С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 581
  • 845
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Ами, ние всъщност това отклонение бистрим.

# 691
  • София
Нищо не приписвам, илюстрирам твоето поведение, но насочено срещу теб. Не е приятно, нали? В случай, че отново не разбереш и решиш снизходително да ми обясниш колко съм изнервена, пояснявам, че те изронизирах с цел да видиш как изглежда и звучи изказването ти, когато си от другата му страна. За теб аргу,емтите ти са сериозни и основателни, за мен не са /примерно/, но аз тропам, че моето е вярно, не твоето - ами абсурдно е, нали? Но всъщност, ти ако можеше да го разбереш, изобщо нямаше да правиш такива изказвания, че и да ги мултиплицираш. Привиждат ви се ултимативни поведения и какви ли не абсурди. Понякога е добре човек да погледне отвъд носа си и да опита да не изхожда за другите само на база личния си мироглед и възможности Wink
Офффф, не ми се влиза в дискусия в стил "наддумване"....
Само и последно пояснявам, че аз дадох аргументи, както ме помоли, а тя не даде. Друг е въпросът за оценката на аргументите - друг разговор е.
На мен ми е приятно да чета и пиша тук, каквото и да ми напишеш няма да ме накараш да се чувствам зле.

# 692
  • София
Eхeee, амнайсе нови отговора. Викам си бре, някоя свекърва е сгазила лука и е нещо интересно, щом е толкова обсъждано, а то !?! Разпъвате на кръст Антигона?! Темата е "с какво ви дразнят свекървите", а с не "с какво ви дразни Антигона /или койото и да е с нейното миселене/". Оставете момичето намира. Тялото си е нейно и живота също. Ако иска ще ражда, ако иска няма да ражда. Приятелят й няма проблем с това, ама вие явно имате. Голямо дъвкане. Толкова ли нямате друга работа? Или свършиха свекървенските изцепки? Момичето си има глава на раменете и има пълната свобода, да взема сама решения за себе си, щом и човека до нея е ок с тези решения не виждам драма.

# 693
Че тя не е длъжна да ни го дава.

Ама го дава непрекъснато.

# 694

Разгеле! От 5 страници се твърди, че не го правя

# 695

Доколкото "защото така" се брои за обяснение  Simple Smile Дете, което се прави на клоун, защото е видяло, че така ангажира вниманието на възрастните. Много добре знае, че в крайна сметка ще направи точно това, което се очаква от него, ама до последно ще казва, че няма. Като 14-годишния ми, който се заинати, че ще учи в някакво смотано училище, при положение че можеше да се запише, където си поиска, но в крайна сметка си подреди желанията, точно както трябваше, защото все пак не е глупак, който нарочно ще се закопае, измислил беше това училище, за да тормози дъртите. И Антигончето тъй, на подобни театри съм публика всеки ден, та ги разбирам много добре, единствено се учудвам, че пубертетът трае толкова дълго при някои.

# 696
 От кога от една жена се очаква да ражда? Твоите синове с желание ли ги създаде или защото друг очакваше да се размножиш? Да очаква може само някой полу маймун, на който животът му се е развил само до облекчаването на примитивните нужди.

# 697
Антигона, моля те кажи ИМ, че ще имаш не едно, а пет деца, и до се приключва с драмата. Егати и проблема- защо, та защо. Ми защото така. Дори и , за да не си развали формата, рахата, да може да ходи където си ще, когато си ще, да не е отговорна за друг човек, да си харчи парите за  процедури и парцалки и т.н.
Една Анатема и стига вече.
Пък след години като пита във форума какво да прави с коликите на бебето ще й натриете носа подобаващо.

# 698
  • където ми харесва
Въх, и аз реших че някоя свекърва се е показала подобаващо, а то-Антигона в спор с Трещерица, Янечек и Абсурт.
Защо си го причиняваш, Антигона?
И преди съм чела позицията ти по въпроса, но в момента съзнателно се подлагаш на разпъване на кръст от три жени, които никога няма да възприемат твоята позиция по този въпрос. За тях да станеш майка е призвание и задължение, и щом си решила да не раждаш на този етап, значи си същество, което не познава чувства различни от самолюбие.
Няма смисъл.
По темата, свекърва ми не ми се е обаждала от 2 седмици вече. Малко ми е мъчно за нея (не говоря за онази отровната, а за майката на любимия).
Ще взема да й звънна Wink

# 699
Ох, още ли се нищи това? Да кажа, че верно е много грозно с обидите на лелка, тетка и т. н.

# 700
Ами, както спомена някой по-горе, тя вероятно не е стигнала чак до такова крайно решение иначе щеше да направи /може би/ съответната оперативна намеса и да реши проблема от раз.
Предполагам, че така стоят нещата. Предварително искам да се извиня на Антигона, ако това, което ще напиша, не е вярно, но тя така едно към едно ми звучи като Говендър Мой, освен че му е връстница, че все повече си мисля, че днес пубертета ги хваща на 20 и ги държи до към 25-30. Ма, ще им мине. Ако не им мине, да се вземат- хем и дватата твърдят, че не искат деца, хем няма да ме товарят с грижа за внуци. Аз доволен  Laughing

# 701
От кога от една жена се очаква да ражда?
Открай време, всъщност от хората се очаква да отгледат поколение, защото иначе няма да има живот и с малки изключения всички си действат точно така, както им е заложено.
Ама точно Антигона обърна темата на "с какво дразните свекървата" като се изсили, че нейната ще я скалпира публично като разбере, че няма да роди. А ние й казваме, че няма страшно, свеки няма да се притесни кой знае колко, пък то дори тази жена не й е никаква свекърва, не знам защо говори за нея така. На мъжките майки не им е особено приятно гаджетата на синовете да ги наричат свекърви. Като им станат съпруги, тогава няма как, ама дотогава "майката на приятеля ми" е за предпочитане.

# 702
  • София
От кога от една жена се очаква да ражда? Твоите синове с желание ли ги създаде или защото друг очакваше да се размножиш? Да очаква може само някой полу маймун, на който животът му се е развил само до облекчаването на примитивните нужди.

Откакто свят светува, от нормалната жена без дефицити, се очаква да роди.
Очаква се, когато обича мъжа до себе си, желанието ѝ да се избистри и конкретизира- да има дете точно от него.
Да създадеш живот, да отгледаш човешко същество и да го оформиш като стойностен индивид, няма нищо общо с облекчаването на примитивните нужди.

Примитивни нужди са, като прокараш през дебелото черво всичко, да си освободиш място за още, и пак, и още- и пак.
И така- цял живот- торба за фекалии.

# 703
  • София
Антигона, моля те кажи ИМ, че ще имаш не едно, а пет деца, и до се приключва с драмата. Егати и проблема- защо, та защо. Ми защото така. Дори и , за да не си развали формата, рахата, да може да ходи където си ще, когато си ще, да не е отговорна за друг човек, да си харчи парите за  процедури и парцалки и т.н.
Една Анатема и стига вече.
Пък след години като пита във форума какво да прави с коликите на бебето ще й натриете носа подобаващо.

Наистина.

Антигона, чудя се на търпението ти. Имаш пълното право да решаваш дали искаш или не искаш деца, не би трябвало да се обясняваш за това на когото и да било. Това е избор, и той е единствено и само твой. Точка. Единственият, на когото евентуално дължиш обяснение, е приятелят ти, въпреки че според мен му дължиш уведомление, обяснението е екстра. Да се обясняваш толкова страници на хора, които въобще не заслужават такова, е... Пак казвам, да ти имам канското търпение. Защо угаждаш на клюкарщината им? Много по-интелигентна си от това.

# 704
Ох, още ли се нищи това? Да кажа, че верно е много грозно с обидите на лелка, тетка и т. н.

"Келешлък", "психически дефицити" и "лигавщини" не са по-красиви...
Иначе дискусията наистина се проточи излишно. Чак се чудя как не са задрънкали ключове.

Общи условия

Активация на акаунт