Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 697
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
*Тиф, Адриана е имала предвид, че Мартин пише 6 години Ветровете, не Песен за огъл и лед.. Поредицата я пише едно поне 20 години вече (да не са и повече).

Да, точно това имах предвид, не се изразих правилно  Peace

# 586
Той ако трябва да си признае всички глупости, които е изписал ... вчера се кълнеше че в първи епизод е виждал Орландо Блум като Регар в спомените на Нед Grinning Grinning Grinning
Днес желязото покачвало теглото си ("уплътнявало се") потопено във вода... Grinning

# 587
Аз донякъде съм съгласна с мнението на Хексе и на останалите, които казват, че Санса е предпочела да не спори и да не убеждава Ария в каквото и да било, за да не се създава излишен конфликт, но от друга страна, на лицето й беше изписано, че й харесва да управлява и чак се "стресна", когато си даде сметка, че Ария й чете мислите едва ли не. Поне аз така го усетих  Peace

Този момент се усети особено когато Ария каза "ти искаш да бъдеш Лейди Старк и се чудиш какво ли ще е ако Джон не се върне" (перефразирам си го, разбира се, не помня точните думи).

Факт е, че Санса научи много и то не по лесния начин и този сезон ни я показват като доста помъдряла и опитваща се да използва тази мъдрост  Wink

Санса Старк е дъщеря на грандлорд и Пазителя на Севера.Тя трябва да може да управлява.Децата на управляващите ги учат да управляват.Ма било й харесвало.Тука няма харесва ми,не ми харесва.Тука има отговорност.Джон й предаде управлението,докато го няма.Тя не искаше той да тръгва и го каза ясно.И на Аря го каза.И на Бран каза,че й се иска Джон да е тук.Какво трябва да направи Санса Старк,че феновете да й повярват,че говори със семейството си това,което мисли - на челна стойка ли да застане?Ма Кутрето бил в Зимен хребет?Ми къде да е - далече от очите й и да плете интриги срещу семейството й?Реже ли го - реже го.Вярва ли му - не му вярва.Слуша ли го - не го слуша.Ползва ли армията на Долината-ползва я.
Когато джуджето-сериен убиец,което й се води сестра, й се навря в лицето й да се изплюе,изражението на Санса показваше нещо средно между "не вярвам на ушите си" и отвращение от чутото обвинение.Мое мнение.

# 588
Аз донякъде съм съгласна с мнението на Хексе и на останалите, които казват, че Санса е предпочела да не спори и да не убеждава Ария в каквото и да било, за да не се създава излишен конфликт, но от друга страна, на лицето й беше изписано, че й харесва да управлява и чак се "стресна", когато си даде сметка, че Ария й чете мислите едва ли не. Поне аз така го усетих  Peace

Този момент се усети особено когато Ария каза "ти искаш да бъдеш Лейди Старк и се чудиш какво ли ще е ако Джон не се върне" (перефразирам си го, разбира се, не помня точните думи).

Факт е, че Санса научи много и то не по лесния начин и този сезон ни я показват като доста помъдряла и опитваща се да използва тази мъдрост  Wink

Санса Старк е дъщеря на грандлорд и Пазителя на Севера.Тя трябва да може да управлява.Децата на управляващите ги учат да управляват.Ма било й харесвало.Тука няма харесва ми,не ми харесва.Тука има отговорност.Джон й предаде управлението,докато го няма.Тя не искаше той да тръгва и го каза ясно.И на Аря го каза.И на Бран каза,че й се иска Джон да е тук.Какво трябва да направи Санса Старк,че феновете да й повярват,че говори със семейството си това,което мисли - на челна стойка ли да застане?Ма Кутрето бил в Зимен хребет?Ми къде да е - далече от очите й и да плете интриги срещу семейството й?Реже ли го - реже го.Вярва ли му - не му вярва.Слуша ли го - не го слуша.Ползва ли армията на Долината-ползва я.
Когато джуджето-сериен убиец,което й се води сестра, й се навря в лицето й да се изплюе,изражението на Санса показваше нещо средно между "не вярвам на ушите си" и отвращение от чутото обвинение.Мое мнение.

newsm10 newsm10 newsm10

# 589

Факт е, но според мен едното не пречи на другото  Peace

Аз не смятам, че Санса крои нещо или че иска да предаде семейството си, напротив. Далеч съм от тази мисъл.
Но и няма как да се отрече изражението на лицето й, когато Аря й каза, че й харесва да управлява и си го мисли.
Друг е въпроса, че Аря я притисна относно това, че не е защитила Джон пред останалите, когато казаха, че виждаш ли, Лейди Старк, ние не те избрахме ама може би трябваше  Naughty
На тях им е ясно, че Джон отиде при Денерис да поиска помощ - за да помогне на хората си  Peace

За Кутрето - никъде не съм коментирала, че Санса му се връзва, то е ясно, че не се.

Чакам да видя какво ще излезе от цялата тази работа с бележката Simple Smile

# 590
Той ако трябва да си признае всички глупости, които е изписал ... вчера се кълнеше че в първи епизод е виждал Орландо Блум като Регар в спомените на Нед Grinning Grinning Grinning
Днес желязото покачвало теглото си ("уплътнявало се") потопено във вода... Grinning
Старк, не само желязото. Всички предмети поставени във дълбока вода - поне няколко метра - рязко покачват теглото си. Съществува такова нещо като налягане. Ако теглото на една желязна броня е 50 килограм на 1 метър под водата, тя вече ще тежи да речем 500 кила, а на 2 -метра -1000 кила и т.н. защото се увеличава правопорционално налягането.
Желязната броня и без да влизаш във водата е тежка, но като влезеш във водата се включват факторите съпротивление на водата и налягане.

Адриана, Изражението на лиценза на Санса беше пълен потрес - най-малко такива обвинения бе очаквала да чуе от сестра си. Стори и се абсурдно дори да води разговор за това.
На всички критикари на Санса (Боже докъде ме докарахте - да защитавам Санса, която ми е третата най-антипатична героиня след Церсей и Дани ooooh! ooooh! ooooh!) ще кажа че Джон отиде да сключва съюз с една Таргариен, при положиен че дядо му и чичо са изгорени от този род, а сега ще сключва съюз с Церсей. Бран пък изобщо не се държи като Старк. Големите владетели, са над тези неща.* И въобще - АРя много лесно прие, че Джон е пуснал диваци в Зимен Хребет, но иска отчет от Санса, защо Петир е в Зимен Хребет, когато армията му е основното ядро от армията на Джон и Санса. Не е ли лицемерно?
*В момента се води битка  Хора- Други, никой не може да си позволи деления - Старки - Ланистъри, Болтъни, Тарги и т.н.  Ако направя алегория с нещо написано от друг писател на фентъзи - като цяло всеки се опитва да бутне другия от лодката във водата, но трябва да си много луд, за да се опитваш да обърнеш лодката, при положение че и ти си в нея. Само някоя ненормалници като Церсей и Рамзи  могат да си го позволят.

Последна редакция: ср, 16 авг 2017, 00:02 от Джон Сняг

# 591
Санса беше толкова дипломатична,колкото трябва; и толкова твърда,колкото е необходимо."Ласкаете ме,но Джон е кралят и така е преценил."Нещо такова.
Спомням си как,когато на Бран му се наложи да играе ролята на лорд на Зимен хребет,колко беше важно дори на кои васали каква храна ще предложи лично той.Тези хора са патньори, стоят по-ниско в йерархията,но трябва да се уважават.
Санса ги изслуша,благодари им - т.е. уважи ги;но с репликата "Джон е кралят" им показа кой диктува парада,без да ги обиди.
Аря е страшно неадекватна,все едно в гората е расла.

# 592
Ами двете просто са различни и имат различни цели, те и като деца бяха така, затова вечно са в конфликт Simple Smile
Но аз определено харесвам образа на Аря, искаше да стане асасин - извоюва си го

# 593

Във всеки случаи аз вярвам, че  с приближаването на края на сериала ще излязат "Ветровете" и скоро разликите ще станат очевидни.

Аз мисля, че няма да издаде книгата преди да свърши филма иначе разваля всичко. Но това е защото не вярвам, че ще свършат еднакво. Каквото и да е казвал Мартин. Уж сценария за 8-ми сезон бил почти написан.
Какво толкова ги обсъждате Санса и Аря (на немски я превеждат Ария)? А и ББ за какво са ни? Ще има битки, клане, топично екшън, не ми трябват такива сцени

# 594

Старк, не само желязото. Всички предмети поставени във дълбока вода - поне няколко метра - рязко покачват теглото си. Съществува такова нещо като налягане. Ако теглото на една желязна броня е 50 килограм на 1 метър под водата, тя вече ще тежи да речем 500 кила, а на 2 -метра -1000 кила и т.н. защото се увеличава правопорционално налягането.
Желязната броня и без да влизаш във водата е тежка, но като влезеш във водата се включват факторите съпротивление на водата и налягане.
Е, не... Rolling Eyes

Впрочем се мерна слухът, че шестата и седмата книга от "Песен за Огън и Лед" ще бъдат издадени в една година и това май ще е догодина.

# 595

Във всеки случаи аз вярвам, че  с приближаването на края на сериала ще излязат "Ветровете" и скоро разликите ще станат очевидни.

Аз мисля, че няма да издаде книгата преди да свърши филма иначе разваля всичко. Но това е защото не вярвам, че ще свършат еднакво. Каквото и да е казвал Мартин. Уж сценария за 8-ми сезон бил почти написан.
Какво толкова ги обсъждате Санса и Аря (на немски я превеждат Ария)? А и ББ за какво са ни? Ще има битки, клане, топично екшън, не ми трябват такива сцени

разбира се че няма да свърши еднакво. Първо на думата на Мартин отдавна не може да се има доверие. Той трябваше да е готов с Ветровете през 2014, после през 2015,, после през 2016 сега тази година ги остави за края на 2017. Повече от поливината година мина, а досега никакъв сигнал, че той има намерение да издава.
Освен това сериала отдавна го превари, ако сериала свърши преди него и финала е еднакъв с книгите кой ще го купува? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Той вече започна да споменава в интервюта че"ще прави промени в сюжета и няма да се съобразява със сериала". както и че "сериала твърде много се е отдалечил".

Лично аз си мисля, че шестата книга може да се появи по Коледа, а седмата - в разстояние на шест месеца.

# 596

Джони, с цялото ми уважение - ти си един симпатично дразнещ  хахо! Grinning

# 597
Аз сега се сетих да питам, не знам дали е обсъждано по-назад и се извинявам ако вече е, ама лудата Церсейка какво искаше да каже с това "не ме предавай отново"?

Че Джейми пък кога я е предал? Или има предвид срещата с Тирион?
Той ако искаше да прави неща зад гърба й, нямаше да й казва.

# 598
Точно това имаше предвид, че не и каза, че ще се срещат.

# 599
Ами той не знаеше, Брон го заведе на мястото без да му казва.
След това Джейми отиде и й се изповяда.

Колко да е предателство Grinning

Общи условия

Активация на акаунт