СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 790
  • 771
  •   1
Отговори
# 585

2015/2016 Ср. Образ. 1 Бакалавър 17 Магистър 62

2014/2015 Бакалавър 18 Магистър 62

Дидева, като най-запозната с кандидатстването за гимназии, би ли ни казала има ли паралелки с педагогически профил в средното образование? Каква е възможността да спечелиш конкурс и да те назначат на работа в СМГ с диплома за средно образование? Или просто един бакалавър си е изгубил дипломата?  Laughing
Откакто следя кандидатстването, не помня да съм срещала такъв профил, което не означава, че няма, все пак не чета план-приемите на всички области от начало до край.
Но зависи от възрастта на учителя. Попаднах на документи от преди доста години, в които се споменава средно педагогическо образование, както и средно образование с педагогическа правоспособност. Дали и как е било възможно лице с такова образование да бъде назначено за учител в СМГ за учебната 2015/2016 година трябва да се провери в действалата тогава нормативна уредба.
Разбира се не изключвам и обсъжданите тук възможности  за назначени студенти.

В страницата на РУО - София може да се провери какви свободни работни места са били обявени по това време.

Скрит текст:
9.07.2015 г.
Учител по английски език
Учител по география и икономика

31.07.2015 г
Учител по информатика

19.08.2015 г.
Учител по математика

# 586
6σ, имаш глава на раменете , а ни занимаваш с кал и помия , какво искаш да ни покажеш?!?!?

За мене същественото чисто човешки е , че един Директор се постави над всички, над Министерство на образованието,а да то е основният враг според Стоянов  на образованието, над Министър, над РУО, над учители, родители и деца.  Министърът  на образованието защити българския учител, като обяви,че са незаконни срочните договори, които се сключват за 9 месеца, по този параграф смятайте колко извън закона договора е сключил г-н Стоянов, колкото и да се крие и подправя документи с печатите на училището този факт няма как да го скрие. Припомням , че Министъра на Образованието обяви, че всеки Директор ще бъде санкциониран за нарушението на закона.
 Питам достойно ли е да откажеш комуникация със засегнати родители, деца питащи защо са отстранени техните учители? Да откажеш комуникация на Институциите в България , опитващи се да разрешат конфликт,породен от всевишния  Директор, оттеглил се в отпуска.Какво сърце има този човек толкова време да не стъпи в любимото си училище,  да не се интересува изобщо от учениците и родителите на СМГ, които имаха  сериозен проблем и търсиха Директора да им помогне?
 НЯМА СЪРЦЕ, това мисля аз и  не виждам капка здрав разум в постъпките на този човек ,както не можах да видя от къде ще капне капката вар в репортажите от СМГ?!?!?
  В последното си интервю Стоянов отново обяви МОН за враг номер едно на образованието публично, е какво очаква, да го потупат по рамото, да паднат в краката му за прошка защото е европейски гражданин на годината ли?!?

Като родител си мисля, че този човек има разтройство на разума и не мога да му имам никакво доверие, смятам, че е опасен не само за самия себе си, но и за децата ни. Не виждам как може да му се повери управление на Училище.

# 587
А чисто човешки Тодорова каза ли ви защо постъпи така спрямо всички деца на СМГ ? Обясни ли  ви защо не се свиква Общо събрание на настоятелството?

# 588
Скрит текст:
9.07.2015 г.
Учител по английски език
Учител по география и икономика

31.07.2015 г
Учител по информатика

19.08.2015 г.
Учител по математика

Да не би да става въпрос за Даниел Джевекелов?

http://old.bg-mamma.com/?topic=752107.msg33371669#msg33371669

Също така трябваше да води курс по математика за трети клас, но впоследствие беше заменен от А.Ангелов.

П.П. Дидева, въпросът ми не е към теб. Ползвах цитата. Peace

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 13:50 от Фран Дж

# 589
А чисто човешки Тодорова каза ли ви защо постъпи така спрямо всички деца на СМГ ? Обясни ли  ви защо не се свиква Общо събрание на настоятелството?
Какво може да направи настоятелството във връзка с конфликта, ако се свика Общо събрание? Ако имате разумно предложение и е в правомощията на ОС, споделете го, може би не са се сетили. Не тук, разбира се, а със Съвета на настоятелите или с всички настоятели...

# 590
Законодателят е отредил точното място за среща между родители, учители, ръководство и това е Общото събрание на училищното настоятелство.
http://smg.bg/news.php?id=647

# 591
Да не би да става въпрос за Даниел Джевекелов?

http://old.bg-mamma.com/?topic=752107.msg33371669#msg33371669

Също така трябваше да води курс по математика за трети клас, но впоследствие беше заменен от А.Ангелов.

П.П. Дидева, въпросът ми не е към теб. Ползвах цитата. Peace
Нищо, аз да си кажа...Smile Той би трябвало да има висше образование към онзи момент.

http://znainai.bg/about-us/

# 592
6σ, имаш глава на раменете , а ни занимаваш с кал и помия , какво искаш да ни покажеш?!?!?

За мене същественото чисто човешки е , че един Директор се постави над всички, над Министерство на образованието,а да то е основният враг според Стоянов  на образованието, над Министър, над РУО, над учители, родители и деца.  Министърът  на образованието защити българския учител, като обяви,че са незаконни срочните договори, които се сключват за 9 месеца, по този параграф смятайте колко извън закона договора е сключил г-н Стоянов, колкото и да се крие и подправя документи с печатите на училището този факт няма как да го скрие. Припомням , че Министъра на Образованието обяви, че всеки Директор ще бъде санкциониран за нарушението на закона.
 Питам достойно ли е да откажеш комуникация със засегнати родители, деца питащи защо са отстранени техните учители? Да откажеш комуникация на Институциите в България , опитващи се да разрешат конфликт,породен от всевишния  Директор, оттеглил се в отпуска.Какво сърце има този човек толкова време да не стъпи в любимото си училище,  да не се интересува изобщо от учениците и родителите на СМГ, които имаха  сериозен проблем и търсиха Директора да им помогне?
 НЯМА СЪРЦЕ, това мисля аз и  не виждам капка здрав разум в постъпките на този човек ,както не можах да видя от къде ще капне капката вар в репортажите от СМГ?!?!?
  В последното си интервю Стоянов отново обяви МОН за враг номер едно на образованието публично, е какво очаква, да го потупат по рамото, да паднат в краката му за прошка защото е европейски гражданин на годината ли?!?

Като родител си мисля, че този човек има разтройство на разума и не мога да му имам никакво доверие, смятам, че е опасен не само за самия себе си, но и за децата ни. Не виждам как може да му се повери управление на Училище.
Искам да спре това безумие, няколко учителя и няколко десетки родителя да карат институциите да им играят по свирката и да се чудят как да заобиколят закона!
Не са само вашите учители в СМГ , на моите деца нито един от тях не преподава !
Или те не учат в СМГ, или СМГ не е само тези учители!

Последна редакция: нд, 27 авг 2017, 16:27 от 6σ

# 593
Нищо, аз да си кажа...Smile Той би трябвало да има висше образование към онзи момент.
http://znainai.bg/about-us/

Да!
Признавам, че ме домързя да се поразровя! Grinning

# 594
Законодателят е отредил точното място за среща между родители, учители, ръководство и това е Общото събрание на училищното настоятелство.
Аха, ясно. Но директорът го нямаше до онзи ден, сигурно затова са решили, че няма смисъл от подобно събрание.

# 595

Не съм я питала, представи си.Виждам, че проблемът е вече на "европейско" ниво и не смятам, че събрание на настоятелството може да го реши. Отдавна изказах мнението си по отношение Кенгурото, наложи ми се да се поразровя в документацията, имало е проблем, оправил се е и това е просто едно състезание, от което не зависи изобщо съдбата на талантливите деца по математика. Като слушах интервюто с  г-н Стоянов се запитах наистина ли си вярва, че в онзи момент е държал в ръцете си съдбата на тези 130 деца и ако е така има нужда от специализирана медицинска помощ или просто мелодраматизира с цел лична изгода? Като как уволнението на г-жа Тодорова помага на съдбата на тези деца, защото много от ощетените според г-н Стоянов са на улицата и си я искат обратно. В пиеса на абсурда ни вкара този човек.
  А  лично като родител смятам, че е важена средата в която учат децата ни, в СМГ не учат само състезатели по математика, бих казала, че като процент от цялото те са много малък. Математиката  е необходима и на тези, които ще станат инженери , архитекти , химици, лекари и т.н. Съжалявам, но дори и да е ужасно виновна г-жа Тодорова, в което аз съм убедена, че не е така,от едно състезание не зависи ничия съдба фатално, важно е децата да учат с удоволствие  с любим учител, да бъдат задружни в класа си, простичко е.

# 596
Аха, ясно. Но директорът го нямаше до онзи ден, сигурно затова са решили, че няма смисъл от подобно събрание.
Предполагам, че и в понеделник ще бъде отхвърлен "унизителния граждански договор от Тодороваи няма да се стигне до споразумение.
Защо ли като финансовите условия са същите, може да продължи учи децата си , докато съда я върне на бял кон?

Извадка от Устава на Настоятелството:
"Родителите отпадат от Настоятелството при завършване курса на обучение на техните деца, а учителите – при прекратяване трудовите правоотношения с училището или Настоятелството."
Ето го унижението , не би трябвала да е в настоятелството.
Затова и се потули отказа за свикване на общото събрание.

# 597

Не съм я питала, представи си.Виждам, че проблемът е вече на "европейско" ниво и не смятам, че събрание на настоятелството може да го реши.
Има закони , а твоето и моето мнение са без значение, дори и в този форум. newsm47

# 598
One of you, единствено успя да ме равеселиш с връзката, която прокарваш, между служител в лицето на Маня Манева, който да се налага върху БАН:)))
То това длъжности, йерархия в държавна администрация са все едни такива неща, дето за разните писаници са без значение;)
Как ги мислите тези работи Simple Smile))

# 599
Предполагам, че и в понеделник ще бъде отхвърлен "унизителния граждански договор от Тодороваи няма да се стигне до споразумение.
Защо ли като финансовите условия са същите, може да продължи учи децата си , докато съда я върне на бял кон?

Извадка от Устава на Настоятелството:
"Родителите отпадат от Настоятелството при завършване курса на обучение на техните деца, а учителите – при прекратяване трудовите правоотношения с училището или Настоятелството."
Ето го унижението , не би трябвала да е в настоятелството.
Затова и се потули отказа за свикване на общото събрание.
Защо в понеделник, тя го отхвърли на мига.
"Родителите отпадат от Настоятелството при завършване курса на обучение на техните деца."

Общи условия

Активация на акаунт