Пациенти на клиники Бахчеджи

• 86 240
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета! Не съм писала две години но с удоволствие чета темите. Искам да дам кураж на всички вас. Доверете се на доктор Карликая и се оставете в неговите ръце. Неговият подход е наистина индивидуален и всяка ситуация е различна. Аз му повярвах преди 2 години и имам прекрасна дъщеря на 1г. и 4 месеца. На 17.11 отидохме с мъжът ми само на преглед и да поговорим кога е възможно да направим трансфер , а ето че вече съм бременна. Щастлива съм и пожелавам това щастие на всички вас. Вярвайте и ще се случи. Успех на всички!
Да разбираме ли, че си забременяла естествено , GeriNik?

# 256
Аз го разбрах като да са уцелили момента за стартиране на процедура... ЗЕТ..

Последна редакция: пн, 11 дек 2017, 09:38 от Ваня Харбалиева

# 257
Да, обаче Емине ми каза, че ще трябва да платя преди стартиране, също, че всичко се обръща от лири в евро. Освен това сега на този преглед, на който ще отивам, не се знае дали ще започна процедура, за него трябва ли да плащам?

Честно казано съм стъписана от това, което пишеш. Имат си обявена ценова листа с цени само и единствено в евро. Даже я бях публикувала в темата за клиники в Истанбул преди да се направи тази. Та никога не са ни пресмятали лири към евро. Цената на инвитро беше 2250 евро и точно толкова сме платили. Пухчето е права, правете се на ударени, няма да ви върнат. Ако много настояват кажете че в момента във вас имате примерно 300 евро и ги внесете. Пазете си бележката задължително!
Преди пункцията доплатете, пак само и единствено с евро в брой, останалите 1950 евро и това е.

Преди има няма 3 седмици бяхме там за трансфер и отново плащахме по същия начин, само и единствено е евро и кеш. Проблеми не сме имали.

Попринцип е хубаво с Фатме да ги коментирате плащанията, тя е по-опитна и оправна. Поне това е моето мнение.

Скрит текст:
За да не разводнявам излишно ще разкажа какво се случи при нас. Отивайки и започвайки процедурата платихме 1500 евро, като се разбрахме останалите 750 преди пункцията. Издадоха ни бележка и аз си я прибрах.
 След това обаче не ни стигнаха парите (бях се поразвихрила в пазара за тези 10 дни Wink ) и платихме част в евро,
 част в лири и тогава започна едно лудя смятане на регистратурата, сигурно 20 мин ни бявиха. Направи ми впечатление, че така отгоре отгоре като ги сметнах парите бяхме дали по-малко, но реших че аз не съм нещо в час. Преди самата пункция се оказа че имаме да платим заради замразяването от някакви си пари, които платихме с карта.
 Е кашата беше на лице, но тогава бях много превъзбудена от самата пункция и не се зачетох. После като се прибрахме в България извадих бележките и според тях бяхме надплатили доста пари, може би около 1000 лева. Реално, т.к. плащахме по 100 начина трудно можех да хвана какво се е случило, но толкова пък голяма сума нямаше как да пропусна. Писах на Фатме, малко след това се и видяхме и ѝ показах бележките. Беше направила цяло разследване и ми беше изкарала всичко, плащане по плащане.
Та оказа се, че реално за нас си има пакет инвитро 2250 евро, но в тяхната "система" няма такъв пакет и те изписват операциите една по една, ама част от тях се дублират като действия и ... манджа. Та в крайна сметка по бележките и реално платената, наистина имахме да доплатим малка сума, както и аз бях заподозряла тогава на регистратурата.
Пиша всичко това, не за нещо друго, а само за да дам пример да не правите като нас! Всичко плащайте в брой в евро и гледайте да не е на повече от 2-3 вноски, за да можете да ги следите
Успех на всички, сигурна съм че и на нашата улица ще изгрее слънце, някой ден! При нас явно ще е малко по-трудно от колкото предполагах.
Не съм писала до сега, защото исках да се събера малко след последния неуспех. Уж всичко ни беше наред, нямахме данни да правим ПИД, т.к. все още ни водят млади, а и нямаме в родовете проблеми нито в фертилността, нито с болни деца. Та цветя и рози беше всичко, но първия трансфер на 2 бластоциста на 5 ден в перфектен външен вид завърши с БХ със стойност 22. Сега ни беше втория трансфер, пак 2 бластоциста, красиви, та красиви и пак БХ. Започнах на 10 ден с 22, после на 13 ден беше скочила на 147, на 15 на 248 и на 17 беше паднало на 158. Та явно има нещо скрито при нас, за което никои не е и подозирал.
След нова година сме на преглед и консултация с Русев и ще пуснем и кариотип и имунология и каквото още се сетим. Иначе тромбофилия съм пускала и си имам терапия от Паскалева.
Та така, ще търсим причината. Имах силни болки в дясно, където съм оперирана от апендикс преди няколко години. Беше тежка операция и сигурно има сраствания, но на ЦС не се видя да има някакъв проблем нито с формата на матката, нито нещо друго. Та не знам дали може да от това.
Ако ви дойде нещо наум, ще съм благодарна да споделите. В крайна сметка не питай старило, питай патило Simple Smile

# 258
Здравейте момичета. Дъщеричката ми от  втори опит при Карликая стана на година и половина. Ще се борим за второ.  Докторът ми назначи противозачатъчни, но незнам какви. Бихте ли ми препоръчали?
Също така може ли да опишете схемата на плащане като за първи опит и само за замразен трансфер. Имаме останали две ембриончета, но доктора не е решил дали ще ги ползва още. Благодаря ви.

# 259
Здравейте момичета. Дъщеричката ми от  втори опит при Карликая стана на година и половина. Ще се борим за второ.  Докторът ми назначи противозачатъчни, но незнам какви. Бихте ли ми препоръчали?
Също така може ли да опишете схемата на плащане като за първи опит и само за замразен трансфер. Имаме останали две ембриончета, но доктора не е решил дали ще ги ползва още. Благодаря ви.

Др.Карликая препоръча на дъщеря ми противозачатъчните Ясмин от втори ден на цикъла.

# 260

Карлита, цената за замразен трансфер е 1000 евро. В нея влизат прегледите, кръвните изследвания и самия трансфер.
И на мен ми даваха да пия Ясмин.

Успех Simple Smile

# 261

Карлита, цената за замразен трансфер е 1000 евро. В нея влизат прегледите, кръвните изследвания и самия трансфер.
И на мен ми даваха да пия Ясмин.

Успех Simple Smile
[/quote]

Тези 1000 евро при стартиране ли се плащат или на самия трансфер.

# 262
Момичета  ние сме подготвили левова карта Виза на Уникредит за плащане на процедурата.От банката ме увериха че с нея може да се плати на пост терминал и сумата се превалутира във каквато валута е нужно.Какво ще кажете за такъв вид плащане? Има ли риск да стане объркване? Още имам време за реакция...така че чакам вашите мнения. Все ми се струва че в 21век носенето на такива големи суми кеш е излишно.

# 263
Попринцип, ние винаги плащаме като започваме, защото не ми се разхожда в Истанбул с 1000 евро в джоба. Реално ние настояваме да платим всеки път, никога не са ни казвали да платим.

Ваня, при това плащане с карта не се ли минава пак през лирата? Не мога да те посъветвам нищо конкретно, защото ние предпочетохме да платим в евро в брой. И точно за да не носим такава сума ги плащахме още на първия ден от стимулацията. НО аз съм в много антрални и при нас не е имало съмнение дали ще има пункция. Трябва нещо много жестоко да обърка доктора за да се прецакат до такава степен нещата. Поради тази причина не сме се замисляли за плащането и директно гледахме да се отървем от парите.

# 264
Здравей, Dundiu86! За заплащането - така ми го обясниха, дори ми го написаха на листа, че трябва да платя тази първоначална сума лири и ако искам в евро, ще ми го пресметнат на техен курс. Тази схема важала за цялото плащане. Не съм нахален човек, не обичам конфликтите и не ми е приятно да се пазаря, достатъчно проблеми си имам, стресът в Истанбул ми идва в повече, защото навсякъде гледат да те излъжат, като те видят чужденец, още повече, че ще съм сама и ми е притеснено. Нямам причини да се правя на ударена, при положение, че не ги ощетявам, а си плащам обявената цена. Коректен човек съм и обичам и отсрещната странна да е коректна. Сега кой е виновен в счетоводството им за тези недоразумения не знам. Не съм дребнава, че съм дала 100 евро повече от тези кръстосани курсове не е такъв голям проблем. Предпочитам да си спестя нервите, защото и без това се изчерпаха. Клиниката ми хареса, докторът също, това е най-важното, на фона, че даваме толкова пари, това е капка в морето. Успех ти желая! Hug

# 265
Просто с карта може да ви излезе малко по- скъпо.И аз мисля , че не смятат по курса на дадената банка,а превалутират в лири и после в евро по техния курс. Най - важното е плащанията ви да са само в евро.Ако дадете първата вноска в лири, после дори да носите евро ще ги смятат пак от лири в евро по техния курс .

# 266
Благодаря, Пухче! Hug Така е, важен е крайният резултат. Мислех за кеш, но се отказах да рискувам, сама ще съм, всичко се случва по пътя, за 70-100 евро повече не си струва да се притеснявам.

# 267
След разговора си с банкера разбрах че превалутирането е по курса на твоята банка/т.е.Уникредит/ за деня.Така че не мисля че клиниката определя курса.Поне аз така го разбрах...И според банкера няма да е по–скъпо отколкото да купуваш валута от ченч бюра тук или в Турция.

# 268
След разговора си с банкера разбрах че превалутирането е по курса на твоята банка/т.е.Уникредит/ за деня.Така че не мисля че клиниката определя курса.Поне аз така го разбрах...И според банкера няма да е по–скъпо отколкото да купуваш валута от ченч бюра тук или в Турция.
Да, така е, обаче завишението идва оттам, че те ти смятат еврото в лири, а там еврото е по-скъпо с 3 стотинки може би от нашите банки, иначе превалутирането на парите от твоята сметка в лева, е на курса на съответната банка, която ти е издала картата. С две думи - в болницата ти казват сумата лири, която трябва да платиш с карта, а тя е изчислена по техен курс на еврото. За такава минимална разлика не си струва да рискуваш да носиш кеш, ако си сама, поне според мен.

# 269
Момичета, помагайте ... върнах се от Турция след трансфера, с 2 банки интралипид.
Днес звънях е Америмед и в Хил, и ми отказаха да ми направят вливането ..... Sad
Дайте идеи къде да пробвам ... притеснила съм се много!

Общи условия

Активация на акаунт