СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 758
  • 771
  •   1
Отговори
# 510
министър Дидева, твърдо подкрепям разширения прием в пети клас. В осми клас е много по-добра атмосферата в класовете, в които децата се познават, знанията им по математика са на едно ниво, за учителите също е по-лесно.

# 511
той обича децата от цялото училище.
Направо е влюбен в тях – вече втори месец го показва.

Прави ми впечатление, че най-многобройни сред привържениците на директора са родителите на ученици, завършили тази година 8. клас. На какво ли се дължи това? Изключвам приетите нерегламентирано, за тях е ясно.

Наистина ли не можете да навържете събитията и трябва за стотен път да се повтори - седми и осми клас са били най-прецакани от действията на госпожата и няма как да не подкрепят Стоянов. Нали заради тях са всички тези драми и уволнения, за да се компенсира една несправедливост, лишила от възможността да се борят за участие в МБОМ едни от най-силните математици в двата випуска. Вие на тяхно място на чия страна бихте застанали?

# 512
министър Дидева, твърдо подкрепям разширения прием в пети клас. В осми клас е много по-добра атмосферата в класовете, в които децата се познават, знанията им по математика са на едно ниво, за учителите също е по-лесно.
Ъъъъ, к'во? Подкрепяй си го, като искаш. Не виждам някой да ти пречи. Не разбирам само защо се обръщаш към мен.

# 513
той обича децата от цялото училище.
Направо е влюбен в тях – вече втори месец го показва.

Прави ми впечатление, че най-многобройни сред привържениците на директора са родителите на ученици, завършили тази година 8. клас. На какво ли се дължи това? Изключвам приетите нерегламентирано, за тях е ясно.

Наистина ли не можете да навържете събитията и трябва за стотен път да се повтори - седми и осми клас са били най-прецакани от действията на госпожата и няма как да не подкрепят Стоянов. Нали заради тях са всички тези драми и уволнения, за да се компенсира една несправедливост, лишила от възможността да се борят за участие в МБОМ едни от най-силните математици в двата випуска. Вие на тяхно място на чия страна бихте застанали?

За пореден път се изказа неподготвен/а. Видя ли отбора за МБОМ? Или разширения отбор?

# 514
Кой директор ще ги спре - Иван Симеонов ?
Тогава  "пропуските" на Стоянов ще са нищо  спрямо неговите и "know-how-то" нама да му помогне дори и в бюрото по труда да се регистрира.  smile3532
Гадно, много гадно!
Вече започвам да се съмнявам, че имаш дете в СМГ.
На кой свят живееш ? Явно живеем с теб в различни държави.
А в какво вярваш и в какво се съмняваш си е твой бизнес. В него нямам акции.  newsm47
Студент съм и г-н Стоянов ми плаща по граждански договор да го защитавам тук и във фейсбук.  newsm10

# 515
Та, ако е удобно да продължиме с изясняване на Съвета на настоятелите на СМГ.

Някакво инфо за Екатерина, Гергана, Анастас  ?

# 516
Гугъл не ползваш ли?

# 517

За пореден път се изказа неподготвен/а. Видя ли отбора за МБОМ? Или разширения отбор?

Покажи ми едно дете 7 клас от СМГ в 3-те отбора участници на МБОМ във Варна, на който ръководител е П.Т. ?
Или в СМГ в 7 клас няма деца дето могат да изкарат 9 точки (от 40) и да вземат бронзов медал ?

# 518

Покажи ми едно дете 7 клас от СМГ в 3-те отбора участници на МБОМ във Варна, на който ръководител е П.Т. ?
Или в СМГ в 7 клас няма деца дето могат да изкарат 9 точки (от 40) и да вземат бронзов медал ?
Седмокласници рядко се класират за МБОМ. Тази година беше по-лесно, поради наличието на три отбора. Това, че някой не е учил 5-7 клас в СМГ, прави ли го по-слаб математик? Или трябва само семегейци да се класират за такива състезания? И това се е случвало, но само веднъж за последните 9-10 години. В разширения отбор тази година имаше седмокласник от СМГ.
Не се разбра третият отбор как се появи. Никой не писа статии за нарушен регламент, нямаше коментари, писма, не стана ясно по какви критерии и кой го определи. Явно не е дело на СГ и ПТ.

# 519
  • София

Вероятно на това, за което писах малко по-горе:

Национална комисия - > Регламент -> Писмо на директора срещу регламента -> Липса на корекция на регламента -> Областен и национален кръг на олимпиадата по математика за 7. и 8. клас -> Ощетени ученици от 7. и 8. клас. на СМГ.

Дали РУО и МОН нямат принос за сегашната ситуация в СМГ?  Изискват от директора да се справи с нея, да намери равновесието между учители, родители и ученици, да решава конфликти. Нали именно той писа до същите тези институции и ги предупреди за проблемите, които води след себе си този регламент? Те къде бяха тогава? Нали същият този регламент ( който те утвърдиха, не пожелаха да променят, спазваха избирателно, най-вече там, където той ощети учениците) донесе огорчение и разочарование от липсата на справеливост и закрила у деца, родители и учители. Сега обаче РУО и МОН виждат вината за конфликта само в директора. 

# 520
Ако трябва стриктно да се придържаме към нашия си регламент, там се говори само за един отбор от шест човека. Вторият откъде се появи чисто формално? Видях коментари, още когато въпросният регламент, дело на комисия, която постоянно е обект на обсъждане тук, се появи, че като домакини имаме право на два отбора, но регламентът още си стои на страницата на МОН.
Четох някъде, че третият отбор е на града-домакин. Как е определен и защо са се комбинирали с Бургас - не знам и не съм търсила.

# 521
Ако трябва стриктно да се придържаме към нашия си регламент, там се говори само за един отбор от шест човека. Вторият откъде се появи чисто формално? Видях коментари, още когато въпросният регламент, дело на комисия, която постоянно е обект на обсъждане тук, се появи, че като домакини имаме право на два отбора, но регламентът още си стои на страницата на МОН.
Четох някъде, че третият отбор е на града-домакин. Как е определен и защо са се комбинирали с Бургас - не знам и не съм търсила.

На въпроса могат да отговорят Грзодев, Шаркова и Тодорова.

Отбори на България за МБОМ 2017

Bulgaria A

Светльо Лалов 8 клас СМГ - 36 точки, златен медал
Стефан Хаджистойков 8 клас СМГ - 31 точки, сребърен медал
Борислав Кирилов 7 клас ПЧМГ - 31 точки, сребърен медал
Матей Петков 9 клас НПМГ - 23 точки, сребърен медал
Михаела Гледачева 8 клас ПЧМГ - 22 точки, сребърен медал
До Виет Кьонг 8 клас СМГ - 19 точки, сребърен медал
Ръководители на Bulgaria A: Ирина Шаркова и Велислав Йончев

Bulgaria B

Галин Тотев 8 клас ПМГ Бургас - 27 точки, сребърен медал
Мартин Стефанов 8 клас СМГ - 25 точки, сребърен медал
Диян Димитров 8 клас СМГ - 23 точки, сребърен медал
Мартин Копчев 7 клас ПМГ Габрово - 23 точки, сребърен медал
Георги Златинов 7 клас ПМГ Благоевград - 22 точки, сребърен медал
Димитър Николов 7 клас МГ Варна - 17 точки, бронзов медал
Ръководители на Bulgaria B: Стоян Ненков и Петя Тодорова

Bulgaria C

Марк Киричев 8 клас МГ Варна - 21 точки, сребърен медал
Георги Петков 7 клас МГ Варна - 16 точки, бронзов медал
Андрей Цочев 9 клас ПМГ Бургас - 14 точки, бронзов медал
Калоян Янчев 7 клас МГ Варна - 13 точки, бронзов медал
Веселина Иванова 7 клас ПМГ Бургас - 12 точки, бронзов медал
Мариана Бояджиева 8 клас ПМГ Бургас - 10 точки, бронзов медал
Ръководители на Bulgaria C: Иван Ангелов и Елена Киселова

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 23:04 от 6σ

# 522
  • София

Седмокласници рядко се класират за МБОМ. Тази година беше по-лесно, поради наличието на три отбора.

Значи 2014 година е била годината на големите изключения у нас. Хем с един отбор, хем с трима седмокласници в него. Дали и тримата не бяха ученици на Петя Тодорова?

http://forum.alekdimitrov.com/index.php?topic=59473.0

# 523
Не знам защо си стъпил на моите думи. Отборите и техните резултати са отдавна известни. Имаше и разни неофициални подробности около тяхното формиране, който се интересува знае къде да чете.

# 524

Общи условия

Активация на акаунт