Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 170 311
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 975
Аз да ви питам - регистрирах се в Curve и си въведох картата на Алианц, но като опитах в магазина да платя безконтактно, ми отказа? Дали проблемът е, че Алианц нямат безконтактни плащания? По принцип не съм си получила още и физическата карта Curve - да не е в това проблема?
А как направи опит да платиш с картата на Curve? Може просто да си случила но временен проблем. Излезе ли ти известие за отказаното плащане?
Изписа ми Declined и това: Please review your payment card or Curve card used for this transaction.

A, избрана ли е картата на Алианц в приложението, понеже там стои и тяхната Curve cash. Трябва да отидете на картата Ви Алианц и да чукнете върху нея.
В гугъл по вашият проблем излиза:
За да направите първата си покупка, моля, уверете се, че сте активирали своята карта Curve и сте избрали потвърдената си платежна карта в приложението Curve.
Скрит текст:
"To make your first purchase, please make sure that you’ve activated your Curve Card and have your verified payment card selected in the Curve app."

Как става верификацията - тук

# 976

Звучи доста добре, благодаря! Но то е за сумите ДО 2000 лв. Над 2000 лв. горницата се олихвява с 0,15% год.  Т.е. поне 3,5 лв./мес (колкото е месечна такса в др. банка)... не е кой знае какво, но все пак е + а не - .

Аз не го разбирам така.
Пише "и още".
Според мен за суми над 2000 се добавят още 0.15%.
Но и така да е, сметка "Свободни пари" е също с 0.15%.

# 977
Дев, бъркаш се нещо...аз нали ходих да разпитвам в ти би ай преди няколко дена, голямата лихва е само за сумата до 2 000 лв. Горницата се олихвява като разплащателна сметка.

# 978
Че те иначе хората масово щяха това да ползват вместо депозит, вероятно затова е сложен лимитът от 2000лв. Кой ти го дава така другаде - внасяш, теглиш, правиш, струваш и лихвата ти все хубава Grinning

# 979
Да, явно сте прави.
Мен даже изобщо не ми беше цел лихвата, а да си закрия ДК в Уникредит, заради таксите.

# 980
Е това си е топ месечен депозит Simple Smile с годишна лихва 2,25%.  Щяха да бият тъпана и да ти го сметнат и наблегнат на това число което написах. Такава лихва сега е за депозити над 3-5 год. (аз лично смятам, че при някои банки може да достигнат 4-5 % тези депозити още тази година).

# 981
Абе не бързат нещо да вдигат....4-5 ми е ту оптимистик на мен. Simple Smile

# 982
Абе не бързат нещо да вдигат....4-5 ми е ту оптимистик на мен. Simple Smile

Миналия месец си направих един 5 год. депозит на сигурна 4% лихва в Пощенска банка с инвестиционен елемент и евентуално още по - голяма доходност при положително представяне на един индекс. По - екзотичните банки (BIG Bank, ТБИ, Д-банк и др.) според мен ще вдигнат и още, но ще се въртят около 4%.

# 983
Е, това е структуриран депозит. Помня те, писа в др.тема.
4% ли беше гарантираната лихва?

# 984
Е, това е структуриран депозит. Помня те, писа в др.тема.
4% ли беше гарантираната лихва?

Да, писах в друга тема за депозитите. Гарантирана 4%това лихва, каквото и да става с индекса. Уловката е, че не можеш да ги пипнеш за този срок парите (5год) ... Иначе е свързано с жестока такса неустойка. Т.е. не си слагайте всичко в една кошница Simple Smile. Вече не се предлага. Имаше набирателен срок до 13.01 (има го още в архива). Сега следя за ново предложение. Средно на 4-5 месеца излизат такива.

# 985
Да, казаха в офис че пак щели да имат...на 4 месеца ги смятам аз, до края на август, после до средата на януари...имаше, сега къмто Великден...вероятно..

# 986
Не, 5 години са много. Тези пари не ги събирам самоцелно, бих искала да имам достъп до тях. Максимум 2 години правя депозити. Само 1 имах за 3, детски, той отдавна приключи.
Ако са за образование, да, добър вариант е да не се пипат. Но пак стои въпросът с инфлацията и разни други фактори.

# 987
Е инфлацията си е инфлация. Тази година ще е под 10% и следващите години ще влиза в рамки (според мен). Дори и да е над доходността от депозити, си е по - добре от под дюшека или в спест. сметка на 0%. Не е препоръка за инвестиране!! Не разбирам, а и не искам да участвам (парил съм се) в друг вид инвестиране (фондове, акции ..). Както казах - не всичко на дългосрочни, а само такива, без които така и така можеш да си живееш.

# 988
И според мен е по-добре отколкото на 0 лихва или под дюшека.

# 989
За такива опции изобщо не говоря. Нула лихва имам за пръв път в Инвестбанк, ще ги местя другаде. Пари вкъщи не държа. От години съм минимизирала кеша. Странни ми са хора, които теглят до стотинка заплатите си, да не били в ръцете на банките. Аз от банкомат почти не тегля.

Общи условия

Активация на акаунт