Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 172 965
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 570
Вече има и ограничения на банкоматите върху сумата, която теглиш. Прагът май е 800лв. Ако може да изкарват пари от всяка мизерна транзакцийка, е*ати кожодерите. Плюс такса "поддръжка" + 0.15% върху сумата.

# 571
Вече има и ограничения на банкоматите върху сумата, която теглиш. Прагът май е 800лв. Ако може да изкарват пари от всяка мизерна транзакцийка, е*ати кожодерите. Плюс такса "поддръжка" + 0.15% върху сумата.
Има три вида банкомати в България - до 400лв., 800лв. или 2000лв. наведнъж. Най-новите, които поддържат и безконтактно теглене, са до 2000лв.

# 572
Този, който аз пробвах не искаше да пусне сума по-голяма от 800лв. Наложи се да отида на друг (по-стар) и да си изтегля сумата.

# 573
Мислех, че ограниченото теглене е според картата, а не банкомата.

# 574
Има и двата варианта за ограничение. Точно до дома ми има два банкомата на една и съща банка, на метри един от друг. Единият е отвън до входа на търговски център, а другият е вътре в сградата. Вътрешният позволява по-големи суми да се изтеглят отколкото външният, изпробвано с една и съща карта така че не е от нейния лимит.

# 575
Да, не е от лимита, защото моят е доста по-висок и лично аз съм го задала от онлайн банкирането. Просто започнаха да слагат всякакви ограничения и се замислям как да се махна от ДСК и да ида в друга банка с "по-нормални" тарифи.

# 576
  • Sofia
Малко тъп въпрос от моя страна...
Датата на падеж ли се води последният ден на даден депозит? Питането ми е с оглед на факта, че от UniCredit автоматично ще трансформират в разплащателна сметка наличния ми депозит скоро. Аз, обаче, искам сама да си разкрия определен тип сметка, в която да съхранявам средствата си. Та, се чудя, ако отида точно на датата на падежа дали ще е "късно", т.е. дали вече от банката автоматично ще са трансформирали депозита?
Служител не можа да ми даде категоричен отговор, затова реших да питам тук.

# 577
Здравейте, в коя банка според вас е по-добре да се държат пари, в ОББ или Пощенска?

# 578
  • инфантилно и разглезено хлапе
Вече в нито една.

# 579
В която ти дават поне някаква лихва или бенефити за тях, а не да ти точат само такси. Иначе влоговете до 100К са гарантирани от държавата, така че все тая.

# 580
В момента си на далавера, ако просто нямаш такси. Лихви вече няма никъде, а банките една по една преустановяват откриването на депозити.

# 581
В която ти дават поне някаква лихва или бенефити за тях, а не да ти точат само такси. Иначе влоговете до 100К са гарантирани от държавата, така че все тая.
Какво имаш предвид под “гарантирани от държавата”?

# 582
Точно това, което казва. Гарантирани са от държавата. Ако банката фалира, има държавен фонд, от който си получаваш парите. И размерът наистина е до 100К, но 100К евро.

# 583
https://www.dif.bg/bg/za-vlojitelite/za-vlojitelite

Това е за фонда за гарантиране на влоговете

# 584
  • София
За превод на дребни суми (примерно дарение) кой метод е най-ненатоварващ за даряващия?
PayPal  каква такса взимат?

Общи условия

Активация на акаунт