За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

• 101 935
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • в полите на Балкана
Пепчо в платнени торби и на проветриво ли ги съхраняваш? Ще ми се да не са в мазето, но си мисля, че в шкафа може  да паяжинясат и да завъдят буби.

# 421
в найлонови торбички и в шкафа Simple Smile но са сушени почти до чупливост на слънце

# 422
  • в полите на Балкана
 Да си призная без бой, :close суша ги до чупливи и често не махам семките. Но пък задължително им ръсвам малко сол сурови. Миналата година суших на слънце и дори прегоряха.  Снощи като пишех се замислих, че сушеният пипер седи в шкафа и нищо му няма.

# 423
  • София /Абсурдистан
В картонена кутия и в шкафа, съхранява се идеално.

# 424
Приготвих се да правя мързеливата лютеница на фурна, обаче - честито! - печката се прецака. Сега имам една кофа с объркани сурови чушки, домати, патладжан и моркови, овкусени със сол, захар, оцет, балсамико и олио. Как да спася положението?! ММ ме стресира, че днес едва ли ще може да оправи фурната Cold Sweat

# 425
Виж това дали няма да спаси положението https://zi4e57.blogspot.com/2016/09/blog-post_13.html?m=1

# 426
                                                                    Ще рискувам, благодаря ти Flowers Cherry Blossom

# 427
# 428
# 429
Здравейте момичета и момчета. Да ви попитам дали вече е време да се слагат киселите краставички? Вчера пообиколихме пазарите, но като че ли още няма достатъчно избор. Вие кога ги слагате?

# 430
Стерилизираните ги направих вече. Има избор, аз си поръчвам да ми изберат съвсем дребни.
За другите ми е рано, но заради жегите

# 431
Стерилизираните ги направих вече. Има избор, аз си поръчвам да ми изберат съвсем дребни.
За другите ми е рано, но заради жегите

# 432
Явно ще се разходя пак да огледам. В петък и събота в два града проверихме и освен едрички и на 1,70 не харесахме нищо. Успях поне да сложа доматите за готвене. Затвирихме и няколко големи буркана,  за да са готови като станат чушките за лютеницата.

# 433
При нас са 1, 80 нормалните не са много едри  но не са и съвсем дребни каквито ние ги харесваме А тези дребните са по два и петдесет

# 434
  • Тополовград
Търся рецепта за мариновани хрупкави чушки. /Синът ми пробвал някъде и били много хубави не като нашите./
Така че чакам рецепти. Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт