Коя банка ползвате и какви такси ви удържат?

• 170 311
  • 1 663
  •   1
Отговори
# 990
За да съм в темата с таксите, в момента имам работа с 4 банки и 2 доставчици на платежни услуги (ДПУ) (Транскард и еPay), в които имам сметки, депозити и т.н. Кеш и аз не държа, под 200 лв. за пазар от някоя сергия. Общия разход за всичко годишно (с транзакции, такси) - 10 лв./год. Като сега ще мина на НЕОН и разкарвам Транскард - 7 лв. такса год. (ползвам тяхна карта за онлайн пазаруване) ще имам 2-3 лв. год. такси по транзакции. Малко ми е като хоби да следя и да разкарвам ненужните банкови такси. Преди 2010 год. никога не е имало такси по сметки, карти и т.н. И оттогава се заядох с банките на тази тема.  Всичко ми е в безтаксови сметки, депозити безплатни тегления, внасяния

# 991
Сакън, не казвай, че нямаш такси. Тук не обичат такива Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 992
Като ти е хоби, пиши тук или на лс да ме светкаш Grinning

В ти би ай ми изпилиха нервите днес Close

# 993
Като ти е хоби, пиши тук или на лс да ме светкаш Grinning

В ти би ай ми изпилиха нервите днес Close
Е чак пък хоби Simple Smile. Просто не обичам излишно повтарящи се разходи дори и дребни, ако си мога и без тях. Пък мога да заблудя някой със съвети, за всеки е индивидуално спрямо нуждите. За моя начин на живот е толкова такси /год. 
Защо са ти изпилили нервите TBI? Аз тия дни се мятам при тях??? Аз картата ще я ползвам само за онлайн разплащания и пазаруване. За пазаруване от магазини на ПОС ми е на EasyPay - много е удобна, че ползвам и за сметките ePay и съм ги свързал. Прехвърлям безплатно средства от картата в Микросметката на ePay и обратно. Само да има кой да ми ги зарежда Simple Smile

# 994
Метнах се и аз, ама девойчето много бааавноооо действаше, не е обучена като хората.

За лихвата там на депозита, променлива ли е, или постоянна и гарантирана?

Аз го разбирам така: ще е гарантирана ако сега чекна че искам да продължа автоматично срока на депозита.

Тя го сказва иначе - че и да промени банката лихва, мен не ме засягало до края на срока ми.

# 995
teta, не те разбрах точно. За коя лихва питаш - за тази по картата в TBI ли? Само по себе си това не е лихва по депозит с фиксиран срок и според мен всеки момент могат да я анулират. Ако питаш за депозитите в другите банки, за които говоря по - нагоре, всичките са гарантирани и се изплащат на падежите след 2-3-5 год. Колкото е срока.

# 996
Говоря за депозит привилегия, те всъщност имат само един депозит и той е този.

# 997
Метнах се и аз, ама девойчето много бааавноооо действаше, не е обучена като хората.

За лихвата там на депозита, променлива ли е, или постоянна и гарантирана?

Аз го разбирам така: ще е гарантирана ако сега чекна че искам да продължа автоматично срока на депозита.

Тя го сказва иначе - че и да промени банката лихва, мен не ме засягало до края на срока ми.

Правилно ти е казала.
Моите депозити са с по-ниска лихва от настоящата, точно защото лихвата не се променя до края на срока. Каквато е в момента на откриване/подновяване, такава е до падежа. А иначе депозитът се удължава автоматично, не е нужно ти да ходиш. Ако искаш да теглиш, тогава да. Аз не бях стъпвала поне 3 години в офис, сега ходих, покрай Неон. Не внасям в брой, не тегля изобщо.

Seiko, с таксите и аз съм така. До 2020 не съм имала никакви такси поддръжка за сметка с ДК. Но покрай пандемията бях за малко без работа и следващия работодател искаше само сметка в Уникредит. Та принудително си открих, имах първо 1.80 месечно, после я вдигнаха на 2.55, което ми преля чашата и покрай темата тук се ориентирах към ТБИ. А иначе съм си техен клиент от 2016.
Даже преди НГ я нямаше Неон, бяха с Мастъркард и първата ми разплащателна сметка е такава, после се оказа, че сменят картите с Виза и ми откриха нова, за Неон. С Мастъркард нямаше такава лихва.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 14:12 от DeVa®

# 998
На TBI ли депозита е привилегия? Аз мисля, че си е лихва като на всеки депозит - фиксирана до падежа на депозита.
 Аз да попитам, т.к. скоро ми предстои смяна на телефона, а искам още сега да си инсталирам приложението на TBI и да си извадя картата, някой сменял ли е телефон и съответно пререгистрирал и верифицирал ново приложение на нов телефон?
 Как трябва да се деактивира на стария телефон?
Предполагам Deva знае като по - дългогодишен ползвател.

# 999
  • гр. София
Аз днес се опитах да си платя с карта Неон данъците, но ми отказа. Някой друг с такъв проблем?

# 1 000
Приложението на ТБИ го имам отскоро, Seiko. Заради Неон. Само онлайн банкиране ползвах досега, на лаптопа.
Мисля, че просто трябва да си деинсталираш приложението от стария телефон и да го инсталираш на новия. ПИН код за него ще си имаш вече.

Лейла, не съм плащала данъци. Нямам идея защо не може. Ти плати ли нещо с картата, за да я активираш и да получиш бонус от 20 лв.?

# 1 001
На ЦКБ приложението е едно сложно, честно казано, съжалявам че си усложних живота, че го инсталирах. Сега се деактивира на стария тел., после се регистрира на новия пак в офис, но вече забравих стъпките. Най - удобно си е с онлайн банкирането. Влизаш си с парола от десктоп, най- много с СМС верификация и толкова...  Но доколкото разбирам НЕОН-а не може без приложението да се издаде картата. Както се казва - то е началото, и беше светлина Simple Smile .

# 1 002
  • гр. София
Да, DeVa@, захраних, платих в Била, получих и двайсетте лева. Това ми е следващото плащане и ми отказа.

# 1 003
Да, DeVa@, захраних, платих в Била, получих и двайсетте лева. Това ми е следващото плащане и ми отказа.

Разбрах, че през приложението е възможно да се заплащат битови сметки. През приложението ли се заплащат и данъците с въведени партидни номера? Или просто онлайн на виртуален ПОС терминал с номера на картата и CCV кода (и 3D secure код динамичен предполагам има) към Община/Агенция приходи и т.н. в съответната институция с достъп за онлайн плащания?

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 15:52 от Seiko7075

# 1 004
  • гр. София
През приложението не съм пробвала. Трябваше ми справка и ги платих на място в касата на общината. На ПОС отказа.

Общи условия

Активация на акаунт