СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 775
  • 771
  •   1
Отговори
# 600
  • София
 А  лично като родител смятам, че е важена средата в която учат децата ни, в СМГ не учат само състезатели по математика, бих казала, че като процент от цялото те са много малък. Математиката  е необходима и на тези, които ще станат инженери , архитекти , химици, лекари и т.н. Съжалявам, но дори и да е ужасно виновна г-жа Тодорова, в което аз съм убедена, че не е така,от едно състезание не зависи ничия съдба фатално, важно е децата да учат с удоволствие  с любим учител, да бъдат задружни в класа си, простичко е.

Условията, в които учат децата ни, са много важни. Те в голяма степен зависят от правилата и от тяхното спазване. Г-жа Тодорова спазила ли е регламента на въпросното състезание?

# 601
 А  лично като родител смятам, че е важена средата в която учат децата ни, в СМГ не учат само състезатели по математика, бих казала, че като процент от цялото те са много малък. Математиката  е необходима и на тези, които ще станат инженери , архитекти , химици, лекари и т.н. Съжалявам, но дори и да е ужасно виновна г-жа Тодорова, в което аз съм убедена, че не е така,от едно състезание не зависи ничия съдба фатално, важно е децата да учат с удоволствие  с любим учител, да бъдат задружни в класа си, простичко е.
Условията, в които учат децата ни, са много важни. Те в голяма степен зависят от правилата и от тяхното спазване. Г-жа Тодорова спазила ли е регламента на въпросното състезание?
А колко ли правила е нарушил директорът, за да изпишат инспекторите 50 страници? newsm78

# 602

2015/2016 Ср. Образ. 1 Бакалавър 17 Магистър 62

2014/2015 Бакалавър 18 Магистър 62

Дидева, като най-запозната с кандидатстването за гимназии, би ли ни казала има ли паралелки с педагогически профил в средното образование? Каква е възможността да спечелиш конкурс и да те назначат на работа в СМГ с диплома за средно образование? Или просто един бакалавър си е изгубил дипломата?  Laughing
Откакто следя кандидатстването, не помня да съм срещала такъв профил, което не означава, че няма, все пак не чета план-приемите на всички области от начало до край.
Но зависи от възрастта на учителя. Попаднах на документи от преди доста години, в които се споменава средно педагогическо образование, както и средно образование с педагогическа правоспособност. Дали и как е било възможно лице с такова образование да бъде назначено за учител в СМГ за учебната 2015/2016 година трябва да се провери в действалата тогава нормативна уредба.
Разбира се не изключвам и обсъжданите тук възможности  за назначени студенти.

В страницата на РУО - София може да се провери какви свободни работни места са били обявени по това време.

Скрит текст:
9.07.2015 г.
Учител по английски език
Учител по география и икономика

31.07.2015 г
Учител по информатика

19.08.2015 г.
Учител по математика

Благодаря за информацията! Значи не е по физическо, слава Богу не е и по математика...Обаче е по важен предмет... newsm78

# 603
Защо в понеделник, тя го отхвърли на мига.
Значи това е единственото решение - оставка?
А другите учители на това мнение ли са, питахте ли ги ?
А останалите родители ?

"Родителите отпадат от Настоятелството при завършване курса на обучение на техните деца."
учителите – при прекратяване трудовите правоотношения с училището или Настоятелството

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 14:50 от 6σ

# 604
Какво може да направи настоятелството във връзка с конфликта, ако се свика Общо събрание? Ако имате разумно предложение и е в правомощията на ОС, споделете го, може би не са се сетили. Не тук, разбира се, а със Съвета на настоятелите или с всички настоятели...
Ще станат ясни позициите на страните и ще разберете, че искането ви е БЕЗУМНО!
Но това разбира се няма как да стане, защото УН се контролира от П.Т.  и сие.

# 605
Благодаря за информацията! Значи не е по физическо, слава Богу не е и по математика...Обаче е по важен предмет... newsm78
Това няма ли го в 50-те страници с нарушения ?

# 606
От репортажите останах с впечатление, че родителите имат достъп до 50те страници протокол. Защо не го публикувате? И аз съм любопитна да го прочета.
Относно студетът: има доста по-мотивирани и по-начетени студенти от 50 годишни преподаватели по информатика (не визирам никого). В тази връзка такъв преподавател не ме притеснява.
(Учителката по руски в старото ни училище с над 30 години стаж за 3 години не научи децата едно изречение да могат да кажат. Учителката в школата ни по английски е завършила СМГ, а не английска филология и децата я обожават и напредват много, показвайки завидни резултати.)

# 607
От репортажите останах с впечатление, че родителите имат достъп до 50те страници протокол. Защо не го публикувате? И аз съм любопитна да го прочета.
Относно студетът: има доста по-мотивирани и по-начетени студенти от 50 годишни преподаватели по информатика (не визирам никого). В тази връзка такъв преподавател не ме притеснява.
(Учителката по руски в старото ни училище с над 30 години стаж за 3 години не научи децата едно изречение да могат да кажат. Учителката в школата ни по английски е завършила СМГ, а не английска филология и децата я обожават и напредват много, показвайки завидни резултати.)
По-скоро знаят съдържанието му, нали те са подали сигналите.
Не смятам, че има нещо сериозно , което може да бъде основание за дисциплинарно уволнение (напр. зам,директор нямал тапия за това).
Кастрева в крайна сметка може да го уволни и без съществена причина, но ще трябва да се справя с последствията.
По-просто е да убеди Тодорова да приеме гражданския договор, отколкото да се пребори с нови стачки и медийни изяви, по-големи по мащаб и през учебно време.

# 608
Започвам да си мисля, че уволнението на Тодорова е планирано в синхрон с РУО. Дали и тя искат да я махнат или са угодили на мрънкането на Стоянов няма как да знам. Явно парите на настоятелството са много апетитни. Не бих се изненадала и да има желание за отчет пред висшестояща инстанция. Май работата ще се окаже много по смрадлива, отколкото изглеждаше в началото. Математиците уж добре смятат, а едни пари не могат да разделят. Като става дума за пари, не мога да си представя, че РУО и МОН са безпристрастни наблюдатели. И като се разсмърдя и решиха да гръмнат бушона, защото те са пожизнено на хранилката.

Относно казуса с учител със средно образование, не разбирам, как може да е нормално студент да води упражнения на по-нисък курс, но да не може да преподава в училище. Знам, че има закони, но не разбирам логиката им.

# 609
  • София
МАНЯ  МАНЕВА  кога дойде от Ямбол и стана експерт в МОН
Отишла е след като съвсем официално е кандидаствала, класирана е и назначена след конкурс.
Абсолютно коректна като човек, който си върши работата.

Може ли някой да посочи линк за причината за неучастието на Виолета Найденова на EIGMO тази година? Не го намирам. По спомен МОН имаше "заслуга" за това.

http://alekdimitrov.com/comment.asp?NID=594

# 610
Съвпадение на състезанието с националния кръг на НОМ, който е важен за определяне на разширения национален отбор за МОМ.

# 611
  • София
Съвпадение на състезанието с националния кръг на НОМ, който е важен за определяне на разширения национален отбор за МОМ.

Експерите по математика от МОН имат ли заслуга затова съвпадение?

# 612
Вероятно, не вярвам министърът еднолично да изготвя графика,  но не знаем дали заслугата е единствено тяхна. Заповедта за олимпиадите и националните състезания се публикува за обществено обсъждане поне месец преди да бъде утвърдена в официалния си вариант. Можем само да гадаем дали са постъпили своевременни възражения от заинтересованите лица и дали са били взети под внимание или пренебрегнати.
Всъщност, като се замисля, нищо не е пречело след установяване на съвпадението да бъде издадена една заповед за изменение на първоначалната. За миналата учебна година са направени 6 изменения и допълнения, две от които именно на графика.

# 613

Не мисля, че трябва да се търси умисъл.
Аз лично го приемам като неприятен пропуск, както от страна на МОН, така и от страна на СМБ, но не и нарочен за да си заслужава обсъждането.
Разбира се, може и да бъркам, нямам достоверна информация за казуса, просто разсъждавам.

# 614
  • София

Не мисля, че трябва да се търси умисъл.
Аз лично го приемам като неприятен пропуск, както от страна на МОН, така и от страна на СМБ, но не и нарочен за да си заслужава обсъждането.
Разбира се, може и да бъркам, нямам достоверна информация за казуса, просто разсъждавам.

Не търся умисъл, но като прочетох за коректността на работата на експертите от МОН, се сетих за този пропуск.  И НВО-то за 7. клас не мина без повод за недоволство. Понасъбраха им пропуски се тази година.

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 16:05 от Prizma

Общи условия

Активация на акаунт