Нашите кухни - 70

• 103 297
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Русе
Blue Heart Много ми харесва показания проект на бялата кухня Yum.

Отдавна замислям и аз нещо подобно, но се притеснявам от височината на масата- няма как да е равна на плота и да е стандартната височина /75 см./
А моят плот ще трябва да е на 90 см, защото ще имам миялна под плот ...
Значи- за да е удобно храненето на масата ще трябва пейката да е с 15 см. по-висока от стол, а от страната на масата, където няма пейка- да има бар-столове /ако се наложи/...
Друг вариант е- масата да е на стандартна височина, но тогава кухнята ще има 3 нива и май ще загуби част от хармонията си ...

# 166
Ето с маса на 75 см

# 167
Не ми допада пейката и столовете. Иначе и на тази височина е много идейна маса.

# 168
Аз, честно-казано, съм за Г-образна кухня с хубава голяма трапезна маса, която да се използва като допълнителна площ за готвене, да е комфортна за хранене и не на последно място - представителна за гости. С този плот и с пейката нещо не ми се струва ок, макар че проектът е много идеен за малки пространства. За тази стая обаче не се ли товари много помещението - има голямо скупчване на много неща в един ъгъл, става супер busy с всички тези столове и с пейката, няма въздух и място за движение...  newsm78

# 169
Така е.

# 170
Тук е показано масата в разгънат вид с повече места за гости, като си тръгнат гостите ще съберем масата и столовете ще ги изнесем на балкона
Идеята беше да се покаже масата на 75 см височина
С кютучета

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 12:22 от 4efits

# 171
Да, аз разбрах каква е идеята и тя е добра, обаче като погледнах пак чертежа на жената, стаята е едни 26-27 м2, което си е съвсем прилично помещение 3 в 1, а поради почти квадратната форма, барплотът малко се обезсмисля. Смятам, че една маса ще стои по-добре, няма да е така преградено, ще има достъп до кухнята от всички страни, ще е удобно и просторно, функционално също - ще може да се използва и като работна площ за готвене в ежедневието. Освен това, пак да кажа за гостите. Simple Smile Някой от вас би ли поканил гости на празничен обяд/вечеря и да го сервира на разтегаем барплот, при положение, че стаята е толкова голяма и има място за всичко в нея? Липсата на маса за хранене ще е осезаема и ще прилича на временно жилище... предполагам, не това е случая.

4efits, ако не те затруднява, може ли да визуализираш и този вариант, и вече хората да си преценят? Благодаря предварително! Simple Smile Хубаво е да има повече гледни точки, на мен поне това много ми помага, когато трябва да взимам важни решения.  Rolling Eyes

# 172
Има логика!

# 173
След предложението на 4efits, на мен въобще някакви странни идеи почнаха да се въртят в главата.
Скрит текст:
Например, както на проекта си е плот, на същото си място, но, от страната на кухнята да има чекмеджета (все ме гони мисълта, че няма да има достатъчно място за съхранение). От другата страна, както и нарисувано, да има места за сядане, но да е със столове. И се чудя, дали има някакъв вариант този плот да се разпъва в тази посока (в моя случай, в посока прозорец). Нахвърлих набързо 1 схема в Paint, да не драскам пак, поглед отгоре. Частта в лилаво е въпросната за разпъване. Нищо не намирам в интернет подобно, не знам, дали е приложимо. Идеята е, че като сме малко, всичко е прибрано, а като сме повече, да не сядаме и в баш кухнята (ако ще има чекмеджета, няма да има как да се седне), а да се разтегли въпросната част.
Знам, че е странна идея. Искам да разбера мнението ви.
Да, жилището няма да е временно, вече ще се нанесем за постоянно в него. Стаята наистина изглежда прилична, но, като се сложи кухнята, това онова и не смятам, че ще има някакво свободно място. Аз исках голяма секция, но в моя случай, не виждам как ще стане. Много от мястото "краде" вратата навън + прозорец, под него има голям конвекторен радиатор, и, на практика, цялата стена остава неизползваема, освен ъгъла.
Имам и една друга питанка. Много се чудя в какъв цвят да е ламинат. Отначало си мислех, че трябва да е светъл (не го харесвам по-принцип), да разширява визуално пространството. Не харесвам всякакви бежови, кафяви, екрю цветове и оттенъци, каквото там основно се ползва за цветове на подове, стени, кухни. После нагледах се на картинки с черен ламинат, и някой беше публикувал това: https://furnish.bg/bg/news/properly-combine-color-wall-floor-ceiling.html в някоя от темите, вече не си спомням коя. И се замислих, защо да не направя подът в черно. Почнах да търся черен ламинат, и ударих на камък, намерих само това: http://www.lia.bg/2015-09-14-13-50-33/2015-09-14-13-58-32/2015-0 … 3-58-34/575-black, което е с хубав наситен цвят, а не със шарка. Чакам да ми отговорят на каква цена се предлага. Някъде виждали ли сте подобен паркет? Това гланцово покритие не мога да възприема, ще продължа да търся.

# 174
Не знам за дизайн, но за почистване черен под според мен ще бъде някакъв ад - ще се вижда всяка прашинка, стъпка и трохичка.
Не харесвам всякакви бежови, кафяви, екрю цветове и оттенъци, каквото там основно се ползва за цветове на подове, стени, кухни.
А сиво?

# 175
Бих приветствала идеята за повече шкафове/за разделяне на място с бар плот. Но определено бих заложила и стандартна маса за хранене. Дори и да е нещо минимално, което да се разпъне за гости.
Гланциран черен ламинат- аз пасувам.

# 176
Показах този модел ламинат, защото е единствен, който намерих, като наситен цвят без шарки. Както и написах, гланцовото покритие не го възприемам, искам матово да е, и продължавам да търся. Има дюшемета такива, черни, но с тази цена за кв.м не мога да си го позволя. Относно чистенето - да, в момента в спалнята съм с бял паркет, и е някакъв кошмар. Черното, предполагам, ще е същото.
Не знам за дизайн, но за почистване черен под според мен ще бъде някакъв ад - ще се вижда всяка прашинка, стъпка и трохичка.
Не харесвам всякакви бежови, кафяви, екрю цветове и оттенъци, каквото там основно се ползва за цветове на подове, стени, кухни.
А сиво?
Сиво, да си призная, не съм го разглеждала, като вариант. В момента търся, какви варианти в тъмно сиво има, засега не намирам нищо без шарки.
Бих приветствала идеята за повече шкафове/за разделяне на място с бар плот. Но определено бих заложила и стандартна маса за хранене. Дори и да е нещо минимално, което да се разпъне за гости.
В моя случай трябва да избера, или едното, или и другото. Много бих искала да имам и плот със шкафове, и класическата трапезна маса, но размерите и формата на стаята няма да ми го позволят. Търся някакво хибридно решение, ако е възможно въобще такова.

# 177
  • Бургас, София
Този черен ламинат съм го гледала в шоурума на Лиа. Ако не сте го виждали на живо, не можете да си го представите. Опитали са да направят ламинат, имитиращ черна плочка. На мен ми стои крайно евтино, чисто визуално. Самият лак не е толкова добре отразяващ, както е на картинката. Отделно имаше леко меко усещане на допир и мисля, че ще се надраска изключително бързо. Споделям мнение генерално за ламината, Asmegin. Иначе разбрах, че не си се насочила към него, заради гланца.
За чистенето съм напълно съгласна, че ще е един малък ад. Тъмните настилки като цяло не носят на прах. Страшно чистене искат по мое мнение. В спалнята сме с тъмен ламинат и 5 минути след почистване вече се виждат прашинки - тегавко е. Отделно тъмен под изисква или много тъмна и тежка визуално мебел или много светла и ефирна.

Последна редакция: ср, 23 авг 2017, 16:28 от stasy-bs

# 178
Ето и друг вариант

Барплот е плот който е по високо от основния плот , никъде в тези проекти не съм слагал барплот

# 179
Написах барплот образно. Не съм визирала височината му, а неговата функция.

Общи условия

Активация на акаунт