СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 908
  • 771
  •   1
Отговори
# 270
Днес очаква ли се да се случи нещо или кулминацията ще е в понеделник ?

Вероятно в понеделник.
зам. министър Таня Михайлова в " Тази сутрин"

Интересно, когато им изнася, журналята и институциите следят първо бг мама, а сега всички мощно са облъчени само от едната страна. Тук се намесват хора на мнооого високо ниво и дърпат конците и никой няма желание да разнищи истината. Зам министърката говореше без никакви аргументи и конкретни факти, а използваше общите приказки на изтрещялите една шепа поддръжници. Къде се скриха сега всички, които по неведоми пътища наместиха децата си неправомерно в СМГ. Защо не излязат сега да подкрепят Стоянов или смятат, че само на МОН и РИО се дължи тази благина.

# 271
Къде се скриха сега всички, които по неведоми пътища наместиха децата си неправомерно в СМГ. Защо не излязат сега да подкрепят Стоянов или смятат, че само на МОН и РИО се дължи тази благина.
Това не го разбрах. Всички връзкари са в СМГ защото директорът ги е вкарал там, така ли? Ако е така, то това хич не му прави чест. На децата, извоювали с труд мястото си в СМГ не им се осигурява нормална среда от 28 ученика, а се тъпчат по 32 и повече (отделно примерът, че едни трябва да учат, а други просто са "привилегировани"). Интересно дали тази година също ще има връзкари в 5 клас. След всички тези скандали ще е доста "смело" да се рискува и с още един скандал (в 5ти клас има прозрачност кой колко е изкарал на изпитите и е явно кой е приет редовно, в 7ми клас тази прозрачност липсва и там не би могло да се разбере има ли и кои са връзкарите). В крайна сметка редовно са приети 28.6+3 близнака = 171 деца. Би трябвало да влезнат достатъчно средства в училището.

# 272
Добро утро! Кой мислеше, че ги вкарва? Грешиш за прозрачността след 7 клас - в МОН е цялата информация за всеки приет ученик във всяко училище. След 5 клас е по-лесно да се правят шашмалогии, приемът е организиран от училището.

# 273
За една миналогодишна петокласничка с под 10 точки на ОМТ знам чие протеже е и това не е директорът! Някои ги спускат от по-горно ниво.
Не зная каква шашмалогия може да се направи в 5ти клас, освен изкуствено завишени точки на ОМТ. Но нали имаше национална комисия, която провери работите. Изтичане на задачи са другия вариант, но не го вярвам. Приетите 171 деца са ясни, имената им са видни от всеки. Ще видим какво ще е на 15.09. Кога и как се очаква да обявят класовете?

# 274
За една миналогодишна петокласничка с под 10 точки на ОМТ знам чие протеже е и това не е директорът! Някои ги спускат от по-горно ниво.

Да, това имах предвид. Явно за този конфликт не е достатъчно "горно" това ниво, че да се опълчи.

# 275
Всяка година има списъци с резултатите от НВО в 7 клас на учениците  в СМГ, миналата година може би 90% продължиха в училището, приемат 6 паралелки и рядко са повече от 28 ученика в клас.

# 276
  • София

Къде се скриха сега всички, които по неведоми пътища наместиха децата си неправомерно в СМГ. Защо не излязат сега да подкрепят Стоянов или смятат, че само на МОН и РИО се дължи тази благина.

Чудесен призив! Браво ! Нека!
На тях ли се уповава и разчита г-н директора? Та как ли не, те сега да си признаят как са вкарали децата си в гимназията, че и пари са плащали. Simple Smile
Нали имаше много учители зад него, родители? Нека те честно да го защитят. Но от какво да го защитят? От самия него, може би?

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 16:41 от jenap

# 277
Всяка година има списъци с резултатите от НВО в 7 клас на учениците  в СМГ, миналата година може би 90% продължиха в училището, приемат 6 паралелки и рядко са повече от 28 ученика в клас.
А в 5-7 клас по колко деца са в клас? Чела съм твърдения за 32 и дори повече. Дано не е вярно. Ако не се лъжа по наредба може да са максимум 29 деца в клас.

# 278

Той на тях ли се уповава и разчита г-н директора? Та как ли не, те сега да си признаят как са вкарали децата си в гимназията, че и пари са плащали. Simple Smile
Нали имаше много учители зад него, родители? Нека те честно да го защитят. Но от какво да го защитят? От самия него, може би?

Разбира се, че има. И то много повече. Едва ли някой си е мислил обаче, че конфликтът ще се изроди до такива гнусно - уродливи размери. Освен това са интелигентни хора и едва ли биха си позволили да се излагат така. Но мисля, че най-вече страхът ги възпира. Все пак доста от децата са състезатели с мечти за високи постижения и ако се набутат в шамарите на тази необуздана върхушка, дотам с мечтите.

# 279
  • София
А в 5-7 клас по колко деца са в клас? Чела съм твърдения за 32 и дори повече. Дано не е вярно. Ако не се лъжа по наредба може да са максимум 29 деца в клас.

Миналата година във всички пети класове бройката беше 32 деца. Имаше един близнак, т.е 19 деца повече са приети. От тези 19 деца знам за поне 2 деца на учители в училището, може да има и други, но едва ли всичките 19 са деца на учители в СМГ.

# 280
Пресата от горе е много силна,някои решения ги взима и педагогическият съвет, но както казах промените се случват непрекъснато. Тази година предстои да видим как ще  е и в 5 и в 8 клас.

# 281
Все пак доста от децата са състезатели с мечти за високи постижения и ако се набутат в шамарите на тази необуздана върхушка, дотам с мечтите.
Бях казал, че спирам. Но не мога да се въздържа да не ползвам толкова хубавия пример:
Ето как "състезателността" в СМГ (и не само) е вредна. Разделя децата (и техните родители), правейки ги конкуренти.  А разделени, винаги ще са лесни за владеене.
И ги свиква да се държат така и за в бъдеще...

# 282
  • София

Той на тях ли се уповава и разчита г-н директора? Та как ли не, те сега да си признаят как са вкарали децата си в гимназията, че и пари са плащали. Simple Smile

Разбира се, че има. И то много повече. Едва ли някой си е мислил обаче, че конфликтът ще се изроди до такива гнусно - уродливи размери. Освен това са интелигентни хора и едва ли биха си позволили да се излагат така. Но мисля, че най-вече страхът ги възпира. Все пак доста от децата са състезатели с мечти за високи постижения и ако се набутат в шамарите на тази необуздана върхушка, дотам с мечтите.
Не бях влизала отдавна в темата, ама то станало супер гадно - върнах само няколко страници и спрях да чета.
Едни си повтарят ЕК, други хвърлят неистова омраза към една учителка! За тях - като Джофра, Иван Иванов и др. все новорегистрирани, никой не може да ме убеди, че не е междуличностен конфликт с госпожата! Което прави мненията им абсолютно необективни.

Само да вметна - децата състезатели без страх подкрепят учителите си, не директора.

# 283
Как няма да повтарям, безпардонното поведение на член на националната комисия  е потресаващо, всичките и членове не трябва да бъдат допускани в комисии на МОН.
ВЪПРОС НА МОРАЛ !
Близо 30 000 са участниците в Европейско кенгуру тази година, благодарение на телевизионите изяви , всички разбраха кое е лицето зад подписа.
Защо управляващият орган отказва да свика Общо събрание, има ли нещо от което се притеснява? На настоятелите трябва да бъде предоставена възможност да изслушат директора.

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 14:43 от One of you

# 284
Само да вметна - децата състезатели без страх подкрепят учителите си, не директора.
Откъде направи тези глобални изводи , че децата и родителите на останалите  30-35 паралелки, които нямат нищо общо с тези няколко учителя ги подкрепят в искането за оставка на директора?
Та , ако Кастрева си държи на работата , няма да е зле да спре малко с "офертите" за оставка,  за да не си замине и тя.
Не виждам големи шансове за нея да овладее ситуацията с дисциплинарно уволнение на Стоянов!

Последна редакция: пт, 25 авг 2017, 15:54 от 6σ

Общи условия

Активация на акаунт