Нашите кухни - 70

• 103 001
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Бамби, аз съм с Никеа в кухнята (това на снимките е Никеа сепия). Виж няколко страници назад как се е получило.

Beeps, благодаря ти много за инфото, но не мога да намеря снимките. Ако е възможно може ли да ми кажеш в коя тема са да ги намеря. Важно ми е да ги видя готови, защото се колебая кухненските шкафове дали да са бели или избелен дървесен цвят? Пред самата кухня ще имам и бар плот,който обмислям да е облицован с тухлички и така ще мога да добия малко повече представа на кое да се спра.

Благодаря предварително Simple Smile

# 46
  • Раковски
Аз не виждам причина на плот от технически камък да има водобранна лайстна, но съм виждал. Отделно от това ако тя се монтира на камъка то тя няма да си върши работата а само ще фигурира там някъде си.

# 47
  • София
Заповядай, Бамби! Радвам се, че има още някой смел; тия плочки не са за всеки.

# 48
  • София
От къде в София мога да купя фугираща смес на Мапей?

# 49
Има в Банястил на България със сигурност.

# 50

Има също в магазините на Топливо, и по точно виждах преди 2-3 дни в магазина на Топливо до кръговото на Драгалевци. Внимавай много с фугата на Мапей, преди 2 години взех фуга в лилав цвят , а като я сложиха майсторите се оказа цикламена Confounded Имах доста разправия с представителя на Мапей поканих го да дойде и да види какво се е случило като му предложих да си отдели и време да я свали от плочките. Нито дойде у дома, нито я свали Grin Ние бяхме на почивка до като правеха банята и затова не сме имали възможност нито аз нито съпруга ми да видим какво е станало, а пък майсторите знаят ,че каквото сме избрали, сме го купили и оставили да го направят. От тогава ненавиждам тази марка Rage

Beeps , благодаря ти много, страхотно е Blush . Ще го мисля още малко, проблема при мен е,че кухнята и хола са на едно и трябва всичко да бъде добре подбрано за да си пасва и да не седи като изпуснато от небето Laughing . Помещението е 30кв, не искам да е претъпкано .Стила , който съм си избрала е много шантав , хем е леко рустик, хем скандинавски , леко ърбан и за капак леко бляскав. Няма такава идиотщина като моята Stuck Out Tongue Closed Eyes , но като стане ще покажа.

# 51

И ако може помощ за тези шарени стенни плочки кои са:

Хм, такива (или подобни) плочки според мен има най-голям шанс да намериш в Декор Центъра на Околовръстното. Тъпо е, че в сайта им не е изложено всичко, на място има страхотни неща, ама човек трябва да се разходи до там, за да разгледа. 

Малко късно, но Кай имат много подобна серия Мираж.

Плочки от този вид има в баня стил и са с размер 20/20см и цената им е доста разумна 28лв на квадрат . Качвам една примерна снимка на това което аз съм избрала ( ще е под за кухненска част и гръб на кухня ) Самата кухня е изключително изчистена и трябваше да й се придаде някакъв цвят и акцент в нея ( да може да хваща окото както се казва ) .

А иначе има от тях и в доста други тоналности.

За баните съм избрала пак нещо от този стил, но там са големи плочки , които са разделени на по-малки квадратчета като всяко квадратче е с различен цвят и форма. За съжаление ги нямам на снимка под ръка Sad за да ги публикувам.

Успех в търсенето и правенето Simple Smile
Знам ги тези и аз много ги харесах. От магазина на бул.България са май?! Аз поръчах тези зад тях Топкай серията беж и сивата. Дано добре станат като комбинация смесено наредени, че ми се иска малко цвят. Другите стени са ми сиви, подът дървен. Ето тези

Ако ги сложите и на пода ще ми е интересно да видя. Много ми хареса идеята за такъв под. Преди година и нещо бях решила да слагам на пода тези

# 52
Drago_2008 , да, плочките са от магазина на бул. България Blush . Много са красиви в беж и сивото, нежни, ненатрапващи се и същевременно много актуални в момента . При мен едната баня е в бежово с такива шарки ( подобни като твоите ), а другата баня е със сивите .  За момента е облепена само едната баня , много ме е яд ,че тези модели  ги пуснаха тази година, а преди две години когато си правихме баните у дома ги нямаше . Като направят пода ще покажа снимки, но няма да е скоро всичко завършено . Както се казва търпение .

# 53
Сега съм с един Сименс, с пара, с автоматични програми, с незнам си колко вида печене и нагряване, еми друго си е. Той сам си готви 😉.

Искрено Благодаря за съветите! (тук ми липсва емотикона с букета)

А може ли повече инфо за Сименса с парата? Полезни ли са му повечето функции?

# 54
  • София
Благодаря, намерихме. Бяхме в Бриколаж и в няколко магазина за плочки, накрая намерихме в кварталната железария. Единствено те предлагат тюркоазена фуга, дано не се окаже синя, в палитрата изглеждаше добре.

# 55
# 56
Здравейте момичета! Предстои ми направата на кухня и искам да попитам знаете ли фирма във Варна, на която мога да се доверя. Благодаря!

# 57
Дайте визуално идеи за кухня с П-форма, като крайното рамо завършва на прибран бар плот:

Не толкова голям:

Не искаме трапезна маса, а нещо стилно като за бързо хапване, не може да го измислим дали да е висок бар плот с щъркели или не толкова висок за нормални 2-3 стола. Основно се храним на голям диван(тоест на масата Simple Smile

# 58
Здравейте! Трябва ли да се слага водобранна лайсна между плот от технически камък и стъклен гръб? Виждала съм по снимки, че няма такава, а от фирмата за камъка ми казват,че трябва или да се направи малък борд от камъка върху който да стъпи стъклото, или да се сложи лайсна между двете. Споделете ако имате това съчетание, камък-стъкло.

Практиката е да НЕ се слага стандартен водобран. Срещала съм камък+бордче 4-5 см+стъкло. Не е нужно стъклото и борда да са на кота0, пак стои красиво и завършено. В краен случай може камък+стъкло без борд, но и без водобран.
Ето примери:
С бордче:

Без нищо:

# 59
Искам да попитам за мивките.
Къде има в София на място голям избор да се разгледат вариантите на Тека?
Мивките с мини мивка до тях (http://kuhnia.bg/data/images/348.jpg) - каква е функцията на тази малката част, която събира около 2 чаши?
Според ММ е да се държи гъбата там, но аз се съмнявам да е само за това.
Мелачката на тази малка мини мивка ли се слага или на основната?
Благодаря предварително на отзовалите се.

Общи условия

Активация на акаунт