СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 61 011
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Не се изисква кой знае каква интелигентност, за да си наясно, че има документи, които засягат само двете страни, в случая работодател (РУО)-работник(директора). За конфиденциалност чувала ли сте?
Заповедта за дисциплинарно уволнение такъв документ ли е? И, ако е такъв документ, защо се настояваше съдържанието й да бъде огласено?
Случаят придоби публичност и е редно нарушенията да бъдат посочени от компетентните лица или органи. Не е необходимо целият доклад да бъде публикуван в подробности.
Не съм виждала във форумите заповедта за уволнение. Видях я на живо, няколко страници е, от които знаем само основното обвинение. И то лично от Тодорова. Затова казах, че ако директорът прецени, ще сподели публично това, което е необходимо да знаем. Нали не очаквате РУО да го публикуват, няма да го изправят пред народен съд Simple Smile Трети лица мисля, че нямат право да разпространяват подобни документи.

# 631
  Няма безгрешни хора, всички са в  процес на развитие, но не съм сляпа да видя диктаторски стил на управление, дискриминация, за мене това е достатъчно. Що за човек трябва да си, да забъркаш с действията си такъв скандал, да кажеш, че е без значение кой ще им преподава на децата с години, не става въпрос за резултати от състезание, а за обучение във времето, това са деца, а не възрастни хора, психиката им не е укрепнала, те се развиват, намерили са си учителя, родители и деца се борят, а човека от когото зависи изчезва да си почива. И то не е единичен случай, не става въпрос за един учител. Как е спял спокойно, как се е хранил спокойно толкова време не мога да разбера. Никакъв контакт с никой ,който се опитва да помогне. Какви доказателства искате, цяла България видя какво се случва.
  Достойните хора преди всичко и учители в това училище, добре че все още има такива, излязоха открито да защитят учители, деца, родители. Поклон пред тях.

# 632
Кой говори за форуми?
Като стана дума за виждане, въпросните 50 страници се споменават доста често. Тях дали някой ги е виждал с очите си?
Да се надяваме, че съдържанието им ще придобие поне наполовина толкова гласност, колкото мотивите за уволнението.

# 633
 Няма безгрешни хора, всички са в  процес на развитие, но не съм сляпа да видя диктаторски стил на управление, дискриминация, за мене това е достатъчно. Що за човек трябва да си, да забъркаш с действията си такъв скандал, да кажеш, че е без значение кой ще им преподава на децата с години, не става въпрос за резултати от състезание, а за обучение във времето, това са деца, а не възрастни хора, психиката им не е укрепнала, те се развиват, намерили са си учителя, родители и деца се борят, а човека от когото зависи изчезва да си почива. И то не е единичен случай, не става въпрос за един учител. Как е спял спокойно, как се е хранил спокойно толкова време не мога да разбера. Никакъв контакт с никой ,който се опитва да помогне. Какви доказателства искате, цяла България видя какво се случва.
  Достойните хора преди всичко и учители в това училище, добре че все още има такива, излязоха открито да защитят учители, деца, родители. Поклон пред тях.
И в името на децата и предлага да се върне на ГД. Това е голям КОМПРОМИС и отсъпление.
Обясни ми защо ГД не е времнно решение , докато завършат децата ви или съда реши казуса ?
Само не ми говори за унижение. Сигурно и съдебен спор е унижение.
Но със стачки,медийни изяви и оставка е приемливо.

# 634
От репортажите останах с впечатление, че родителите имат достъп до 50те страници протокол. Защо не го публикувате? И аз съм любопитна да го прочета.

На вниманието на Дидева. Отговорът ми беше и на този пост.

# 635
Кой говори за форуми?
Като стана дума за виждане, въпросните 50 страници се споменават доста често. Тях дали някой ги е виждал с очите си?
Да се надяваме, че съдържанието им ще придобие поне наполовина толкова гласност, колкото мотивите за уволнението.
Разбира се. Няма начин, ще се чуе.Wink

# 636
Аз от МОН и от РИО чух само призив Стоянов сам да си подаде оставката, защото те не могат да го уволнят. Дори и да има доклад от 50 страници, за които твърдят само поддръжниците на Тодорова, то повечето нарушения ще са с помощта на тези институции и самата Тодорова. Едва ли някой ще иска да си вкара автогол. Затова го чакат той да предприеме това действие. Нещо като уволнението "по взаимно съгласие", за да нямаш законово право да претендираш после.

# 637
Не съм виждала във форумите заповедта за уволнение. Видях я на живо, няколко страници е, от които знаем само основното обвинение. И то лично от Тодорова. Затова казах, че ако директорът прецени, ще сподели публично това, което е необходимо да знаем. Нали не очаквате РУО да го публикуват, няма да го изправят пред народен съд Simple Smile Трети лица мисля, че нямат право да разпространяват подобни документи.
Искате да кажете, че освен заради ЕК има и други неща в заповедта?
Честно казано не очаквам РУО да публикуват протокола, но просто с това натякване за 50 страници провинения малко преиграхте. Очаквам РУО да предостави протокола на Стоянов, да му даде някакъв срок за отговор. Той да отговори, след това РУО да преразгледа отговорите му и да види може ли да се съгласи с тях или не. До тук това ми стои около месец време. През това време ще е изтекъл срока за обжалване на заповедта за уволнение. Интересно ми е дали ще има акт на обжалване или не. Ще е започнала и учебната година. Отново ми е интересно на 11а и 11б предвиден ли е заместник или не. След като РУО разгледат отговора на директора или ще го приемат и ще го оставят на поста, защото няма да имат основания за уволнение или ще го уволнят. Ако го уволнят след 6.09 и има съдебна жалба от г-жа Тодорова, то тогава новият директор не би могъл да я възстанови на работа. Ако го оставят отново няма да я възстанови на работа. Т.е. за вас решение е само ако директорът бъде уволнен преди 06.09, така ли? Изобщо ще падне една "игра на нерви", от която няма да има печеливши, а най-големите губещи ще са децата.

# 638
интелигентните го разбраха

Поздрав за всички интеУекти, прозряли истината:

Уиуипут, с интеуект, с убуекуо в куектив
Скакауец! Скакауец!? Скакауеец? Скакауец Скакауеееец
Нема да се пуашиш к-оопеуе

Хиподил

# 639
 Не е само един случай,само с  един учител, повтарям се, а как да  приеме човек на сериозно документ без входящ номер, спокойно след това може да бъде скъсан и изгорен. Поне на снимката това видяхме, че липсва такъв входящ номер.

# 640
  Няма безгрешни хора, всички са в  процес на развитие, но не съм сляпа да видя диктаторски стил на управление, дискриминация, за мене това е достатъчно. Що за човек трябва да си, да забъркаш с действията си такъв скандал, да кажеш, че е без значение кой ще им преподава на децата с години, не става въпрос за резултати от състезание, а за обучение във времето, това са деца, а не възрастни хора, психиката им не е укрепнала, те се развиват, намерили са си учителя, родители и деца се борят, а човека от когото зависи изчезва да си почива. И то не е единичен случай, не става въпрос за един учител. Как е спял спокойно, как се е хранил спокойно толкова време не мога да разбера. Никакъв контакт с никой ,който се опитва да помогне. Какви доказателства искате, цяла България видя какво се случва.
И в името на децата и предлага да се върне на ГД. Това е голям КОМПРОМИС и отсъпление.
Обясни ми защо ГД не е времнно решение , докато завършат децата ви или съда реши казуса ?
Само не ми говори за унижение. Сигурно и съдебен спор е унижение.
Но със стачки,медийни изяви и оставка е приемливо.
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/zam-ministar-na-obrazovan … -razedinjava.html

За абсурда Граждански договор - от 8-мата минута нататък.
ПП И на Хекимян баба му може да е от Ямбол. Това не знам. Само за договора. Wink

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 18:24 от Warwick

# 641
Затова го чакат той да предприеме това действие. Нещо като уволнението "по взаимно съгласие", за да нямаш законово право да претендираш после.

г-н Стоянов никога няма да си подаде оставката! Не и сега!
А за да дръзне да уволни учител като П.Тодорова, да поеме последствията от това, значи предварително си е опекъл работата!

Код, наздраве ли викаш?

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 18:35 от Фран Дж

# 642
Не е само един случай,само с  един учител, повтарям се, а как да  приеме човек на сериозно документ без входящ номер, спокойно след това може да бъде скъсан и изгорен. Поне на снимката това видяхме, че липсва такъв входящ номер.

Какъв е проблема на документа, не е истински ,  не е отказала или какво ?
Някой да го оспорва ?
На Тодорова подписа под протоколите от ЕК по-истински ли е , да не би да е ходила лично да го полага ?
Ако иска в понеделинк и входящ номер ще и дадат.
Вече се чудите за какво да се хванете. И все по-трудно ще става.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 18:35 от 6σ

# 643
Код, наздраве ли викаш?

Абсолютно Simple Smile
Пийвам домашна Маргарита, (рецептата на лични) и се заканвам да престана да чета двустранната помия по казус, който явно няма да намери интелигентно решение.
А нервите ще си ги пазя за състезанията по математика през учебната 2017 / 2018 г., предполагам, че ще ми трябва запас от тях Sad

# 644
Ако все още има непрочели жалбата на зам.директора на СМГ ...
Скрит текст:

Има ли отговори от институциите по тази жалба?

Общи условия

Активация на акаунт