Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 170 255
  • 1 663
  •   2
Отговори
# 1 050
Започнах ползването на картата НЕОН, на сметките и на депозита. Картата е хубава, VISA лови на всички ПОС терминали на различни банки безконтактно, няма проблеми. Обаче тотално неглиже и некомпетентни са всички и в офиса (и то мениджъра ни обслужваше) и хората от чата (десктоп и от приложението - различни чатове са). Започна се оттам, че ми откриха депозит в офиса, а се оказа че не мога да прехвърлям пари от разплащателната към депозитната през приложението. ОК казаха ми да питам на чата - питах, казаха ми че ми трябва интернет банкиране. Регистирах се и за банкирането им, активно е, пробвам, пак същата работа, не могат да се прехвърлят. В друг чат ми казват че не можело, трябва в офис с анекси и т.н. Иначе приложението и банкирането са различни, но всичко каквото се вижда в едното се вижда и в другото, не е тотална разлика. Deva, видя ми се, че и в банкирането си има плащане на битови сметки, ти казваше че само в приложението можело вече само?? Но не се задълбочавах.

# 1 051
Сейко, ходих и аз в офис днес. Че нали не можех да прехвърля пари от Неон към Револют. Искаше ми някаква парола за регистрация. Оказа се, че била статичната парола, която са ми изпратили при откриването на сметката за Неон. Та ги питах за битовите сметки. Не може през банкирането, само през приложението. Супер тъпо, според мен. Толкова хубаво и прегледно беше в старото банкиране. Сега са си оставили ръцете, хич не ми харесва новото.

# 1 052
Започна се оттам, че ми откриха депозит в офиса, а се оказа че не мога да прехвърлям пари от разплащателната към депозитната през приложението. 
Каква грешка излиза?

# 1 053
Само до 30 дни след откриване на депозит, може да довнасяш по него.
Да не са минали тези дни?

# 1 054
Не са минали 30 дни - на 28.02 го открих. Не излиза грешка, просто не излиза менюто за превод между собствени сметки в приложението. А в интернет банкирането, излизат всички други сметки, при превод между собствени сметки, но IBAN на на депозитната липсва. И ми го дообясниха в последната сесия на чата (различни хора отговарят, поне като имена), че само в офис става захранването. Ядосах се, че се занимавах 2-3 дена да чета и се чудя, защото нито в офисът ми казаха че не може, нито в чата ми го казаха веднага, ами трябваше и банкирането да активирам и т.н. По принцип е така и в други банки имам такива видове депозити (даже с ежемесечна възможност за довнасяне) и там всеки път ми пишат едни анекси към договора. Може би се бъркам с ЦКБ, които имат този вид депозит, може да теглиш и внасяш когато си искаш, и е активен депозита, както на спестовна сметка. А някога, когато имаше и лихви, не се нарушаваше договора и доходността, просто ежедневно си следеше наличността и олихвяваше на дневна база с договорената годишна лихва ... То и както казваше teta нагоре, ако нямам тези възможности за довнасяния, тегления, а само едномесечен срок за довнасяне, за какво ми е и да мога да боравя с тази депозтина сметка онлайн, само за следене става.

Deva, не съм се задълбочавал и продължавал регистрация, защото не ми трябва, но не става ли оттук през банкирането - от картовата сметка, Комунални плащания и абонаментите?

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 07:29 от Seiko7075

# 1 055
То не е и анекс, а потвърждение за захранване на депозита, в което се вижда новата сума. Това в офис, когато преведох от др.банка, и имах 7 дн.срок след превода да се явя в офис да ми издадат това потвърждение.

# 1 056
Сейко, те излизат в банкирането битовите сметки, но няма бутон плати.
Ще пробвам да ги обвържа с друга сметка, не с Неон. Може това да е причината. Но и в офиса ми казаха, че не може, а само през приложението.

Депозити съм захранвала на падежа през банкирането. Но с новата им версия не знам, далече ми е датата, не мога да пробвам. Иначе между другите сметки мога да прехвърлям както през приложението, така и през банкирането.

# 1 057
Аз плащам някои битови сметки, понякога, с дебитната си карта към др.банка. Например сега така ще платя МДТ директно в сайта на общината ми, с дебитната карта.
Така не може ли да плащате и вие ток и др.
Ток също директно в сайта на ЕРП то плащам.
Посредншци не обичам! Директно само..

# 1 058
Deva, възможно е не се занимавах да продължавам с регистрация на б. сметки по - натам, ама така е безсмислено, защо само те уведомява какво имаш и да не можеш да платиш? Възможно е наистина само падеж, а сега като е извън падежа да не може да се добава/изтегля. Касичката, която ползвам от приложението, в банкирането си се вижда с наличността, като отделна сметка и мога да си ги прехвърлям (между собствени сметки). Просто е направено в приложението по - опростено, като игра.
Лошо впечатление ми направи в офисът им отношението към нас, малко като някакви изпаднали просрочили задълженията си клиенти. Но явно така са свикнали, все пак са си такава институция, май отскоро станаха банка?

# 1 059
Може, Тет. Тока така го плащам откакто не може със старото банкиране. През приложението ми дава някаква грешка, с апартамента на дъщеря ми, че уж сметката е платена, а всъщност тя си е платила нейната. Телефона също го плащам през приложението на Виваком, заради 1 лв. Simple Smile
Но водата, тв/нет, домоуправител, не може.

Сейко, да, те предимно с такива субекти се занимават и това им е формирало изкривено отношение към клиента. Абе, аз си гледам моя интерес, няма да се женя за тях. Утре, ако излезе по-добра оферта в друга банка, мигрирам веднага. Нямам сантименти.

# 1 060
Deva, разбира се че е така. Аз затова по принцип натисках всичко да си правя изцяло онлайн, и откриването на депозити и т.н. но не стана.Държаха с нас, като с някакви, които не знаят да сметнат 2 и 2, въпреки че виждате и тук какво пиша, бях по-  запознат от тях покрай моите проучвания. Не ги обвинявам хората де... такъв им е бизнеса.

# 1 061
Да ви кажа, че току що платих битова сметка през банкирането. Направо е на тото цялата им система. От 3 дни ми излиза, че всички сметки са платени, а едната, която излиза на първо число няма как да е, затова реших да я въведа наново и цъфна веднага сумата.
За другите обаче ми изписва, че вече има такъв договор. Ох, мъка ще е с този сайт. Що им трябваше да го променят...

# 1 062
  • София
Не са доизпипали още новата версия на интернет банкирането. Аз през старата депозитите си ги захраних точно с прехвърляне на средства между лични сметки. Чистят още бъгове. То и новата версия ми я активираха три дни.
Вече 10 години Ти Би Ай са банка, не са толкова млади.

# 1 063
Значи все пак е имало възможност за довнасяне. Но дали не е било в рамките на деня на откриване на депозитите? Т.е. донякъде са били прави. Нашето банкиране го активираха точно за 24 часа.  Е 10 години не са малко да, и служителката, която ни обслужваше не беше млада, т.е. натрупала беше солиден опит като кредитен консултант и преминали през нея доста изпаднали хора.

Последна редакция: сб, 04 мар 2023, 06:15 от Seiko7075

# 1 064
  • София
30 дни си беше срока за довнасяне.  Не беше в рамките на деня на откриването. Седмица след откриването си захранвах депозит с прехвърляне на средства между собствени сметки. Това със старата версия на онлайн банкирането им.
От 10 години са с лиценз за банка и са банка, а като кредитна институция с името Ти Би Ай Кредит бяха някъде от 2003г., преди това фирмата е била с друг собственик и с името Телервис. Отново кредитна компания.

Общи условия

Активация на акаунт