Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 44

• 111 692
  • 744
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Момичета, с малко студ и носът ми пак почна да се бели...
Особено отстрани по ноздрите и там към края на носа (сгъвките над устата отляво и отдясно) е направо страшно..
Днес го изтърках с една мокра кърпа и намазах с крем Здраве, лека формула, но имам чувството, че от него ми излизат понякога ситни пъпчици там където мажа, защото запушва порите сякаш
Може ли препоръка за някакво кремче или нещо, с което може да се оправи тази екстремно суха кожа?

И на мен ми се бели носът и брадичката през зимата, а и през лятото понякога Laughing
Мажа с олиото на Алверде с шипково масло и горе- долу действа, ако го правя по 2 пъти всеки ден.

# 391
Особено отстрани по ноздрите и там към края на носа (сгъвките над устата отляво и отдясно) е направо страшно..
Днес го изтърках с една мокра кърпа и намазах с крем Здраве, лека формула, но имам чувството, че от него ми излизат понякога ситни пъпчици там където мажа, защото запушва порите сякаш
Може ли препоръка за някакво кремче или нещо, с което може да се оправи тази екстремно суха кожа?
Ползвах този крем : http://www.irys.co.uk/eng_pl_Ziaja-Argan-Protective-Body-Butter- … ml-IAI-2243_1.jpg

Ефектът е прекалено краткотраен (минути)
А не искам да ви описвам какво означава да сложа грим върху толкова суха кожа...срам ме е направо (http://2.bp.blogspot.com/-N6JfXlKo0AA/Uy9E73wx80I/AAAAAAAARqw/JD … +Foundation+3.JPG) нещо такова ExpressionlessSleepySleepySleepy
Вземи си DUCRAY Kelual DS.В момента е намален в Ремедиум на 17лева,40мл.,реално като го ползваш само за около носа,ще ти стигне за много време,вместо да даваш пари за кремове Здраве и тем подобни тъпотии.Купи си DUCRAY,поне ще знаеш,че ще се излекуваш Simple Smile На мен с него ми мина,беше ми червено около носа,с бели люспи,ужас...   https://remedium.bg/acne-skin/ducray-kelual-ds-cream-40ml.html

# 392
Моето скорошно откритие:
Saphir Professional Frequent Use Shampoo
Скрит текст:
5,30 лв. в местна дрогерия

# 393
  • София
Скрит текст:
Ползвах този крем : http://www.irys.co.uk/eng_pl_Ziaja-Argan-Protective-Body-Butter- … ml-IAI-2243_1.jpg

Ефектът е прекалено краткотраен (минути)
А не искам да ви описвам какво означава да сложа грим върху толкова суха кожа...срам ме е направо (http://2.bp.blogspot.com/-N6JfXlKo0AA/Uy9E73wx80I/AAAAAAAARqw/JD … +Foundation+3.JPG) нещо такова ExpressionlessSleepySleepySleepy
Вземи си DUCRAY Kelual DS.В момента е намален в Ремедиум на 17лева,40мл.,реално като го ползваш само за около носа,ще ти стигне за много време,вместо да даваш пари за кремове Здраве и тем подобни тъпотии.Купи си DUCRAY,поне ще знаеш,че ще се излекуваш Simple Smile На мен с него ми мина,беше ми червено около носа,с бели люспи,ужас...   https://remedium.bg/acne-skin/ducray-kelual-ds-cream-40ml.html

Преди да заклеймяваш това и онова като тъпотии. И то все неща, за които редовно се пише тук, може пък да прочетеш заглавието на темата.

# 394
17лева не е скъпо нещо,още повече,че ще може да го ползва доста време Simple Smile А и най-важното-ще ѝ помогне Simple Smile Мога да чета,знам в коя тема се намирам,поне аз...

# 395
  • София
Друг клас и вид козметика е, но както и да е.
Аз ненавиждам крем Здраве, но на повечето хора доста им помага, тъй че беше излишна категоризацията в графа "тъпотии."

# 396
Така е-друг клас е...но погледнато реално-колко пари за евтини неща ще даде въпросната потребителка,за да си реши проблема най-накрая?Това поне е почти 100% сигурно Simple Smile
Крем Здраве,Витасин,Судокрем и тн. боклуци(хаха) на мен не ми действат по никакъв начин! Simple Smile

# 397
  • София
Судокрем помагаше много на сина ми, когато беше бебе, при подсичане и в никакъв случай не е боклук. Жалко, че на теб не ти е помогнал.

# 398
Изброените кремове здрави, судокрем и повече са с цинк, който още повече изсушава сухата кожа, за подсичане са си ок, както и за мазна кожа, но не бива да се прекалява с употребата им.В хидратантното здраве също няма кой знае какви силни съставки за хидратация
Препоръчаното Дюкре има доста специфична употреба.
Нещо силно хидратиращо, евентуално с хиалуронова киселина, в момента не се сещам за нещо по-бюджетно, но ДМ и Лили със сигурност има.
А от бебешките лекове, сина ми, който има същия проблем като застудее  го мажа с Линола фет от аптеката.

А аз търся нещо за напукани устни, вече дойде сезона, и само купувам ли купувам и все не мога да уцеля нещо, което да му помага.

# 399
Изброените кремове здрави, судокрем и повече са с цинк, който още повече изсушава сухата кожа, за подсичане са си ок, както и за мазна кожа, но не бива да се прекалява с употребата им.В хидратантното здраве също няма кой знае какви силни съставки за хидратация
Препоръчаното Дюкре има доста специфична употреба.
Нещо силно хидратиращо, евентуално с хиалуронова киселина, в момента не се сещам за нещо по-бюджетно, но ДМ и Лили със сигурност има.
А от бебешките лекове, сина ми го мажа с Линола фет от аптеката
Ще се радвам,ако се сетиш за нещо по-бюджетно,ще е от голяма полза определено Simple Smile
С крема на Дюкре единствено трябва да се внимава да не се излага намазаната кожа на слънце,или да се слага в/у него слънцезащитен крем,ИЛИ да се маже вечер,което елиминира опасността от фотосенсибилизация Simple Smile

# 400
Синята Нивея помага при белеща се кожа. Преди години, като нямаше кой знае какъв избор на козметика, се използваше масово от планинари и скиори.

Също мисля, че кремове за лице с урея ще помогнат. На Микса съм ползвала такъв, добър беше, сравнително бързо попиваше. В момента ползвам балсама Сенсибел на Нахткерцен, основно за тяло, но и лицето си мажа, когато усетя по-сухи участъци. Добре е обърне внимание на измиването на лицето, да не се мие с нещо изсушаващо. Аз се къпя с душ-олио, което е и за тяло, и лице, макар че рядко го ползвам за лицето.

Последна редакция: пт, 13 окт 2017, 21:07 от кукумицинка

# 401
Синята Нивея помага при белеща се кожа. Преди години, като нямаше кой знае какъв избор на козметика, се използваше масово от планинари и скиори.
Тотално забравих за синята Нивеа!Благодаря ти,че ме подсети Simple Smile
Какъв готин аромат имашееееее Simple Smile
А този крем на Нивеа Софт с витамин Е хубав ли е?Пак беше около 2-3лева...с едно светлосиньо перце отпред на опаковката.

# 402
PELLI, благодаря, ще потърся и още информация за въпросното кремче
Нивеа софт го ползвам за хидратиращ крем (не всеки ден), кожата става много мека, мирише много добре, попива бързо, но имам чувство, че е комедогенен
(иии съм права, има няколко съставки с висок индекс, ако някой се интересува:

Скрит текст:
Aqua, glycerin, paraffinum liquidum, myristyl alcohol, butylene glycol, alcohol denat, stearic acid, myristyl myristate, cera microcristallina, glyceril atearate, hydrogenated coco-glycerides, simmondsia chinensis oil, tocopheryl acetate, lanolin alcohol (Eucerit), polyglyceryl-2 carpate, dimethicone, sodium carbomer, phenoxyethanol, linalool, citronellol, alpha-isomethyl lonone, buthylphenyl, methylpropional, limonene, benzyl salicylate, benzyl alcohol, parfum.

http://cosdna.com/eng/ingredients.php

крем здраве го взех наскоро от едно магазинче до работа, че кожата ми се лющеше, а исках спешно да намажа с нещо, крем нивеа имам у дома и помага само моментно (синия), витасин мисля че ползвах да си мажа татуировката като си я направих, по съвет на татуиста, това е толкова мазно, че няма шанс да си го сложа на лицето..

склонна съм и на още мнения за ужасно сухата кожа Simple Smile

edit: кукумицинка, ползвам 2-3 неща за лице, ама всичките са за черни точки, разширени пори и мазна кожа (която имам по челото и брадичката), за суха нямам нищо, може би да избягвам зоната на носа като се мия? Дали ще има ефект..
тъй като най-често напоследък ползвам гела на Лореал с мароканска глина, сега прочетох че тя изсушавала доста и трябвало хидратиране след това..голяма съм патица Grinning май ще избягвам да си търкам носа и ще е наред всичко, ще update-на

# 403
Нивея Софт  (белият) го ползвах от ученичка допреди няколко години, когато вече прецених, че съм прекалено одъртяла и се налага да ползвам козметика против бръчки. За мен е страшно добър овлажняващ крем, не е много мазен. Един от малкото кремове, които не са ми правили проблеми на кожата, че ми е леко чувствителна, дори и като го използвам като околоочен. Много често съм пробвала и други кремове и пак се   връщах на него. И за тяло съм го използвала. Синият крем Нивея е много по-мазен и тежък от Нивея Софт, ползвала съм го именно в случаи, когато кожата ми е била белеща се и цепеща се - на ръцете, на устните, на носа... Иначе в нормалносъстояние ми е много мазен.

Вероятно някой ще извади от съдържанието, че са пълни с парабени и други страховити химии, но аз смятам, че са ефикасни и недразнещи кожата ми кремове. С био-козметика съм получавала алергични реакции от някои растителни екстракти.

# 404
Синята Нивеа ми най-добър приятел, стига да не е сезона на летните жеги. Вкъщи все се намира по една кутийка.
Нивеа Софт и аз ползвах - имало едно време, преди 30 Simple Smile Сега ми идва много лайт.

Общи условия

Активация на акаунт