Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 672
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
А какво ли ще се случи с чичото на Джон? Той нали беше нещо като полубродник newsm78 Предполагам, че ще има някаква роля скоро.

# 481
Благодаря ви за разясненията! Heart

Като цяло, много ми хареса серията! Ария е толкова проницателна, макар и да не се усети, че Литъл Фингър я гледа, но от друга страна, кой знае? Simple Smile

Стигаме до извода, че персонажите, колкото и неща да минаха, си запазиха главните черти/характеристики, като това, че Санса обича красивите неща и уюта, дори се блазни от идеята да си остане Лейди Старк ако случайно Джон не се върне ... Ария пък от друга страна, не измени на себе си -бойно настроена, защитаваща правдата/брат си Simple Smile

А Джони имаче все повече ми пълни душата, обичам го тоя човек (миналата година ходих специално да го гледам в една глупава пиеса ама пуста любов Grinning)

# 482
След битката може и да има страж може и да няма. Може там който е крал да ги награди за смелоста и да ги пусне. Но никога не е окончателно. Дори може да си избягаш като пич без да те хванат.

Обесването по принцип е бърза смърт, клупа/примката се прави така, че при падането да ти счупи врата. По някога не се случва и тогава започва мъчението.

Изгарянето трябва да е гадно ако те сложат на кладата и я запалят бавно бавно. Дрогон да те направи на пепел е доста по добре, въпреки, че не стана точно така, но цялото им мъчение не трая повече от 10 секунди.

Кутрето ще се опита да скара Санса и Аря, но или те сами ще се усетят или Бран ще му счупи стълбата Simple Smile

И почвам да си мисля вече, че Денерис сама ще счупи железния трон. Дори може и да прости на Джейми.

# 483
  • Варна
Хексе,  зависи от гелдната точка. в книгите  
Скрит текст:
Куентин бе изгорен от дракони и остана жив три дни. Това е невероятно болезнено и въобще не е милостиво. обесването става за минути, а ако бяха използвали обезглаване или чук с който се трошат глави - за секунди. Освен това  точно преди да умреш изпитваш невероятна болка от огъня,  това е голяма жестокост.

Скрит текст:
Книгите, та книгите, та баш в книгите не бяха ли още юноши бледни тия дракони точно в тоя момент. Ако спрем за малко все в тия книги да надничаме, а гледаме внимателно кадрите се вижда как буквално за секунда стават на пепел. Не обгорени, гърчещи се тела, а две купчини пепел. Каква болка, каква жестокост, каква агония? БУФ и толкова, даже не викаха в огъня, а по веднъж казаха по едно "Аааааа !" виждайки как дракона си отваря устата и това беше.

# 484
 В това няма нищо странно. На Санса като първородан дъщеря й бе обръщано повееч внимание как де се държи като  истинска дама и тя свикна с хубавите неща на живота. затова й бе толкова трудно да приема горчилката му. куриозното е, че от нея може и да излеза добра владетелка, защото има талант да помирява хората, а и се научи малко на лицемерие. Аря е по-брутална, по-невъздържана, въпреки всичок на което я научиха Безликите.  допадна ми, че Петир най-накря плете някакав интрига, слава Богу сценаристите са ни чели и му върнаха духа на този герой. ИЗненадан съм обаче че Аря толкова лесно се подведе. най-малкото - тя би трябвало да се досети, че Санса бе държана в плен, за разлика от нея, и Ланистърите можеха да я изнудват – дори двете сестри да не са си говорил изобщо кавво са правили, което са мен ще е страшно странно. В Сериала противопоставянето между сестрите ми дойде малко бързешката, но нямаше как  - това е сериал.
Аря е всичко друго но не и проницателан, напъха се точно в капана на Кутрето, видя точно това, което исакше Кутрето да види. Стаята бе оставенеа съвсем умишелно без охрана.

очаквам помирението на двете сестри да стане, когато се появи в ЗХ хребет някой, който познава поне малко Кутрето и на когото и двете сестри имат доверие - например Сандор. Там маската на Петир може да бъде смъкната. За което се иска, потерята на Джон да се върне заедно с Хрътката в ЗХ.

# 485
Бях си обещала, че няма да пиша в тая тема, ама не мога. Не мога да не кажа, че серията беше пълно клише.
- милата срещичка между Джон и Дрогон
- искрите в очите на Денерис и ревността на Джора
- малоумната Джили как измеждодругото прочита нещо, което да обърне целия ход на история, ама Сам е прекалено зает да спасява света
- Джендри с бойния си чук и почти братската клетва в пещерата между две копелета на добри приятели.
- изповедите в килиите на Черен замък кой от къде се познава
- Бран е крайно отегчителен персонаж
Правят сериите, така че да отговарят на очакванията на масата и съсипват хубавата история с изтъркани сюжети.
Джони, виждам че и тук се вихриш. Айде за книгите говори в темата за книгите. С твоите камъни по твоята глава.

# 486
# 487
 g-style когато пиша за книгите, съм писал за неща които налагат сравнения, и обикновено - в спойлер (при това често предупреждавам). * никой не те кара да четеш спойлери. Това е доста по-различно отколкото да се пускат линкове или да се задават направо въпроси несвързани с темата.

*При това обикновено се обръщам конкретно към някого, рядко има изключения
.............................
иначе според мен,
най-силните сцени
- Бран контролира гарваните (виждаме КнН и армията на Другите)
- Цялото отиване на Давос и Тирион в чертога - това включва намирането на Джендри, разговора със стражниците (най-вече),  разговора на Тирион с Джайм, появата на Тирион, схватката със стражниците
- първата сценита Джора - Дж. Сняг (;можеха малко да я удължат, например да говорят за Сам, или заповечко за Стария Мечок и за меча на Джон), както и сценката Тормунд -Джора

най -слаби моменти
-Джайм и Брон са преплували езерото  в железни брони
-непоследователността и лицемерието на дани Милостивата.
-тъпата сцена  с Джон и Дрогон - най-малкото не се предполага да има връзка точно с този дракон

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 10:22 от Джон Сняг

# 488
Аз да добавя и супер нереалистичното, суперменско, геройско оцеляване на Джейми и Брон. Направо нямам думи, май само остава смеха  hahaha Joy. Много по-яко щеще да е пленник Джейми и да ги видим един срещу друг с Дани и Джон. И как ще съветва тогава Тирион.

# 489
Джони, чакай сега не се знае Аря какво ще направи и какво си мисли за това писмо, не може да кажеш, че се е подвела все още.
Кутрето я подмами и и привлече вниманието, сега може да си мисли, че я е изгирал, но после ?
Може да отиде при Санса и да има:
- Сансо кво е тва ма
- Ми то Церсей ме накара, щяха да ме бият и т.н
- Аха добре, отивам да набия кучето, че има бълхи Simple Smile

# 490
  • Варна
Джони, чакай сега не се знае Аря какво ще направи и какво си мисли за това писмо, не може да кажеш, че се е подвела все още.
Кутрето я подмами и и привлече вниманието, сега може да си мисли, че я е изгирал, но после ?
Може да отиде при Санса и да има:
- Сансо кво е тва ма
- Ми то Церсей ме накара, щяха да ме бият и т.н
- Аха добре, отивам да набия кучето, че има бълхи Simple Smile

Не е така, Кутрето като взе писмото, каза: Лейди Старк ви благодари" т.е. излезе, че Санса е поръчала да скрият писмото, т.е. гузна и виновна е. Не ми харесва отношението на Аря към Санса, вярно е, че не се разбираха като деца, но би трябвало да го е надраснала.

Джендри твърде привързан към идеята, че Робърт му е татко, чак знае и историите му с Нед Старк. Суперглупост.

На мен ми хареса сцената на Джон и Дрогон. Таргариенското в него явно проговори..

# 491
  • Варна

За напускането на Нощния страж- пак ли да напмня, че след победата над Бродниците няма да има страж?
Този страж е направен с цел. На кой му трябва да гние доброволно на Вала, след като може да има нормален живот на юг. Няма Вал- няма Страж.

Не знам защо смяташ, че падането на Вала освобождава Нощния страж от служба!?!?
Службата започва с клетва в която Вала не се споменава и завършва с посмъртното "Така завърши неговия страж".
На Вала също така се служи и доброволно, а при затвоениците обикновено е алтернатива на смъртното наказание.

Пак искам да напомня, че на Церсей не й е писано да има друго дете!

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 10:51 от Веско-Варна

# 492
 Балерионе,  да, прав си, но аз разбирам че Аря се подведе, в смисъл, че тя чу за някакво писмо на Кутрето и веднага побърза да влезе и да го намери. Не се замисли, че Петир, може би иска писмото да бъде намерено.* Освен това тя чу, че Петир използва името на Санса, но не е наясно дали Санса одобрява, двете сестри не са водили  сериозен разговор за това какво им се е случило за времето през което не са били заедно, което за мен е страшно нереално- не виждаш близък човек близо две години и като го видиш няма да му разправиш поне накратко къде си бил и какво си правил. Но тоав е друга тема.
От супер емоционалната Аря очаквам или да вдигне мега скандал на Санса или да вземе някакво прибързано решение, и накрая да се налага да идва Сандор или Джон за да има помирение между сестрите, а Петир да бъде убит.

*това изпитание не се различаваше много от изпитанията  на Безликите - и затоав съм изненадан, че тя така лесно се хвана. newsm78 но просто няма време за усложняване на сюжета. Няма време да показват, колко време минаав, преди  между двете сестри покълав недоверие, всъщност  Джон го няма най-малко няколко месеца, но всичко става в няколко епизода - в единия Аря дойде и в другия вече се скараха, затова ни изглежда, много прибързано и зле направено. В действителност сигурно и имало серия от такива случки, когато между двете сестри са заставали подобни  "дребни" неща, като например в чии поки се е настанила Санса, но просто не ни показват всичко.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 10:33 от Джон Сняг

# 493
  • Варна

Скрит текст:
Интересни реплики на Аря. Не виждам към кого друг биха били отправени, освен към Бран, Кутрето или Санса. С кого друг да си говори в ЗХ за страх? И в трите случая ми се струва, че хич не е толкова наивна, колкото си даде вид. Ще ме изкефи ако е приклещила мазника в някое ъгълче и го пита дали не му треперят кълките нещо и от какво толкова има да се страхува? Бързо ще стане, няма страшно. Grinning

# 494
Скрит текст:
Балерионе,  да, прав си, но аз разбирам че Аря се подведе, в смисъл, че тя чу за някакво писмо на Кутрето и веднага побърза да влезе и да го намери. Не се замисли, че Петир, може би иска писмото да бъде намерено.* Освен това тя чу, че Петир използва името на Санса, но не е наясно дали Санса одобрява, двете сестри не са водили  сериозен разговор за това какво им се е случило за времето през което не са били заедно, което за мен е страшно нереално- не виждаш близък човек близо две години и като го видиш няма да му разправиш поне накратко къде си бил и какво си правил. Но тоав е друга тема.
От супер емоционалната Аря очаквам или да вдигне мега скандал на Санса или да вземе някакво прибързано решение, и накрая да се налага да идва Сандор или Джон за да има помирение между сестрите, а Петир да бъде убит.

*това изпитание не се различаваше много от изпитанията  на Безликите - и затоав съм изненадан, че тя така лесно се хвана. newsm78 но просто няма време за усложняване на сюжета. Няма време да показват, колко време минаав, преди  между двете сестри покълав недоверие, всъщност  Джон го няма най-малко няколко месеца, но всичко става в няколко епизода - в единия Аря дойде и в другия вече се скараха, затова ни изглежда, много прибързано и зле направено. В действителност сигурно и имало серия от такива случки, когато между двете сестри са заставали подобни  "дребни" неща, като например в чии поки се е настанила Санса, но просто не ни показват всичко.
Най-добрият начин да отървеш капана, е да скочиш в него, както се очаква. Wink

...
На мен ми хареса сцената на Джон и Дрогон. Таргариенското в него явно проговори..
Не зная дали е проговорило, но Дрогон го хареса засега и сподели това с майка си. Впрочем снощи се заслушах в ревовете и звуците, които издават драконите. Интелигентни са, разбират човешка реч и реагират самостоятелно, без да се налагат заповеди.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 10:59 от Аниш

Общи условия

Активация на акаунт