарим и нещо, а тя го държи и не го ползва. Например тенджера, а има нужда. Някаква нова тава, комплект за спалня. Всичко се пази "за ново" и някак със страхопочитание се гледа на него, защото е от "децата". И с дрехи така правеше, ако са подарък. Ако си хареса нещо да износи от мен, си го носи. Накипя ми не от обида, а от яд, когато и взехме пералня и сигурно още не е вързана, а пере с полуавтоматична на 35 години.

Ама, какво да се прави, няма как да и обясним, че е по-добре, защото тя на вилата си има автоматична и знае.

# 284
Да ви пратя адреса си. Приемам, харесвам и ползвам всякакви подаръци. На първо четене, изгоря ми прахосмукачката. Ако някоя свеки пази такава в кутия и не я ползва,  приемам я веднага.

Общи условия

Активация на акаунт