С какво ви дразнят свекървите- 85

• 65 550
  • 845
  •   1
Отговори
# 735
От кога от една жена се очаква да ражда? Твоите синове с желание ли ги създаде или защото друг очакваше да се размножиш? Да очаква може само някой полу маймун, на който животът му се е развил само до облекчаването на примитивните нужди.
Може и да греша, но не беше ли ти потербителката, която точно на това наблягаше преди 1-2 години? На правото на задоволяването на примитивните нужди с човек, който ви е харесал някъде в отворена връзка? Изивнявам се ако не си била ти.

# 736
Майка ми ме е родила по други причини, не от майчински инстинкт. Тя и до ден днешен няма такъв, би била окей и да няма внуци. Ма все пак се радвам, че ме има Joy Изгледали са ме родата, аз си гледам децата Joy
Така че пак съм по-окей да се роди дете, па ако трябва друг да го гледа, отколкото да не се роди. Joy

# 737
Мисля, че излишно се задълбава. Сигурно поне 80% от хората приблизителен набор 92 са много далеч от мисълта за деца към днешна дата. Сред въпросните проценти, на едни дори не им минава през ума, на други им минава, придружено с "някога, но не сега", а трети са с "кой, аз? ни-ко-га". И какво от това? Ако ще трябва да спасяваме човечеството от някакъв бич, в много по-голяма степен това е раждането и отглеждането на деца от хора, които са негодни за родители, а не осъзнатата преценка, че не ти е сега моментът или че това изобщо не е за теб.

# 738
Мисля, че излишно се задълбава. Сигурно поне 80% от хората приблизителен набор 92 са много далеч от мисълта за деца към днешна дата. Сред въпросните проценти, на едни дори не им минава през ума, на други им минава, придружено с "някога, но не сега", а трети са с "кой, аз? ни-ко-га". И какво от това? Ако ще трябва да спасяваме човечеството от някакъв бич, в много по-голяма степен това е раждането и отглеждането на деца от хора, които са негодни за родители, а не осъзнатата преценка, че не ти е сега моментът или че това изобщо не е за теб.
Indeed, с уговорката, че преценката не винаги е осъзната.

# 739
От кога от една жена се очаква да ражда? Твоите синове с желание ли ги създаде или защото друг очакваше да се размножиш? Да очаква може само някой полу маймун, на който животът му се е развил само до облекчаването на примитивните нужди.
Може и да греша, но не беше ли ти потербителката, която точно на това наблягаше преди 1-2 години? На правото на задоволяването на примитивните нужди с човек, който ви е харесал някъде в отворена връзка? Изивнявам се ако не си била ти.

Не. Казах, че има разлика между любов и сексуално привличане, а изневярата не е повод да прекратя връзка и не си губя съня от факта, че някой ден може да ми изневерят. Правото на задоволяване на сексуалните нужди не е отнемано от никого и не ми влиза в работата дали някой си го упражнява или не, че да наблягам на него.

Дискусиите за Пешовите доматченца се зароди, заради мнението на потребителка, че партньори в отворена връзка обсъждат помежду си сексуалните си упражнения с трети хора.

# 740

Антигона, за пореден път показваш, че си умно и интелигентно момиче и не падна на нивото им. Такова търпение имаш да отговаряш на всеки и то възпитано. А някои, ако са се засегнали, то е, защото си отговорила с техните изразни средства. Живей си живота, но гледай в реала да не срещнеш такива особи, че като нищо ще упражнят физическо насилие над теб.

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 16:48 от Tatti

# 741
Ок, разбрах. Благодаря за отговора!
Млада си още много и тепърва много неща те чакат в този хубав живот. Не се терзай с деца в момента щом не ти е присърце.

Пътят към себе си преминава през много нива и събития в живота. Живей си твоя както го разбираш и дано пропуснеш моментите в самосъжаление и въпросителните по пътя.  Peace

Иначе и след първото все те питат защо ще е само едно, коментират те каква майка си като си само с едно дете, а  ако са две еднополови те питат няма ли да се пробвате и за другия пол и така.
Угода на хората няма. Важна си ти и какво осмислено смяташ за капацитетите си.  Peace

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 19:59 от Анонимен

# 742
Според мен, основният проблем идва от там, че с дете (ако си сравнително отговорен човек) не може да се пробва. Например - бях в Гърция на море, ма не ми хареса, тръгнах си по-рано, сега отивам на Малдивите. Нито тая, която няма деца, може да си представи какво ще е, като ги има, нито другата, която е родила, но чуства, че това не е за нея, може да ги захвърли с лека ръка. Още не съм свекърва, но мисля, че и аз ще съм от тези, които силно ще настояват за внуци.
 И пак си мисля, че във всяко поколение е имало и неомъжени, бездетни жени, това не е от днес. Може би от днес е възможността - омъжена, но бездетна (като под омъжена разбирам обвързана, а бездетна - по свое желание).
 Моля ви, бъдете по-толерантни едни към други и приключете спора, който не е по темата.
Ето, аз например, искам да се оплача от свекърва си, но не смея, защото после ще трябва да давам обяснения в два тома, а и ще ми кажат колко не съм права. Но ми се мрънка, определено.

# 743
Особено нечела цялата тема, ма да се изкаже Simple Smile

Аз мислех да ви питам какво мислите за идеята да дам шанс на свеки да се ангажира с прибиране на детето от училище, срещу карта за ГТ от мен, евентуално бих помислила за скромно заплащане. Мъжът ми го предложи, естествено, защото се оказваме без вариант от септември, а аз просто нямам идеи. Категорично съм против, но и ми тежи че сме скарани и не си говорим. Но и ми е хубаво и не искам пак да си говорим. Тя е абсолютно безотговорна и й нямам особено доверие. В същото време преди години сме ползвали външен човек за такава услуга, и мъжът ми естествено натякваше, че може и близък да го прави. Моето мнение е, че колкото по-малко си задължен и зависим от родата, по-добре. Даже и да си плащаш, не може да очакваш да нямаш проблеми.

# 744
Пишеш, че е безотговорна...

# 745
Зависи какво имаш предвид под безотговорна.
Можеш ли да разчиташ да отиде навреме и да го отведе от т.А до т.Б?

# 746
Не виждам смисъл, ако й нямаш доверие и ще даваш пари и без това, да не наемеш чужд човек.

# 747
Добре, но имайте предвид, че само се оплаквам, не очаквам тя или аз да се променяме. Дразни ме, че когато минаваме през тях, те все говорят на мъжа ми какво трябвало да свърши, как го очаквали от него и така нататък. Сега, той наистина трябва да ги свърши тия неща, но когато минаваш пътьом, за да вземеш или оставиш нещо, или по друга причина, когато вече имаш план за деня, не е най-подходящото време за натякване. Последният път той им звънна по телефона. Още преди да каже, че ще минем за нещо определено, се почна - ти това, ами онова, ами третото. Пък като се разбра, че ще минаваме, още повече - ами баща ти те чака за тая и тая работа. Направо издивях. На какво основание баща му ще го чака точно в тоя ден по обяд? Без да имат предварителна уговорка. Човек, който иска нещо да бъде свършено, вдига сам телефона и се уговаря с другия и това е. А не, когато ТИ му звъниш и се подразбира, че вече имаш планове и бързаш, да ти изреждат неща, за които ще е необходим цял свободен месец. За мен това си е изнудване и манипулация. Минаха няколко дни и ми поразмина. Ясно е, че няма да ги променя. Но направо ми се отщя да ходя натам, а наистина често имаме път и минаваме (за кратко), например, за да им донесем нещо, което сме напазарували. Дори и тогава се натяква.

# 748
Хеппи, ами ползвай си пак външен човек. Щом има  в теб съмнения за безотговорност и нежелание то е ясно. С мъжа ти си поговорете и му изложи всичките си аргументи защо не.

# 749
Хепи,
Плати си на външен човек, да ти е мирно на душата.
Щом описваш жената като безотговорна, постоянно ще се притесняваш дали няма да се случи нещо на детето. А и по този начин и даваш възможност да се изтъква как ви е помогнала в труден момент.

Общи условия

Активация на акаунт