СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 870
  • 771
  •   1
Отговори
# 315
Не държа да ми вярваш. Но след като коментираш, е добре и да четеш. Член 30:
http://www.smg.bg/uploads/Pravilnik%20za%20ustroistvo%20i%20dein … a%202016-2017.pdf

Чета, чета, много внимателно чета.
Миналата година е имало такава клауза, тази година няма таква клауза.
За мен резултата е подменен , защото 2009/2010 НЕ Е ИМАЛО ТАКАВА КЛАУЗА В ПРИЕМА!

# 316
А правилник за прием от тогава да се намира ?
Логиката ме кара да мисля, че не е имало тогава клауза за децата на преподавателите, както и сега за 2017/2018 няма.

6σ, правите ли разлика между различните правилници?
Не,  много ще съм благодарен ако ме осветлите на разликите между "различните" правилници .

# 317
За любителите на конспирации:
http://www.bg-mamma.com/?topic=505535.135

Както се вижда, повишени са резултатите на доста деца, някои от тях не са приети. А от пост №138 става ясно, че не само децата на учителите са се възползвали от възможността да се запишат с по-нисък резултат.
От този пост изобщо не става ясно ,че  през 2010  е имало регламентирана в приема възможност.
Има коментар, че дъщерята на Кортезов била приета (не става ясно как ) предишната година(2009) с 16 т.
Не разбрах , кое дава право за прием на дете на преподавател, както твърдите.
Поради липсата на законова възможност явно е било по-лесно да се "коригира" резултата .

# 318
Не държа да ми вярваш. Но след като коментираш, е добре и да четеш. Член 30:
http://www.smg.bg/uploads/Pravilnik%20za%20ustroistvo%20i%20dein … a%202016-2017.pdf

Чета, чета, много внимателно чета.
Миналата година е имало такава клауза, тази година няма таква клауза.
За мен резултата е подменен , защото 2009/2010 НЕ Е ИМАЛО ТАКАВА КЛАУЗА В ПРИЕМА!

И от къде сте толкова сигурен какво е било 2009/2010г.?!?!?! Чак вече ми е смешно. Точно за такава клауза в съответния нормативен акт сте следял и сте видял, че няма, така ли да разбирам?!
Винаги децата на преподавателите, по всички училища са влизали и учили в съответното училище. Оставам настрана моралната страна на този въпрос... но фактите са такива.

И в крайна сметка не Ви разбирам всички - не гледате принципно на въпроса за махането/назначаването на учители, на това кой какво е направил и допринесъл за СМГ, а се заравяте в едни такива дребнотемия, които са толкова излишни и смешни...

Аз лично от това, което днес чух от директора не разбрах едно - след като той е категорично против връщането и назначаването на П. Тодорова в училището, защо му е  да й предлага граждански договор.. Ама иначе той е против де.... Тъй като сме във форум не бих искала да давам необходимата квалификация за директора ...

# 319
За любителите на конспирации:
http://www.bg-mamma.com/?topic=505535.135

Както се вижда, повишени са резултатите на доста деца, някои от тях не са приети. А от пост №138 става ясно, че не само децата на учителите са се възползвали от възможността да се запишат с по-нисък резултат.
От този пост изобщо не става ясно ,че  през 2010  е имало регламентирана в приема възможност.
Има коментар, че дъщерята на Кортезов била приета (не става ясно как ) предишната година(2009) с 16 т.
Не разбрах , кое дава право за прием на дете на преподавател, както твърдите.
Поради липсата на законова възможност явно е било по-лесно да се "коригира" резултата .

А тази година на някого ясно ли му е, че има регламентирана такава възможност? Дори потребителка, която определено е доста информирана, не знае за нея. А както се вижда, има я, но не в правилник за прием, а в Правилник за устройството и дейността на училището, който май не се променя осезаемо през годините.

# 320
Правилникът на едно училище не може да противоречи на закон и на наредба на министър, а те не предвиждат подобен вариант за прием. Възможно е текстът просто да е пренесен от миналогодишния правилник, когато все още ставаше дума за училищен, а не за държавен прием.

# 321
Да, потвърждавам, че не знаех за тази точка и че този правилник засяга и приемът след 4-ти клас (особено след приемането на Наредба 10). Мисля, че е редно във вътрешните правила за прием да се упоменато за тази възможност. Освен това мисля, че деца, приети по този начин трябва да са в графа "извънпланов прием".
(Тук не коментирам случая от 2010 година, говоря за приема тази учебна година).

# 322
Аз лично от това, което днес чух от директора не разбрах едно - след като той е категорично против връщането и назначаването на П. Тодорова в училището, защо му е  да й предлага граждански договор.. Ама иначе той е против де.... Тъй като сме във форум не бих искала да давам необходимата квалификация за директора ...
Това се казва компромис.
Законите трябва да се спазват. Иначе става анархия.
Спорът не може да бъде решен до 15.09. Това е начинът да преподава на децата си до решаване на спора.
Вчера беха много смели  всички - стачкуващи, министър, Кастрева, Фандъкова.
Дали ще имат смелостта да го уволнят ? След днешното интервю не вярвам да посмеят.
До 15 септември има още време.
"Пилците се броят наесен."

# 323
Спорът не може да бъде решен до 15.09. Това е начинът да преподава на децата си до решаване на спора.
Дали ще имат смелостта да го уволнят ? След днешното интервю не вярвам да посмеят.

Законите ще се спазят, както стана ясно от интервютата с представители на  институциите. След като има нарушения (50 страници), не е нужна смелост, а прилагане на закона. Проверката сам си я предизвика.

# 324
Правилникът на едно училище не може да противоречи на закон и на наредба на министър, а те не предвиждат подобен вариант за прием. Възможно е текстът просто да е пренесен от миналогодишния правилник, когато все още ставаше дума за училищен, а не за държавен прием.

Сещам се за поне едно училище, в което има същата възможност, но за прием след 7. клас. Всъщност не съм сигурна дали и тази година е било така, но преди имаше.

# 325
Възможно е, и за СМГ е било възможно до миналата година. Обяснила съм защо. Аз коментирам не наличието на такъв текст в правилника, а това, че той противоречи на нормативни документи, които са над него и това го обезсилва.
Скрит текст:
Друг въпрос е, че явно СМГ често е извън правилата. Справка - срокът, в който беше одобрена допълнителната паралелка тази година.

# 326
Законите ще се спазят, както стана ясно от интервютата с представители на  институциите. След като има нарушения (50 страници), не е нужна смелост, а прилагане на закона. Проверката сам си я предизвика.
Напротив , институциите искат да заобиколят закона.
Има трудово-правен спор, трябва да се реши в съда.
Не влагай много надежди на тези 50 страници, тепърва трябва да ги връчат, да искат обяснения, има законов срок за отговор и т.н. до края на другата седмица нищо няма да стане. Може да се появат документи, обяснения за "пропуските". От 20 нарушения може да останат 2-3.
През това време част от  другите 70%  от учителите в СМГ, с които П.Т. не си говори може пък и да се разприказват.
Поживьом увидим!

# 327
Аз лично от това, което днес чух от директора не разбрах едно - след като той е категорично против връщането и назначаването на П. Тодорова в училището, защо му е  да й предлага граждански договор.. Ама иначе той е против де.... Тъй като сме във форум не бих искала да давам необходимата квалификация за директора ...
Това се казва компромис.

Не искам да влизам в спорове. Но това НЕ Е компромис! С това си действие Стоянов признава, че тя е необходима на учениците си и от зор-заман й предлага "нещо като нищо". Ако той е убеден в правотата си, в действията си и най-вече в правилността на мисловния си процес, изобщо нямаше да предлага такъв "компромис".

# 328
Не искам да влизам в спорове. Но това НЕ Е компромис! С това си действие Стоянов признава, че тя е необходима на учениците си и от зор-заман й предлага "нещо като нищо". Ако той е убеден в правотата си, в действията си и най-вече в правилността на мисловния си процес, изобщо нямаше да предлага такъв "компромис".

Оооо боже !
Ми щом не и пука за децата , да не завежда дело до 06.09 и да чака да падне Стоянов и Ушагелов да я върне !
Ама Стоянов няма да падне до 06.09 , а може и въобще да не падне.
 smile3513Нагли сте,. озлобени сте и не оценявате, че сте малцинство !!!

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 20:42 от 6σ

# 329
  • София
[link=topic=990411.msg35461981#msg35461981 date=1503680740]

Не влагай много надежди на тези 50 страници, тепърва трябва да ги връчат, да искат обяснения, има законов срок за отговор и т.н. до края на другата седмица нищо няма да стане. Може да се появат документи, обяснения за "пропуските".

Докладът е връчен вече. Нали и г-жа заместничката Велкова, която се оплака, че е "тормозена" от МОН, заяви, че й е връчен доклада, в качеството й на и.д.
Много от документите са пооправени Wink все пак г-н Стоянов спа 2 нощи в училището и е имал тази възможност. Беше прибрал под ключ и печатите. Но все пак явно са останали достатъчно "пропуски", които не могат да бъдат поправени.

Общи условия

Активация на акаунт