СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 859
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
  Не е съществено какво съдържа доклада с 50 страници нарушения, става въпрос за нещо друго и то се нарича диктатура, интелигентните го разбраха. По поддръжниците ще го познаете, разбрахме за какво става дума.

# 616
 Не е съществено какво съдържа доклада с 50 страници нарушения....
Дали? Нали точно на база на допуснатите нарушения директорът може да бъде уволнен дисциплинарно.

# 617
 Не е съществено какво съдържа доклада с 50 страници нарушения, става въпрос за нещо друго и то се нарича диктатура, интелигентните го разбраха. По поддръжниците ще го познаете, разбрахме за какво става дума.
Обясни,моля, за не толкова интелигентните, какви са нарушенията определящи Директора като диктатор.Защото непосветените не са виждали доклада.

# 618
 Не е съществено какво съдържа доклада с 50 страници нарушения, става въпрос за нещо друго и то се нарича диктатура, интелигентните го разбраха.
Смятам себе си за интелигентен човек, интересуващ се и следящ какво се случва в българското образование. Не мисля, че 50 страници нарушения трябва просто така да ги преместим на страна и без да четем да определим набедения за направените нарушения за диктатор. Най-малкото такъв подход е неинтелигентен! Честно казано след всичките нередности, които се случиха тази година в РУО и МОН, малко съм загубила доверието си в тях и предпочитам лично да прочета и доклада, и отговора на директора, за да си съставя сама мнение, а не да вярвам на РУО или на някой пишещ в бг-мама. Естествено, ако не ми се предостави такава възможност ще се доверя на инстанции, а не на непознат и предубеден родител (нищо лично).

# 619
От репортажите останах с впечатление, че родителите имат достъп до 50те страници протокол. Защо не го публикувате? И аз съм любопитна да го прочета.
Относно студетът: има доста по-мотивирани и по-начетени студенти от 50 годишни преподаватели по информатика (не визирам никого). В тази връзка такъв преподавател не ме притеснява.
(Учителката по руски в старото ни училище с над 30 години стаж за 3 години не научи децата едно изречение да могат да кажат. Учителката в школата ни по английски е завършила СМГ, а не английска филология и децата я обожават и напредват много, показвайки завидни резултати.)
По-скоро знаят съдържанието му, нали те са подали сигналите.
Не смятам, че има нещо сериозно , което може да бъде основание за дисциплинарно уволнение (напр. зам,директор нямал тапия за това).
Кастрева в крайна сметка може да го уволни и без съществена причина, но ще трябва да се справя с последствията.
По-просто е да убеди Тодорова да приеме гражданския договор, отколкото да се пребори с нови стачки и медийни изяви, по-големи по мащаб и през учебно време.

50 стр. с нарушения и нито едноо от тях не е достатъчно за уволнение.... Вие в ред ли сте?!?! И стига вече с този граждански договор... Смешни сте.

# 620
50 стр. с нарушения и нито едноо от тях не е достатъчно за уволнение.... Вие в ред ли сте?!?! И стига вече с този граждански договор... Смешни сте.
Ми дайте да ги прочетем тези пусти 50 страници!
И не разбирам какъв е проблемът с гражданския договор, че чак някой да е "смешен". Аз самата съм работила на граждански договор не веднъж. Не виждам никаква драма човек да работи на граждански договор.
Случаят изобщо не е до трудов или граждански договор. Тук играта е много по-голяма, но едва ли някой от "кухнята" ще ни просветли някога.

# 621
  • София
Ако ще говорим за дисциплинарни уволнения, какво трябва да се случи с тези, които допуснаха гаврата със седмокласниците на НВО Математика тази година?
Нещата вървят в посока на надцакване, според мен. Ако уволнят Стоянов, какво ще стане с тези над него? Стоянов поне никога не е навредил на децата. Или поне не се е чуло. Каквото и да е правил, винаги се опитва да защити децата.
Смешници. Да не стане ефектът на доминото.

# 622
И не разбирам какъв е проблемът с гражданския договор, че чак някой да е "смешен". Аз самата съм работила на граждански договор не веднъж. Не виждам никаква драма човек да работи на граждански договор.
Случаят изобщо не е до трудов или граждански договор. Тук играта е много по-голяма, но едва ли някой от "кухнята" ще ни просветли някога.
По граждански договор не може да е в Съвета на настоятелите!
Май членството и в момента в СН е замразено.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 17:31 от 6σ

# 623
 Не е съществено какво съдържа доклада с 50 страници нарушения, става въпрос за нещо друго и то се нарича диктатура, интелигентните го разбраха.
Смятам себе си за интелигентен човек, интересуващ се и следящ какво се случва в българското образование. Не мисля, че 50 страници нарушения трябва просто така да ги преместим на страна и без да четем да определим набедения за направените нарушения за диктатор. Най-малкото такъв подход е неинтелигентен! Честно казано след всичките нередности, които се случиха тази година в РУО и МОН, малко съм загубила доверието си в тях и предпочитам лично да прочета и доклада, и отговора на директора, за да си съставя сама мнение, а не да вярвам на РУО или на някой пишещ в бг-мама. Естествено, ако не ми се предостави такава възможност ще се доверя на инстанции, а не на непознат и предубеден родител (нищо лично).
Не се изисква кой знае каква интелигентност, за да си наясно, че има документи, които засягат само двете страни, в случая работодател (РУО)-работник(директора). За конфиденциалност чувала ли сте? И все пак, сигурна съм, че ако директорът реши, че ще има полза от това (както с писанията на Велкова и предложението за граждански договор), винаги може да се обади на някоя мажоретка, да ги снима в тъмни доби и да ги постне Wink

# 624
Май членството и в момента в ОС е замразено.
Родител е. В СН е. Не знам да е в ОС.

# 625
Грешка в бързината, единствено Съвета на настоятелите имах впредвид.
Нали друг отговаря за курсовете сега.

# 626
Грешка в бързината, единствено Съвета на настоятелите имах впредвид.
Нали друг отговаря за курсовете сега.
Последното изречение въпрос ли е?
По молба на директора от м. април за курсовете отговаря Явор Минков.

# 627
Не се изисква кой знае каква интелигентност, за да си наясно, че има документи, които засягат само двете страни, в случая работодател (РУО)-работник(директора). За конфиденциалност чувала ли сте?
Заповедта за дисциплинарно уволнение такъв документ ли е? И, ако е такъв документ, защо се настояваше съдържанието й да бъде огласено?
Случаят придоби публичност и е редно нарушенията да бъдат посочени от компетентните лица или органи. Не е необходимо целият доклад да бъде публикуван в подробности.

# 628
Последното изречение въпрос ли е?
По молба на директора от м. април за курсовете отговаря Явор Минков.
Желанието на директора ли е било да е Явор Минков или е просто е искал друг на мястото на Тодорова, а СН са избрали него ?

# 629
Не се изисква кой знае каква интелигентност, за да си наясно, че има документи, които засягат само двете страни, в случая работодател (РУО)-работник(директора). За конфиденциалност чувала ли сте? И все пак, сигурна съм, че ако директорът реши, че ще има полза от това (както с писанията на Велкова и предложението за граждански договор), винаги може да се обади на някоя мажоретка, да ги снима в тъмни доби и да ги постне Wink
Значи, като човек пускал сигнали до РУО и МОН мога да кажа, че въпросните институции отговарят на човека пуснал сигнала. Т.е. не е кой знае каква конфиденциалност. Ако беше толкова конфиденциално нямаше да се гърми по медиите толкова. Освен това говорим за държавни и общински учреждения, чиито дела не бива да са конфиденциални за данъкоплатеца. Особено щом става въпрос за нарушения и уволнения, то би следвало да има светлина по въпроса.
Тъй като съм убедена, че разполагате с тези 50 страници и тъй като изчетох един куп помия и непристойни за интелигентни хора думи (включително и откровени лъжи, които са безобидни, но са лъжи и служат за манипулиране на незапознатите с подробности), имам предположение, че в тези 50 страници няма нищо съществено. В противен случай щеше да следва или незабавно уволнение или публикуване на някое скандално нарушение.

Общи условия

Активация на акаунт