Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са стъпките за поставяне на гел лак?
Как да премахнете гел лак?
Къде мога да закупя гел лакове и консумативи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са стъпките за поставяне на гел лак?
За да поставите гел лак, първо почистете нокътната плочка и избутайте или премахнете кожичките. След това обезмаслете нокътната плочка и нанесете тънък слой основа от гел лак, запечатайте свободния край на нокътя и го изпечете под UV или LED светлина. Нанесете след това цветния гел лак, запечатайте свободния край и го изпечете отново. Накрая нанесете тънък слой топ гел лак, запечатайте свободния край и го изпечете под UV или LED светлина. Почистете лепкавия слой и намажете кутикулите с масло за нокти.
-
Как да премахнете гел лак?
За да премахнете гел лак, изтъркайте повърхността на лака, нанесете масло за нокти върху кожата на пръстите, поставете тампони с ацетон върху ноктите и ги увийте с домакинско фолио от алуминий. Накиснете между 10 и 15 минути, след което развийте фолиото и избутайте остатъците от гел лака с дървена пръчица. Почистете кожата на пръстите и намажете кутикулите с масло за нокти.
-
Къде мога да закупя гел лакове и консумативи?
-
Как да се справя с алергична реакция към гел лакове?
-
Как да се справя с алергията при лакиране на нокти?
. Откъде се купуват? Аз досега несъвместими марки при гел лакове не съм срещала.
Тук в Холандия също в сайта им нямат обяснения за продуктите, само снимка и цена. Това също не ми харесва. Не зная как ще е с поръчките, ще почакам момичето при което ще се уча, да видим какво ще ме посъветва. Тя също е полякиня и забелязвам, че доста ползват тази марка и карат различни курсове при Индиго. Но се радвам и на вашето мнение, за мен е важно и ми се искаше да се осведомя за някои неща предварително. Тук например полякините държат да се махат кожичките, а холандките маникюристки не махат кожички. Според полякинята, при махнати кожички, лака ще израсне по-бавно, а с кожички по- бързо. Извинявам се за изразяването, дано сте ме разбрали 

Аз търся такъв, който да слагам върху бялата линия на френския и да не я закрива, а леко, загадъчно да я омекотява. Като цвят търся нещо като номер 5, и долу в мненията на еднин потребител, поръчал номер 5 пише, че прозрачно и са нужни повече пластове, за да се види цвета, което май ме устройва (стига да не е супер прозрачно де) и сега се чудя дали да поръчам.
. Също с него визуално се удължава нокътно легло, когато е късо или когато се изграждат много дълги нокти. Позволява и да се промени формата на усмивката на нокътя - ако е естествено права да я направим овална или бадем. По подразбиране тези гелове са оцветени в близки до естествените зветове на плочката - телесен, бежов, тен, пепел от рози, прасковен, кафяв итн. Биват покривни и полупрозрачни (semi-transparent) Полупрозрачните се сливат по-лесно с естествения нокът, но не прикриват големи дефекти и с тях е трудно да се правят леки поправки на френски гел маникюр, защото белият гел, ако не се изпили напълно, прозира. Покривните покриват на тънък слой идеално, но не седят естествено и не могат да се употребяват ако се желае максимално близък до естествен нокът с видима лунула. Никога не са напълно прозрачникамуфлажите. Могат да бъдат:
. В Норвегия знам, че е пълно с мангалоци от цял свят и че северно африканците от Мароко и Алжир а и разни от Ирак, Афганистан и нам си къде си яко тормозят и изнасилват. И тук не е розово та затова. После може да ви разкажа как предложих секс на едно досадно момченце на пазара. Поне ще се похилим.
. Поради което не се занимавам повече с огледални нокти колкото и да ми харесват. Също, забелязах, че колкото повече слоеве топ слагам толкова по-бързо се бели. Затова слагам един слой.