Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 164 747
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 1 350
Макс на транзакция е 800 лв.
Така пише в ОУ.

На каса до 2000 лв е лимитът.
При съмнение, отворете сайта - общи условия, и проверете там.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 22:01 от teta75

# 1 351
В това което ми пратиха с картата текстът е "2 безплатни тегления от банкомат на месец на обща стойност до 800лв."
И аз се учудих, бях останала с впечатлението че са могат до 2 х 800 да са.

# 1 352
Може би неправилно съм задала въпроса - питането ми беше не колко е възможно да изтегля на ден, а за безплатните тегления. natka е разбрала какво питам и явно, за съжаление, общата стойност е 800 лв на месец. Благодаря ви за отговорите.

# 1 353
Може би неправилно съм задала въпроса - питането ми беше не колко е възможно да изтегля на ден, а за безплатните тегления. natka е разбрала какво питам и явно, за съжаление, общата стойност е 800 лв на месец. Благодаря ви за отговорите.
Ето:
https://tbibank.bg/ => Правна информация(най-долу в страницата) => Документи => Документи за физически лица => Стандартна тарифа за такси и комисиони => Стандартна тарифа за такси и комисиони на Ти Би Ай Банк за физически лица( https://tbibank.bg/wp-content/uploads/2022/12/Tariff_Individuals … BG-2022.12.21.pdf )

Подсказвам:
Скрит текст:
X. БАНКОВИ КАРТИ => ДЕБИТНИ КАРТИ
X. БАНКОВИ КАРТИ => ЛИМИТИ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ДЕБИТНИ КАРТИ VISA Neon

Държа да се върнеш, да ни кажеш какво пише там и до какъв извод стигна. Simple Smile

# 1 354
Натка, може би е стандартен текста в тези писма. Те подменяха стари карти Маестро с Виза. Аз не съм чела нищо. Може и в моето така да пише.

# 1 355
Някои прочетохме, нищо че нямаме неон и не ни касае.
Който търси, намира. Информация.

# 1 356
Някои прочетохме, нищо че нямаме неон и не ни касае.
Който търси, намира. Информация.
Твоят отговор е частичен.

# 1 357
Скрит текст:
Ето:
https://tbibank.bg/ => Правна информация(най-долу в страницата) => Документи => Документи за физически лица => Стандартна тарифа за такси и комисиони => Стандартна тарифа за такси и комисиони на Ти Би Ай Банк за физически лица( https://tbibank.bg/wp-content/uploads/2022/12/Tariff_Individuals … BG-2022.12.21.pdf )

Подсказвам:
Скрит текст:

Държа да се върнеш, да ни кажеш какво пише там и до какъв извод стигна. Simple Smile
Явно не мога да чета с разбиране точно този документ - разбирам, че дневният лимит за теглене е 2000 лв, а 800 лв. е максимумът за една транзакция. Това ок. По-долу на същата страница за карта neon пише "2 тегления на АТМ безплатно, след това такса 1 лв." И точно за тези две тегления ми беше въпроса - дали 2 тегления по 800 лв. (максимумът на една транзакция) или просто 2 тегления на месец. Този отговор търсих.
Но не е толкова важно, ще пробвам и ще видя. Извинявайте, че ви занимавах с този въпрос.

# 1 358
Аз го разбирам така:
1. Първите 2 тегления в месеца са безплатни.
2. Всяко отделно теглене е до 800лв.
   Следователно извода, който си правя е, че мога да изтегля в месеца на 2 пъти по 800лв. без такса.
   Тя таксата е 1лв. и не е проблем да се провери реално как е.

# 1 359
Аз го разбирам така:
1. Първите 2 тегления в месеца са безплатни.
2. Всяко отделно теглене е до 800лв.
   Следователно извода, който си правя е, че мога да изтегля в месеца на 2 пъти по 800лв. без такса.

И аз така го разбирам.

# 1 360
И аз така. 2 тегления са ти безплатни, като на всяко от тях лимитът е 800 лв. Дневния лимит може да е 2000, но третото теглене ще се таксува.
Аз не тегля, разсъждавам просто.

# 1 361
2000 е на каса.

# 1 362
Скрит текст:
Ето:

Подсказвам:
Скрит текст:

Явно не мога да чета с разбиране точно този документ - разбирам, че дневният лимит за теглене е 2000 лв, а 800 лв. е максимумът за една транзакция. Това ок. По-долу на същата страница за карта neon пише "2 тегления на АТМ безплатно, след това такса 1 лв." И точно за тези две тегления ми беше въпроса - дали 2 тегления по 800 лв. (максимумът на една транзакция) или просто 2 тегления на месец. Този отговор търсих.
Но не е толкова важно, ще пробвам и ще видя. Извинявайте, че ви занимавах с този въпрос.
Идеята ми беше, че няма такова изискване написано "2 тегления до 800лв. на месец", а просто че са общо 2 безплатни тегления. Дневният лимит на картата за теглене е 800лв., тоест на теория максимум 1600лв. можеш да изтеглиш без такса на месец. Ако беше лимитът на картата 2000лв., тогава щеше да е 4000лв.(стига банкоматът да позволява да се тегли 2000лв.). В допълнение пише, че може да се променят лимитите на картата безплатно. Трябва да се пробва да се промени този дневен лимит.

5000лв. е на каса.

# 1 363
Ми аз виждам 2 000 - в снимката в горен мой пост пише  2 000 лв.
Теглене на пари в брой пише, аз го разбрах като да ги тегля на каса, но може и да не е така...?

# 1 364
Благодаря на всички за отговорите.
Идеята ми беше, че няма такова изискване написано "2 тегления до 800лв. на месец", а просто че са общо 2 безплатни тегления.
Напълно коректно, благодаря. Може би объркването ми дойде от дискусията преди време точно по този въпрос за 800те лева, която бях проследила в темата. Предполагам, че преди е било коментирано това изречение, което natka сподели, че пише в документите на картата й. При мен го няма, т.е. не пише нищо повече от две безплатни тегления на месец и нито дума за 800 лв. Не е голям проблем, съжалявам за дългата дискусия.

Общи условия

Активация на акаунт