С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 624
  • 845
  •   1
Отговори
# 570
Антигонче, сега аз падам на едно коляно и официално ти искам ръката. Не за себе си, а за Говендър Мой. Говендърт ми е споделял няколко пъти, че не иска деца, защото не искал да поема отговорност за когото и да било, а искал да си рипа като волен пеперуд. Предполагам, че съжителството с 13 години по-малката му сестра е бъгнало мизерния му мозък, та не му се сърдя. Ай са вземете и ще си рипате в мир и любов чайлдфрии. Освен това, той е с една година по-малък от теб, следователно ще можеш да му набиваш канчето сутрин, обед и вечер. Аз ще ти подаря като сватбен подарък чугунен тиган, естествено, следователно ще си въоръжена. И ласт бът нот лийст, аз ще съм ти свекърва, следователно ще имаш вдъхновение до живот да списваш в тази тема.  Heart Eyes
smile3521 smile3521 smile3521 smile3521 newsm10 newsm10 newsm10 newsm17 newsm17 newsm17
Каква стана тя - свекървите да правят предложения за брак.
Но пък от друга страна идилията е пълна - мама предава порасналото злато на снахата по неин избор, мамин е добре обгрижван според ценните напътствия на мама, снахата дори има карт бланш за участие в тази култова тема bouquet
Уиш, къде е уловката newsm78

# 571
  • София
Естествено, че си седят, Абсурт. Вижда се по начинът, по който определени неща се стичат във връзката и  съвместния ни живот. 

Ееееее, глупава ли си, или наивна?!? А и как би живяла с такъв "строен" от жена си човек. По-сложното - как ще запушиш на майка му устата Simple Smile))))))

Не ми отговори за причините....само напомням, в случай, че не си прочела....
За протокола - на възрастта на детето ми си, наистина ме впечатли категоричността ти.

# 572
Не ща внучета аз, поне в близките 20 години. И деца повече не ща.

# 573
Нежният ми благ характерец.  Mr. Green

# 574
  • София
Нежният ми благ характерец.  Mr. Green

Имаш вече и последователи......................семето поникнА!! Joy
https://scontent.fsof4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20915159_1783114 … 7&oe=5A19B995

# 575
Ма не съм го утрепала, само две ребра му счупих и то без да искам. Embarassed

# 576
Уиш, с голямо удоволствие бих се запознала с теб. Наборът съм убедена, че е прекрасен млад мъж!

Ееееее, глупава ли си, или наивна?!?

Смяташ, че знаеш по-добре от мен ли? Казвам, че доказателството е налице, иначе нямаше да сме в сегашното положение. Никого не съм строявала, дадох право на избор, той направи своя. Просто съвпадение, че е желаният и от мен.

Прочетох много добре. Бавя се с отговора, защото умувам как личното предпочитание и усещане за един трябва задължително да изглежда правдоподобно, обосновано и обмислено достатъчно за представите на друг.

Ето, споменатата по-назад двойка решава, че дете би ги скрепила, развила, обединила и още няколко -ила, за мен това не е нито добре обмислено, нито правилно, нито реално обосновано. За тях, предполагам, мотивите и убежденията стоящи зад подобно решение са железни и правилни. За мен, обаче са всичко друго, но не и това.

Кой е прав в случая?

# 577
  • София

Смяташ, че знаеш по-добре от мен ли? Казвам, че доказателството е налице, иначе нямаше да сме в сегашното положение. Никого не съм строявала, дадох право на избор, той направи своя. Просто съвпадение, че е желаният и от мен.

Прочетох много добре. Бавя се с отговора, защото умувам как личното предпочитание и усещане за един трябва задължително да изглежда правдоподобно, обосновано и обмислено достатъчно за представите на друг.

Ето, споменатата по-назад двойка решава, че дете би ги скрепила, развила, обединила и още няколко -ила, за мен това не е нито добре обмислено, нито правилно, нито реално обосновано. За тях, предполагам, мотивите и убежденията стоящи зад подобно решение са железни и правилни. За мен, обаче са всичко друго, но не и това.

Кой е прав в случая?
Виж, ти може и да смяташ, че знаеш, но това е твоята интерпретация. Освен, ако не си му забранила да общува с майка си и го контролираш 24 часа.
За тези отношения - майка/син, снаха/свекърва и т.н. знам много повече и далеч по-добре от теб. И мога да те посъветвам да си по-блага и мислеща.

Личното предпочитание трябва да е аргументирано, щото да не се окаже каприз, инат, чел-недочел и т.н. Предполагам, че си мислилс много по темата и би ми казала поне 3-4 съществени и смислени причини.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 578
Антигона, вероятно нямаш достатъчно опит, за да разбереш как появата на едно дете би развила вече добри отношения. И да, близките им приятели, които са малко по-опитни от тях, приветстват това им решение и мога да те уверя, че познавайки тяхната ситуация, решението им е напълно обосновано. И двамата са интелигентни и добри хлапета и биха могли да отгледат стойностен човек.

# 579
  • Най-красивата страна
Аааа, не бъркайте нещата. Свеки НЕ е част от семейството. Семейството е мъжът плюс жената и ако има деца. Толкоз. Вариации няма.
Ако това може да се набие в главата ма моята свекърва, ще съм най щастлива на света!

Някои свекърви не желаят да приемат факта,че сина пораства и се жени  за да създаде СВОЕ отделно семейство.
Такива свекърви  обикновено смятат,че снахата е просто  един нов член на тяхното семейство и поради това е длъжна да слуша,да се съобразява ,а те имат право да се бъркат навсякъде.Уважението е равно на подчинение.
И от тук тръгват конфликтите.

# 580
  • Бургас
Антигона, няма смисъл да се обясняваш. Не дължиш нито обяснения, нито аргументи. Чудесно го написа, кой разбрал-разбрал!

# 581
  • Бургас
Антигона, вероятно нямаш достатъчно опит, за да разбереш как появата на едно дете би развила вече добри отношения. И да, близките им приятели, които са малко по-опитни от тях, приветстват това им решение и мога да те уверя, че познавайки тяхната ситуация, решението им е напълно обосновано. И двамата са интелигентни и добри хлапета и биха могли да отгледат стойностен човек.

Аз мога да ти разказвам за точно обратното Wink Пак от личен опит. И какво ще докаже това? Нищо! Хората са различни, няма универсални решения за всички.

Явче-Мравче, прощавай, но ми е много интересна категоричността, с която настояваш, че Антигона ти дължи някакви аргументи за решението си Laughing Тя може да няма нужда от такива солидни доказателства за правотата на избора си. Ти защо имаш, не може да не си мислила по този въпрос? Би ли дала аргументиран отговор, защо ти е толкова важно жени като Антигона да изброяват по точки и алинеи причините за избора си, при това на някакви непознати лели във форум? Поне 3-4 причини ще те помоля да изброиш! Благодаря!

# 582

Аз мога да ти разказвам за точно обратното Wink Пак от личен опит. И какво ще докаже това? Нищо! Хората са различни, няма универсални решения за всички.
Права си, че универсални решения няма, но Антигона генерализира как подобно решение не е обмислено и прочее. Бих казала, че в техния кейс е резултат точно от добре обмислена ситуация. Винаги ще се намерят примери за обратното, разбира се.

# 583
  • София
Явче-Мравче, прощавай, но ми е много интересна категоричността, с която настояваш, че Антигона ти дължи някакви аргументи за решението си Laughing Тя може да няма нужда от такива солидни доказателства за правотата на избора си. Ти защо имаш, не може да не си мислила по този въпрос? Би ли дала аргументиран отговор, защо ти е толкова важно жени като Антигона да изброяват по точки и алинеи причините за избора си, при това на някакви непознати лели във форум? Поне 3-4 причини ще те помоля да изброиш! Благодаря!
Щом ме молиш....Simple Smile))
1-во - самата аз не се сещам за разумен довод в тази посока, освен някаква травма, дефицит и т.н., но може да бъркам.
2 - ро - чета и пиша в тази тема, за да се подготвя теоритично, ако живот и здраве стана свекърва и в тази връзка подобен казус може и мен да ме стигне (не ми се иска)
3 - то - добричка съм и подтиквам авторката още веднъж да премисли, стресна ме категоричността и
4 - то - любопитно ми е, но само, ако тя реши да сподели - тук не е на разпит

Надявам се да спиш спокойно Simple Smile))))

# 584
  • при късмета
Да, но и ти си доста категорична, просто в противоположната теза. И това, че ти не се сещаш за някаква причина, не значи, че друг я няма. И каквато и да е тя, ще си е негов мотив, ти и да го разбереш и да не го разбереш е все едно.
Като страничен наблюдател на спора, ми прави впечатление, че пак по-възрастните (уж по-опитни, умни и прочие) са тези, които започват с определения, даже диагнози. Само защото младо момиче е извън рамките на закостенялото им мислене, а нея не я страх да го заяви. Грозно е и не от страна на Антигона

Общи условия

Активация на акаунт