С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 590
  • 845
  •   1
Отговори
# 675
Тоест, тя му замества собственото дете.

Доколкото можеш да заместиш собствено дете, да.

# 676
  • София
Каквото и обяснение да даде, просто явче-мравче, Трещерица и Абсурт няма да го приемат. Защото за тях няма да е причина. Обаче Антигона на каквото и основание да е взела това решение, то е основателно за нея.
Не може да наричате някого изпростял, само защото сте неспособни да му разберете мотивите. Които между другото изобщо не е длъжен да коментриа

Тук сме във форум и най-нормалната дискусия предполага аргументиране. И не е вярно, че нечие мнение няма да бъде прието, тук не сме съд да вземем предвид, или да отхвърлим нечие виждане. Има различни гледни точки - аз лично се опитвах да разширя нейната.

А ето сега имаме новина, че всъщност гаджето иска деца. Антигона я очаква челен сблъсък с реалността.Simple Smile))))

# 677
  • София
Каквото и обяснение да даде, просто явче-мравче, Трещерица и Абсурт няма да го приемат. Защото за тях няма да е причина. Обаче Антигона на каквото и основание да е взела това решение, то е основателно за нея.
Не може да наричате някого изпростял, само защото сте неспособни да му разберете мотивите. Които между другото изобщо не е длъжен да коментриа

Хайде, адвокатката пак е на линия и пак си пише без да чете. Mr. Green

# 678
А ето сега имаме новина, че всъщност гаджето иска деца. Антигона я очаква челен сблъсък с реалността.Simple Smile))))

Да, ако си въобразявам, че когато настъпи момент, в който е твърдо решен да има деца ще остане с мен и моят отказ - сигурно ще има сблъсък. Аз, обаче подобни халюцинации нямам, не се тревожи.

# 679
  • Бургас
П.С. Явче-Мравче, пропуснах да ти благодаря за изчерпателния отговор. Не са сериозни аргументи това, а живи лиготии, но въпреки това, ще спя спокойно Wink

Наистина си се поизнервила от това дете и приписваш вероятно неговите лиготии на друг Simple Smile))))

Нищо не приписвам, илюстрирам твоето поведение, но насочено срещу теб. Не е приятно, нали? В случай, че отново не разбереш и решиш снизходително да ми обясниш колко съм изнервена, пояснявам, че те изронизирах с цел да видиш как изглежда и звучи изказването ти, когато си от другата му страна. За теб аргу,емтите ти са сериозни и основателни, за мен не са /примерно/, но аз тропам, че моето е вярно, не твоето - ами абсурдно е, нали? Но всъщност, ти ако можеше да го разбереш, изобщо нямаше да правиш такива изказвания, че и да ги мултиплицираш. Привиждат ви се ултимативни поведения и какви ли не абсурди. Понякога е добре човек да погледне отвъд носа си и да опита да не изхожда за другите само на база личния си мироглед и възможности Wink

Антигона, само да уточня, че аз не съм раждала под натиск, та не стои въпросът да се сравнява моя вариант с нечий друг. Но разбрах какво искаш да каже, де Simple Smile Уточнявам само в полза на обективността. Абсолютно съм си искала детето, просто съм достатъчно обективна и честна, за да призная открито, че не винаги, когато получим нещо, което сме искали е това, което сме очаквали. Откъдето и идва абсолютното ми разбиране и приемане на хора, избрали да бъдат без деца. И нямам нужда да ми дават някакви аргументи, още повече пък, да се стремят да угаждат на нечии субективни представи за сериозност на същите.

# 680
  • Варна
Направо не мога да повярвам на арогантността и наглата самоувереност, които демонстрират някои тук, че и на всичко отгоре по повод чужда връзка. Абе, хора, оставете момичето на мира. Решението си е нейно, тя ще си носи последствията от него! Никакви не сте й на нея, че да й обяснявате високомерно как греши, ще бъде изоставена ако приятелят й е истински мъж или какъв сблъсък с реалността я очаква! Не сте пророци, не сте на нейно място.

# 681
  • София
Аз не виждам някой да се тревожи- изследваме просто явлението и му търсим корените.
Затвърждава ми се заключението, че такъв" модел" не може да обича- търси някого, с когото да е известно време, докато го изтърпи и после ще скочи на друг, готов да го обгрижва.

# 682
Направо не мога да повярвам на арогантността и наглата самоувереност, които демонстрират някои тук, че и на всичко отгоре по повод чужда връзка. Абе, хора, оставете момичето на мира. Решението си е нейно, тя ще си носи последствията от него! Никакви не сте й на нея, че да й обяснявате високомерно как греши, ще бъде изоставена ако приятелят й е истински мъж или какъв сблъсък с реалността я очаква! Не сте пророци, не сте на нейно място.

А защо тя не ни остави на мира. А трябва да слушаме глупостите й. Не иска деца - хубаво. Ама да ни убеждава колко е хубаво. И как има разумно обяснение.

# 683
Брех... аз все наивно съм си мислила, че имането на дете е породено от желание (демек емоционално решение е да имаш или не), а конкретното планирането на "кога" попада под рационалните решения.
По тази логика си мислех, че и липсата на такова желание е основание да не раждаш.
Пък то се оказа, че имането на дете било съвсем рационално решение, при това с поне 3-4 основателни причини. Може ли някой да ги сподели с непросветената ми личност?

# 684
  • Варна
Аз се сещам за себе си в тази ситуация. Както споменах дълго време не исках деца. Това, че сега имам е заслуга на мъжът ми, не моя. Ако не беше той, сигурно и досега нямаше да имам дете. Искам да кажа, че моето неискане на деца продължи до към 35-тата ми година, когато родих дъщеря си и лесно можеше да продължи и по-нататък. За това време почти всички мои приятелки се сдобиха с дете, че и с две. Но винаги са подхождали толерантно към мен, когато съм излагала тогавашното си виждане за нещата по въпроса за мои деца. Никоя от тях не е тръгвала да ми обяснява от висотата на своето майчинство колко много греша и какво губя. Сега като гледам коментарите тук, искрено се благодаря, че имам такива приятелки. Ще използвам и да им благодаря лично, очи в очи, като се видим. Защото ако някоя от тях беше си позволила да ми обяснява как трябва да си насочвам МОЯ живот, хора, сигурно щяха да играят шамарите. Еле пък за дете като става дума. Това е толкова лично решение, че никой няма право да се бърка.

Трещерица, тя сигурно си има обяснение, за себе си. И вероятно не едно. И те за нея звучат точно толкова разумно, колкото и нашите за нас.

# 685
  • София
Всъщност, аз обяснение така и не видях, освен ако съм го пропуснала.
Срещнах на едно място изявление, че не иска да си натоварва психиката и тялото. Mr. Green

Но, на мен, не ми и трябват обяснения.

# 686
  • Варна
Че тя не е длъжна да ни го дава. За да вземе такова решение, значи тя си има за себе си обяснение. Единствено е длъжна да го даде на приятеля си, защото и той носи последствията от това решение. Засега.

# 687
Което за тази възраст е нормално
По-ненормално от моя гледна точка ми се струва, да си мислил и да си решил че НИКОГА не желаеш да имаш деца, поради никаква причина, с никой и за нищо на света

# 688
Аз не виждам някой да се тревожи- изследваме просто явлението и му търсим корените.
Затвърждава ми се заключението, че такъв" модел" не може да обича- търси някого, с когото да е известно време, докато го изтърпи и после ще скочи на друг, готов да го обгрижва.

Е, мога да обичам. Ти също имаш неща, с които няма да направиш компромис, дори и с оглед на дълбока обич към някого.

Ама да ни убеждава колко е хубаво.

Това също не съм го писала където и да е.

Никого с нищо не занимавам, казвам нещо щом са ме питали.

Всъщност, аз обяснение така и не видях, освен ако съм го пропуснала.
Срещнах на едно място изявление, че не иска да си натоварва психиката и тялото. Mr. Green

Заради друг. Ако желанието е и мое никога не би било проблем.

# 689
  • Варна
Ами, както спомена някой по-горе, тя вероятно не е стигнала чак до такова крайно решение иначе щеше да направи /може би/ съответната оперативна намеса и да реши проблема от раз.

Общи условия

Активация на акаунт